I dag fikk jeg låne en fantastisk bok av en jeg kjenner. Det er så gøy med sånne bøker som virkelig inspirerer og spinner i gang fantasien.
Ellers tenke jeg å dele en middagsrett. For mange er nok SEIBIFF en vanlig middagsrett. Jeg har vokst opp med den, men husbonden hadde aldri smakt det før. For han er det nå hans nye fiskefavoritt!! Billig er det også, husbonden kjøpte sei for 50 kroner i dag, og det var mat nok for oss og to stykker til!
Seibiff:
sei (så mye som du spiser)
hvetemel
div krydder
2 løk
margarin/olje
2 dl vann
poteter og råkostsalat
Stek løk gylden i en stekepanne. Strø over aromat, salt og litt sukker og stek videre. Bland mel og krydder til en blanding som fisken skal vendes i før steking. Jeg bruker hvetemel, malt pepper, salt, litt chillipulver og aromat. Del seifileen i stykker og vend bitene i melblandingen. Stek den i pannen til den får farge på begge sidene. Hell over 2 dl vann og la fisken trekke i vannet. Ha over den stekte løken og la alt surre litt. Serveres med poteter og råkost.
Tips: smak litt på melblandingen og kjenn at krydderet kommer frem, det er fort gjort å ha for lite salt til fisken!
Ha en god kveld
Christine
PS: Husbonden og jeg er ute etter å kjøpe en liten båt med motor, hvis noen har noe eller vet noe som er for salg ta kontakt med meg på christine@hvitstil.com
10 comments:
ikke smakt seibiff?? Da har han virkelig gått glipp av noe, så da var det på tide du serverte det ja ;) Vårgleder ja takk!! Lykke til med å finne båt :)
-Marte-
Hei!
Vi har også begynt å ha seibiff til middag, lager den ganske lik til det du her forklarer! Og det er vår favorittfiskemiddag også! :)
Klem Pink Lady
Hei!
Snuser rundt på litt nye blogger, flott blogg du har :) Seibiff er nydelig! Den boka er full av inspirasjon, jeg er igang med noen av idèene i den :)
hei
Denne boken er bestilt å ligger i postkassen om få dager, gleder meg. Ser frem til å sette meg ned med nye prosjekter.
Fisk står vel ikke ofte nok på menyen. Oppskriften så spennende ut, kanskje jeg må prøve den.
Ha en fin dag.
Tove
Hei:) Ble litt nyskjerrig på "vår-boka", hvem har skrevet den? Hvor er den kjøpt? Kjempefin blogg du har;) -Monica-
Denne boka har jeg kjøpt meg og den er superfin!!! masse bra inspirasjon!!
klem fra Lillan
Vi også lager sei på lignende måte, men bruker melk i stedet for vann. Det er kjempegodt!
Nam nam - hørtes herlig ut. Lenge siden jeg spiste seibiff sist. Tror nok det kommer på menyen igjen ganske snart! Takk for påminnelsen. Ha en fin dag!
Seibiff på morfars vis med fløte var min fiskefavoritt da jeg vokste opp. Nå er det så utrolig mye godt å velge i, men ligger vel på topp enda:)
Ha en fin dag i nord frøken!
Så koselig at du likte boka vår. Takk for flott omtale. Veldig koselig å følge med bloggen din.
Hilsen Tone
Legg inn en kommentar