søndag, mars 02, 2014

Plassbygd seng til jenterommet

Våre prinsesser skal dele rom fra nå av. Celine hadde en Hemnes Dagseng fra før og i garasjen står en til som var klar til å flytte inn på rommet når Bella og Celine skulle bli samboere. Jeg har tenkt mye på at rommet kom til å bli veldig lite med to slike senger- og at det nesten ikke ville bli plass på gulvet til lek.
Så fikk jeg for meg at det måtte bli plassbygde senger i høyden. Husbonden ble introdusert til min ide- og var ikke helt enig i starten, men etterhvert er han også blitt overbevist om at dette var best mulig løsning.
Ferdig resultat:


Tapeten og lerretsbildet er fra Photowall.  Fantastiske snedesign har designet akkurat denne tapeten som heter zickzack. Kommer i flere farger.
 Kan du se hva som var utgangspunktet for sengen? På sett og vis har vi pimpet en IKEA Daybed for å få skuffeplassen og mulighet til å trekke nedsengen ut til en dobbelseng. Fjernet veggene rundt sengen og bygde den opp med hobbyplater.
Ikea Hemnes Daybed


Hyller i enden av sengene og nattlamper er og på plass.


                                          
Sengen utslått til dobbelseng.

                       
Elske tapeten og sengetøyet.
Grunnen til at vi tok utgangspunkt i IKEA sengen- genial oppbevaring
Sengehester var helt nødvendig til jentene som turner i søvneKnottene fra IKEA sengen ble byttet ut og sengen som var litt buet ble kappet i for å få rene linjer.Trappen til andreetasjen la vi i sengeenden for å få gjerde foran hele sengen. Trinnene er skrådd litt for at det skal være lettere for Celine å klatre opp og ned.

Nå skal jeg se Hele Norge Baker og la meg friste av alle kaker!

24 comments:

Vivian sa...

For en god ide...ble utrolig fint

mona sa...

Wow, så utrolig fint det ble!!!! Skulle ønske vi har like handy her, så skulle jeg gjerne hatt en lik en på barnerommet..

Hanne sa...

Whow!! Den var veldig imponerende! Anbefaler deg at du tipser om den på sånne "pimp my Ikea" sider på nettet!!

Anonym sa...

Wow det ble utrolig fint og veldig koselig...tenker de kommer til årsverk godt der :-) kommer sengetøyet også fra snedesign?

Mvh Linn

hvitstil.com/Christine sa...

Sengetøyet kommer fra princess. 199 kr :)

Komadyret sa...

Rett og slett helt fantastisk genialt. Har også en slik seng til eldstemann og det er som du sier, genial oppbevaring og ekstraseng ;) Står for det meste i dobbeltseng hos oss for tiden....

Hanne sa...

Må bare spørre - for her ble jeg virkelig imponert og inspirert...hva er den "øverste "senga laget av? Og er det hobbyplater som holder det hele oppe ( dvs - de plankene som går fra gulv til tak). Er den festet i veggen på 2 sider, eller flere?

hvitstil.com/Christine sa...

Oppe er laget av planker som danner en ramme. Den er festet i veggen, og hobbyplatene dekker over bjelkene. Vanskelig å forklare, men jeg tror jeg tok noen bilder underveis som jeg kan finne frem og legge ut :)

Carina sa...

Det ble superfint, Christine! Så flinke dere er :-) Vil tro jentene er fornøyde.

Karin sa...

Så flott det ble! Dere er et godt team og kjempeflinke til å få det til. Tenker prinsessene er kjempefornøyde :-)

Jatte sa...

Utrolig smart og veldig fint!!

Ha en fin ny uke!

Anonym sa...

Så utrolig flott:)

Anonym sa...

Det hadde vært fint om du la ut bilder fra byggingen. Brukte dere arbeidstegninger, eller ble det bygd "etter hvert"?. Sider som ikeahackers.com har ikke så fine ideer. Du skulle legge inn dette prosjektet der!

AvMeg sa...

Kjempegrei seng :)

Irene sa...

Hei - dette var virkelig en super seng!
Dersom du har flere "underveis"-bilder og arbeidsbeskrivelser så hadde det vært flott om du la det ut. Min datter på 8 la umiddelbar sin elsk på denne sengen: "en slik vil jeg også ha!"
Mvh
Irene

Veronica sa...

Så utrolig smart den sengen var. Dere er flinke! :-)

Anonym sa...

Lekkert lekkert!! Delte rom med søstra mi i mange år da vi var små, og det var kjempekoselig. Bare pass på så de ikke lager kikkehull i madrassen, det gjorde vi - med saks og stor iver, og gnagde på sengehesten. :-)

Anonym sa...

Kjempefin seng og rom!! Har fulgt deg i ett par år og er imponert over alle ideene du har og alt hva du/dere har fått til :-)

Anonym sa...

Hei C!

Dette ble jo utrolig kult, funksjonelt og lekkert !!!

Dere er så utrolig flinke og kreative, tar av meg hatten!

ACklem

Vibeke / Mammas Hus sa...

FANTASTISK!!!

Jeg er så imponert, og nesten litt misunnelig. En ting som er sikkert er i alle fall at vi må ha minst én Hemnes-seng i hus...! ;)

Anonym sa...

Hei. Har akkurat kjøpt sånn ikea seng selv, så lurer på hvordan dere har kjøpt eller laget sengehesten?

Malene sa...

For en fantastisk idé! Tusen takk for at du deler - og del gjerne arbeidstegninger/bilder fra underveis :) Utrolig fin seng!

Unknown sa...

Genial og kjempekoseleg sengeløysing :)
Veldig fin blogg du har òg, så her må eg definitivt kome tilbake ofte :)
Klem, Kristin

Karina sa...

Imponert;skikkelig fin :)))))
Ser flere etterspør underveis bilder/tegninger.Siden jer først kom over siden din nå,så vet jeg ikke om du allerede har gjort det.
Hadde i så fall vært veldig kjekt å hørt litt mer i detalj hva dere gjorde:))