søndag, januar 02, 2011

Traumatisk 1. nyttårsdag

I dag har vært en av de verste dagene i mitt liv. Jeg skjelver enda inni kroppen min, men velger å skrive om det for å fordøye det hele.

Celine har vært litt slapp etter vi kom ned her. Vi regnet med at hun var sliten etter flyreisen og sene kvelder, men i ettermiddag da vi hadde kjørt tante Mimmi til flyplassen begynte det å gå opp for oss at Celine faktisk måtte være litt syk. Vi dro hjem og la prinsessen mellom oss i sengen og vi sovnet alle tre. Jeg tror ikke vi hadde sovet veldig lenge da vi våknet av at Celine først ristet i sengen. Hun ble blå i ansiktet og pustet ikke. Jeg tok henne i armene mine og løp ut av huset med husbonden hakk i hæl- det er nemmelig slik at fastlegen vår er på ferie her på Gran Canaria, bare noen hus lengre opp i parken her vi bor. Celine var nå helt blå og jeg var livredd for at hun hadde vært for lenge uten luft. Fastlegen fikk undersøkt og stabilisert Celine men han ville vi skulle dra til en lege med utstyr for å få sjekket at alt var greit.  Snille fastlegen og fruen ble med oss til legen i nabobyen, de ordnet med alle medisiner til henne og kom på sykebesøk.

Celine hadde altså feberkramper, men ikke viste jeg at man kunne slutte å puste og bli blå av feberkramper.  Er det flere blogglesere som har opplevd dette?
Vi har tatt alle forhåndsregler nå, og måler tempratur og holder feberen i sjakk. Husbonden og jeg har rigget oss til med dvd spiller og filmer i sengen vedsiden av Celine. Vi kommer ikke til å tørre å sove i natt. Jeg må gråte litt for meg selv nå, for jeg var så fryktelig redd.

Christine

60 comments:

Jeanette sa...

Huff, så forferdelig!
Jeg vet hvordan det er, for sønnen min har hatt feberkramper to ganger og ble hentet i hui og hast av ambulanse. Siste gangen hadde han pustestopp slik du beskriver. Håper dere har fått Stesolid, krampehemmende sprøyter som dere kan sette om det skjer igjen.

God bedring til Celine! Krysser fingrene for at dere slipper dette en gang til.

Havets Datter sa...

Huffameg!!!! Skjønner så indelig godt at du ble redd!! Den ene gutten min gikk nesten inn i feberkrampe en gang. Han ble lys blå og begynte å skjelve. Jeg ble livredd og ringte legevakta. De veiledet meg, og han ungikk å gå inn i krampe. Ho sa det ikke var farlig - men det har jeg ingen tro på lengre... etter å ha lest det du skriver nå!!!

Håper dere slipper å oppleve dette igjen!!

Lykke til og god bedring til lille Celine.

Vigdis sa...

Så fælt! Og så heldig at legen var i nærheten. Vi har ikke opplevd noe lignende, og jeg håper vi slipper det. God bedring til Celine, og håper dere får en fin ferie likevel.

Livets små øyeblikk sa...

Det er en utrolig skremmende opplevelse, og man føler seg så liten og hjelpeløs... Begge mine har hatt feberkramper som små, jenta mi hadde det på samme måte som Celine, gutten min hadde kramper.
Klart at du er engstelig, det er helt naturlig. Men det blir bedre etterhvert, og man blir tryggere til slutt.
Lykke til videre, klem fra Hanne

Anonym sa...

Huff så skremmanes!! Skjønne dokker ikke tørr å sove i natt...god bedring til lille prinsessa, håpe ho blir frisk snart.
Klæm Marte

line sa...

jeg sitter her med frysninger når jeg leser dette.. så skremmende!:/(har vært borti noe lignende med meg selv som barn så jeg vet at det kan skje når man har feberkramper... snill doktor.
prøv å sov litt, vet det ikke er lett i det heletatt, men celine trenger en opplagt mamma og pappa.

Cathrin sa...

Huff, førr en ekkel første dag dokker har hadd i d nye åre. Men førr en flaks at fastlegen dokkers va så nær, skikkeli ekkelt å oppleve nå sånt me gullan vårres. Skjønne godt du e oppskaka! God bedring tel ho Celine, nu må dokker nu ha hadd nok uflaks på ferien og håpe ræstn blir bare kos framover.
Kos dokker masse i sydns varme!
-klæm-

Villevinkel sa...

herregud....stakkars dere!!!! Dette hørtes fælt ut.
Har selv 4 barn, og - takk og lov - ikke måttet oppleve dette, og visste ikke at feberkramper kunne være så farlig.

Bra det gikk fint da.
Tårene kommer ofte i etterkant ja.

Stoooor klem!!!!

Stine Aarsheim sa...

Huff, stakkars liten! Håper alt går bra med dykk alle :)

Unknown sa...

Huff, det hørtes forferdelig ut! Vi har venner som har opplevd det samme, og det er ingen god opplevelse. Håper Celine kommer seg fort igjen, og at dere slipper å oppleve igjen. Godt å høre at det gikk så bra. Ønsker dere en fortsatt god ferie! Gode klemmer!

Tanja sa...

Så utrolig fælt!!! Ene sønnen min fikk brått feberkramper, da han var på samme alder som Celine. Han ristet, øynene trillet bakover (så bare det hvite i øyet vistes) og han ble blå. Jeg trodde han kom til å dø, jeg var så utrolig redd. Enda godt det går bra med Celine nå, håper det går bra med deg og mannen din også- feberkramper er så skremmende!

Karina sa...

Herregud så skummelt. Skjønner godt at tårene kommer, blir skremt bare av å lese om det, jeg..

Håper det går bedre med Celine og at dere får en roligere ferie videre.

Stor klem Karina

Anonym sa...

God bedring!
Vår eldste datter hadde dette, jeg trodde seriøst hun skulle dø, hun frådet og øynene forsvant bak i hodet. Heldigvis kom vi oss til lege, selv om vi var på fjellet. Ha paracet til å sette dersom hun får feber igjen, for å forebygge at det skjer.

Lilli@Home sa...

Jeg vet akkurat hvordan du har det. Kan være en skremmende opplevelse. To av mine tre gutter har hatt feberkrampe, den ene hver gang han fikk feber, og vi lærte oss fort å se signalene, slik at vi kunne forebygge. minstemann fikk bare en gang, men var så alvorlig at vi ble sendt med luftambulase til Haukeland. alt har gått bra, men det ble mye mattevåk bare de hadde en liten tendens til feber. Vi fikk utdelt medisin som skulle brukes ved feberkrampe til minstemann, den fikk jeg ikke bruk for siden han hadde det bare en gang, men synes det var beroligende å vite at jeg hadde medisinen tilgjengelig. Vi fikk og beskjed om at barna ikke burde ha mer enn 38,5 I feber, da måtte vi gi febernedsettende for å unngå feberkrampe. Mange bekymringstanker kommer når det er de små barna våre som blir syke. Ønsker deg alt godt. Hilsen Lilli

anjamollerandersen sa...

Huff, så grusomt!
Godt dere hadde legen så nærme og at alt gikk bra!!

Skummelt altså!!

Ellen sa...

Det hørtes ut som en forferdelig opplevelse. Jeg har opplevd det selv med min datter da hun var ca 2 1/2 år, nå er hun 3 1/2 og vi har ikke opplevd det igjen. Hun sluttet imidlertid ikke å puste helt, men jeg vet at det er vanlig. Jeg syntes vår opplevelse var grusom, så jeg kan tenke meg hvordan dere har hatt det. Sønnen til min venninne ble ordentlig dårlig, lagt på respirator i et døgn, men likevel ingen men av episoden. Det skal visst mye til at feberkramper gir skader.
Nå håper jeg det roer seg ned og at dere kan nyte ferien deres videre.
Godt Nytt År og god bedring til Celine. Klem fra Ellen

Anonym sa...

Hei vennen og Godt Nytt År ...!

Dette var en skummel start på det nye året og jeg skjønner godt at dere ble livredde! Godt dere har lege vegg i vegg som handlet riktig og at det er stabilisert nå.

Vi har heldigvis ikke opplevd dette med våre to barn,
må ha vært et mareritt av en opplevelse.

Håper skjønne Celine er i bedre firm idag slik at dere kan legge dette bak dere og nyte gode feriedager ...!

Stoooooor klem til deg og dine

Anonym sa...

Stakkars dere! Dette vet jeg er fryktelig skremmende. Jeg fikk flash back når jeg leste dette. Vi opplevde dette med det yngste barnet da han var 4 år. Anfallet varte i underkant av 1 time, og var kraftig. Det var skrekkelig å vente på ambulanse og lege, og mens de jobbet med han underveis til sykehuset. Det var et skremmende syn. Jeg trodde han skulle dø. Han ble innlagt noen dager, og nøye undersøkt. Vi fikk tett oppfølging etterpå. Stesoliden var alltid med, og vi fulgte de regler vi fikk av legene.
Det skremte oss skikkelig og han sov med oss lenge etterpå, og alltid når han var syk.(jeg var så var, at jeg skvatt til når det rykket i han slik det gjør når man sovner inn)
Men det skjedde aldri igjen, og han er sunnheten selv i dag.

Tones lille interiørhjørne sa...

Herreguuuud for en opplevelse. Masse go bedring... klem

♥ Monica ♥ sa...

For en ekkel opplevelse. Heldigvis har vi aldri opplev dette selv, men vet flere som har det. Skremmende. Håper formen til prinsessa er bedre nå og at dere har fått dere litt søvn. Klemmer.

Silje Mari sa...

Dette hørtes ut som tidenes verste start på året, men utrolig glad for at det gikk bra:)
Ha en super ferie videre, og kos dere! Godt nytt år:D

Beate sa...

Stakkars dere. Det der er min store skrekk altså.
Enda godt det gikk bra da, og for en fin fastlege. =D


Digger bloggen din hemningsløst forresten.
*klem*

Fru Fjeldhammer sa...

Uff, sitter her med tårer i øynene av bare å lese dette jeg! Det er så forferdelig når slike ting skjer med barna våres!

God bedring til celine...
klem

Fjasevas Huset sa...

Det er IKKE gøy med feberkramper:( Eldstemann hos oss får det hver gang han får feber, så vi har alltid stesolid i hus!
Han har vært innlagt på sykehus pga dette da han ble borte og sluttet å puste.
Det er fryktelig ekkelt de første gangene når man ikke vet hva det er! Husker min mann var helt sjelven førstegang, for han var alene med ungene mens jeg var på jobb-han var uten bil!

men heldigvis blir man "vant" til det.. VI har lært at vi må putte i han paracet med gang så feberen ikke blir så høy..Stesolid hjelper og det er trygghet å ha det i nærheten:)

Lykke til der nede. Håper virkelig Celine blir frisk fort!
Stor klem fra mor i fjasevashuset

Anonym sa...

Masse god bedring til Celine...ja dette har jeg også opplevd med min datter som da var 1,5 ÅR...å da trodde jeg også hun skulle dø...det var en helt grusom opplevelse...ambulanse kom og vi reiste til sykehuset midt på natten...men det viste seg at vår datter hadde en uvi og var igrunnen ganske syk...så vi ble noen dager på sykehuset...hun har hatt det to ganger i ettertid, men ikke så kraftig som første gangen...vi ble også anbefalt at hun ikke skulle ha en temp på mer enn 38,5 når hun fikk feber...så det har vært litt slitsomt å gå å passe på når hun har vært/er syk...men vi har lært å forebygge anfall og det har gått bra...heldivis er dette noe de vekser av seg når de blir større...

susan`s side sa...

Kjære Christine.
Skjønner godt at du ble livredd. Min nevø har også feberkramper og har blitt hentet av ambulansen 2 ganger. Den ene gangen krampet han i 11 minutter før det ga seg.
Du har sikkert hørt dette før men man skal åpne et vindu eller på en annet måte få kjølt ned og man skal også ikke være restrektiv med å gi febernedsettende. Vanligvis venter man jo med å gi det men barn som har feberkramper skal ha ganske raskt etter de har fått feber

mona sa...

Huff, så ekkelt!! Min lille har hatt feberkramper flere ganger. Han har blitt blå et par ganger - bl.a. den gangen han fikk det i barnehagen. De var visst sikre på at de skulle miste han, huff, huff!!
Vi er veldig nøye med febernedsettende så snart han får feber nå. Gir både paracet og ibux etter klokken, sånn at han ikke skal rekke å få feber i det hele tatt. Den ene gangen han fikk feber, så fikk han kramper når tempen bare var 38,5, så feberen trenger ikke å være høy heller..

Vi passer også på å ha kluter liggende som vi kan fukte og kjøle han ned med. Og så har vi fått stesolid, som kan brukes hvis krampene skulle vare i mer enn fem minutter.

Masse god bedring til Celine! Håper dere slipper å oppleve noe lignende igjen!!
Og husk at feberkramper stort sett er helt ufarlig, selv om det ser svært dramatisk ut!! De sier også at det er vanlig at de kan bli blå under anfallene.

Anonym sa...

Så fryktelig opplevelse!
Håper det står bedre til med lille prinsessen deres (og dere) nå.

Hilde:)

Renate sa...

Så skremmende opplevelse!! Har ikke opplevd det med min gutt, men kan godt skjønne at dere ble så redde! Bra dere hadde legen så nært dere! God bedring til Celine, og håper dere får en god ferie videre! Klem

Tomines hjem sa...

Sender alle gode tanker til dere! Søteste Celine Italia.. Tomine sender også hilsen og sier hun må være flink å ta medisin!!

Stor klem til dere alle 3..

Vibeke / Mammas Hus sa...

Neimen, uff så ille! :((( Stakkars Celine, og stakkarss dere ♥

God bedring ♥ ♥ ♥

*klemmepå*

Fru R. sa...

Nå fikk jeg frysninger i hele kroppen, for en grusom opplevelse, og for en redsel for det kjæreste dere har. Har aldri opplevd dette selv, man har venner som har opplevd det.
Flott at fastlegen deres var i nærheten...!!!!
Ønsker Celine god bedring. Ta godt vare på hverandre, og håper ferien blir bedre etterhvert som Celine kommer seg.
Godklem fra Mette

helen og gutta sa...

Kjære deg, dette hørtes helt forferdelig ut og jeg får helt frysninger av å lese dette. Jeg har aldri opplevd feberkramper selv til tross for at jeg har 4 gutter, og etter å ha lest dette håper jeg virkelig at jeg slipper å oppleve det. Masse god bedring til søte lille Celine. klem Helen

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Så bra at dere hadde legen så nært!! Skjønner veldig godt at dere ble redde. Barna er jo det fineste vi har... Masse god bedring til Celine!

Mange klemmer

Malin sa...

Ja !!! jeg kan underskrive på at det er det værste jeg også har opplevd!
Vi hadde vært ute å handlet, mens storesøster passet lillesøster Rebecca.

Hun var frisk og fin da vi dro, og satt i lekegrinden sin. Vi var borte i ca 30 min... kom hjem og fant henne frådende, med rullende øyne og hun pustet ikke!

Husbondene ringte ambulanse mens jeg ropte nå dør hun, nå dør hun!! Virkelig panikk tilstander!

To ambulanser kom, kledde av henne og gav en stikkpille.. etter ca 15 min, var hun helt ok igjen.
Feberkramper ja.. Hadde ikke falt meg inn engang.. har 2 barn fra før, å de har aldri hatt det før.

Men virkelig er forferdelig opplevelse!

Håper både dere og vi slipper å oppleve det igjen!

Ha en god dag venn!

Klemmer Malin

Unknown sa...

Huff da, hørtes forferdelig ut!
Godt legen deres var i nærheten;)
Håper lillemor blir fort frisk igjen, og håper virkelig dere slipper og oppleve dette noen gang i gjen...

Kos dere sammen!

Klem Line

monica :-) sa...

Herlighet for ein skremmendes opplvelse! Jammen godt det gikk bra! Må innrømme at eg fellte noen tårer eg også når eg leste det. Har selv 4 barn, og da setter man seg lett inn i slike opplevelser som dette.
Men prøv å nyt resten av ferien, og sov gjerne på skift dei første dagene.

Masse god bedring til skjønne Celine!
Og godt nyttår til dere alle!

monica...

(og ja, det hjelper ofte å skrive ned sånne hendelser.)

fru Nielsen sa...

Å...fikk en gjenkjennelig vond klump inni meg da jeg leste dette.
Godt å høre att dere reagerte så fort og att legen (med frue) var så behjelpelige.
Selv ble jeg litt paralysert når dette skjedde med minstemann, det er godtnok mange år siden, men husker det som om det skulle vært i går.
Ønsker god bedring til Celine og varme tanker til dere som foreldre.
Lykke til videre klem Heidi

Anonym sa...

Stakkars Celine,klart man blir vettskremt,håpe alt er under kontroll ,og at dere får en fin ferie videre.Klem til dere

Unknown sa...

Uff så ekkelt ! Så bra at fastlegen var der også ! Håper eg slipper å oppleve noe sånt !


Krysser fingrerene for at tøtta blir bedre !

k@rin sa...

Å huff å huff for en opplevelse. Mammahjertet gråt da jeg leste det. Det e bare helt forferdelig når slike ting skjer med de kjære barna våre. For en flaks at fastlegen ikke var langt unna da!!! Har sjøl to små jenter, og har heldigvis aldri opplevd no slikt. Og håper at jeg aldri blir å gjøre det heller.

Masse god bedring til Celine og håper dere får en flott ferie selv om den begynte tøft!

Håper til gud at dere slipper å oppleve dette igjen!!!!

-klem-

Mette sa...

Jeg foler saaaaa med dere! For et sjokk! Tenaringen min har aldri hatt dette og jeg har aldri hort om det. God bedring til den lille og haper at dette ikke skjer igjen. Det er neimen ikke bare, bare a vaere foreldre...

Marianne's Blogg. sa...

huff så forferdelig. god bedring!!
min lille attpåklatt av en svigerbror hadde d da han var liten, og da bar d i vei til sykehus i ambulanse. så hver gang svigerfar får høre at en av mine har feber så får han nesten hjertefeil!! Håper dere får en fantastisk syden ferie til tross for det forferdelige som skjedde. Masse god beringer til Celine.
Klem fra Meg.

Anonym sa...

Uff a meg, det er ikke mye artig å få feberkramper. Vi har 2 jenter som begge har opplevd dette da de var mindre. Det ser og oppleves som om barnet skal dø. Grusom opplevelse. Legen sa til oss at dette vokser de av seg. Minste jenta vår var 4 år sist gang hun opplevde det. Det er veldig viktig å følge med feberen. Men ofte er det pga at feberen stiger for fort, at krampene kommer. Gi paracet når dere merker at hun er varm. Og dere fikk sikkert stesolid, for å dempe krampene? Heldigvis er dette ufarlig, men alikavel utrolig skremmende og vondt for oss foreldre. God bedring til Celine.

Anonym sa...

stakkars celine, og stakkars dåke!! for en skremmende opplevelse! masse god bedring!

Linn

Anonym sa...

Å, for en grusom opplevelse - skjønner godt at dere ikke tør å sove i natt. Så godt at fastlegen deres var rett i nærheten.
Masse god bedring og varme tanker til
Celine, håper resten av ferien deres blir fin, tross alt.
Godt nyttår :)
Inger Lise

trudemora sa...

Hei!

Har et vennepar med en datter som rett som det er får anfall av dette kaliber. De har vært på utredning i 3 år(!)nå, uten å helt sikkert finne ut av hva dette er . Vet at når krampene kommer så "låser" øynene seg på skrå oppover. Hun blir stiv, kaster opp og begynner å riste å fråde.. De setter, som flere nevner her, stesolid rett i baken, og etter et liten stund slapper hun av i kroppen. Hender hun blir "borte" etter dette i endel timer og våkner igjen sliten. Tror dette har skjedd i de fleste sammenhenger(dusjen, minidisko i syden, barnehage, hos mormor...), og de kommer plutslig.. De er fortsatt usikre på hva dette kommer av, men vet feberen ha kommet uten forvarsel og steget raskt hver gang. En av tingene de lurer på er epelepsi, men skjønner at de ikke vil gi medisiner uten grunn og behov..


Krysser fingrene for dere :))

Unknown sa...

Huff of huff...for en skremmende opplevelse...
Jeg visste ikke at slikt kunne skje ved feberkramper...
Så bra at du hadde legen i nærheten!!

Håper det går bedre med Celine nå, og at dere slipper å oppleve dette igjen..

Klem.

Ina Emilie sa...

Jeg vet ikke hvordan det er å ha et barn som får feberkramper, men jeg vet hvor redd og hjelpesløs man føler seg når barnet blir veldig sykt veldig plutselig. Jeg selv kjenner ingen form for panikk der og da og klarer å holde hodet klart, men etterpå kommer panikken, redselen og tårene for fulle mugger og det er helt forferdelig. Jeg har hørt at det er mange barn som får slike kramper, og at det er noe de vokser av seg. Og jeg håper for Celine sin del, og for mammahjertet sin del at dette var første og siste gang. God bedring til lille jenta, og ta godt vare på hverandre. :)

Tove `blogg verden sa...

Åhh...høres helt grusomt ut!!! Skjønner godt om dere ikke får til å sovne, men er nok lurt at en får hvilt seg iallefall!! Masse god bedring
klem Tove

Anonym sa...

Kjære deg Christine

jeg vet så inderlig ille og forferdelig følelse du har og har opplevd det siste døgnet.
Feberkramper er noe bannskap - og en tror rett og slett at ditt kjære barn dør fra deg - uten at du får gjort noen ting. Slik opplevde jeg det når Eirik fikk feberkrampe første gangen. Ordet feberkrampe var noe jeg bare hadde hørt om, det skjedde jo liksom ikke oss som en ofte tenker.

Heldigvis er det ikke noe farlig sier alle, nei det er sant. Men stygt, så forferdelg stygt og så hjelpesløs en blir.

Rigg dere til med dvd og hverandre - det er den beste støtten, at dere har hverandre! Så glad for at fastlegen deres var i nærheten - eb mening med alt.

Ønsker dere et godt nytt år - selv om det startet brått og brutalt for dere.

Klem fra Caroline og Eirik (som skal legge seg med kosekluten sin straks :))

cashmereandcamera sa...

Huffameg!
Vi har heldigvis sluppet unna feberkramper til nå, men har hørt at det er helt grusomt (for foreldrene). Så bra det var medisinsk assistanse som dere kjente i nærheten!

Masse god bedring til lille Celine!

hobbyvimsa sa...

Uff da tenker jeg dere ble redde!!Min stedatter hadde dette når hun var liten,er visst helt grusomt å se på.Dere får ta godt vare på hverandre der nede,og gjøre det beste ut av ferien..Klem Linda:)

hannem sa...

Opplevde det da eldstejenta var ca 1,5 år. En fryktelig opplevelse, ble så redd! Det ble heldigvs med den ene gangen.

Linda sa...

For en ekkel opplevelse! Håper det var første og siste gang! God bedring!

Anonym sa...

Hei,vi opplevde det samme for 1 år siden med vår lille gutt.Vi vet hvor ille det er!!Fått flytende Stesolid som inn analt,er med oss alltid,samt i barnehagen.På sykehuset fikk vi beskjed om å gi febernedsettende om den var på 38.Skift på med Paracet,og Ibux.Da kan dere gi dobbelt så mange doser i døgnet.Kontakt lege hjemme og be om undersøkelse av hjernen.(kan forvelsles med Eplepsi,så greit å sjekke det ut)Kan få det frem til de er 5 år,så er litt ille med feber for de som har hatt kramper.Christin (90234823 om du vil ringe)

Sonja sa...

Huff! Fikk helt frysninger når jeg leste det! Setter en skikkelig støkk i Mammhjertet det der...Så bra at det går fint nå da:-)Kos dere masse videre i syden og godt nytt år :-))

Photo-Me-Life sa...

Huff så grusomt. Jeg har vært i en ala samme situasjon før men ikke pga feberkramper. Jeg våknet av at c heiv etter pusten, hun fikk rett og slett ikke puste. Jeg heiv meg på tlf å ringte legevakta, det stod 3 leger å holdt oppe døra da vi kom på natta å det bar rett i pustemaskin. Så ja, jeg kjenner til den redselen der. Det viste seg at C var massiv allergisk å ergo reaksjonen. Kunne gått riktig så galt.
Håper den lille er vel og at dere får slappet litt av. Men en skrekkopplevelse å oppleve noe slik for en blir så hjelpesløs når det kommer til små barn...

Lise sa...

*hoff* helt grusomt å lese dette!
kan virkelig forstå at det var en forferdelig opplevelse!
fikk klump i halsen å tårer i øynene!
håper lillemor er på bedringens vei!

klem

Esther sa...

huff så grusomt! tårene spretter i øynene her, for det hørtes så fælt ut! Godt dere var så nærme lege da! God bedring, håper lille prinsessen din snart blir helt frisk igjen!

(PS: har aldri hørt man kan slutte å puste av feberkramper, men greit å vite! har jo 2 små..)