tirsdag, september 01, 2009

Dørslag

For noen dager siden var jeg på besøk hos min bloggvenninne Aase i Lier. Hos henne(Godslageret) fant jeg denne lille silen. Jeg har sett etter en slik lenge, men som regel er de stygge- denne var perfekt. 
Celine er nå hjemme igjen etter dagens barnehageøkt. Det var så stas å være der, at hun ikke hadde tid å si "hadet" til meg. Soving derimot, det kunne de bare glemme i Barnehagen.....

Nå skal jeg sjekke om de har fått inn mini-kjøkken på IKEA- de har vært UTSOLGT!

Noen som vet om det finnes kurs for å lære seg å bake flatbrød og lefse? Det kunne jeg virkelig tenkt meg å lære. Synes det er viktig at ikke gamle mattradisjoner går i glemmeboken. Gøy hadde det vært å servert sitt eget flatbrød......

Ha en fin ettermiddag. 
Christine

Posted by Picasa

11 comments:

Kort og Søm sa...

Takk for bursdags hilsen! :o)
Jeg vet ikke om noen kurs med flatbrødbaking, men hvis du finner et i Oslo området, er du snill å gi meg et lite pip...det kunne jeg også godt tenke meg å lære!

Spennende med barnehage start, det var like spennende med alle mine tre.. :o)

Ha em fin ettermiddag,
Fredrikke :o)

Jorid + NOE Blog sa...

Så fin den var :-)

Anonym sa...

Hei,
spennende med bhg-start. Min Mia har vært i gang i noen uker allerede.. Går veldig bra og det er godt for mamma-hjertet.
Soving ja, hoi.. kjenner meg igjen. Mia har sovet i sengen hjemme og jeg har alltid hatt store problemer med å få ho til å sove i vogn. De første dagene i bhg sov ho 20 min i vogna!!! Dette har sakte men sikkert strukket seg. På fredag satt de vognen inn i gangen og vesla sov i 2,5 time. Så lenge har ho nesten aaaldri sovet hjemme engang.. De er så tålmodig og flinke til å få barn til å sove i bhg, så det er jeg sikker på at går seg til..

Vi endte jo i begynnelsen opp med en supersliten-sur-sinna-hissigpropp som var alt annet en kos å få hjem for dagen. Dette har også begynt å gå seg til. Men det er så mange inntrykk at det er ikke rart de også blir slitne.. :)

Lykke til videre med barnehagen..
De er så søte disse små. Da Mia kommer om morgenen kommer de litt større barna og sier "Heii Mia". Og de koser og klemmer henne. Litt rart å se, for JEG kjenner jo ikke disse barna.. De får seg sitt eget liv, litt for tidlig igrunn. Men vi kan vel bare venne oss til det først som sist.. :)

Ha en fin dag videre.
Klem Kari

Lise sa...

Skjerven gård i Maridalen holder kurs
http://www.skjervengard.no/lefse-og-flatbroedkurs.95914.no.html

Monicas sa...

Heia....imorra kommer min mamma fra oslo, å hun har en kjempegod oppskrift på både flatbrød, og "gammelefse"...disse som er kanel og sukker i...om du vil, kan jeg sende deg oppskriftene..de er iallefall kjempepop her.:)...

uniktliv sa...

Superfint og nett dörslag. Tror jammen mamman mın har en aldri saa god lefse oppskrift.. hun baker de hvertaar til jul og naar de er selskapligheter.. kan sende deg den paa mail om du vil ha..

Vestlandslefse da men.... smaken er iallefall god ..

K@ri sa...

Hei du :o)
Finn deg ei som er flink til å bake og lær av henne. Det tror jeg er mye enklere enn å gå på kurs. Alle har sine egne knep og teknikker som de gjerne lærer bort, og jeg tror alle er mer enn villige til å dele oppskriftene sine med andre som har lyst til å bake.
Mitt beste tips er å kjevle på tapet! Da snur du tapet i steden for leiven, og det fungerer kjempeflott.
Lykke til.
Vakre tanker fra K@ri*

thelmabb74 sa...

Hei, det blir kurs i både flatbrød og lefsebaking i Molde den 7 og 8 nov. Det er norsk Husflidlag som arrangerer kursen. Håper det hjelper.

Filippa sa...

Asker Husflidslag pleier å ha kurs i dette før jul. Sjekk ut kurskatalogen dems. Jeg håper det er kurs i år også for jeg har lyst til å lære det.

Lisbeth sa...

Det skal gå et Lefse kurs i Ski den 26. og 27. september:)

Anonym sa...

Hvet det har vært noen kurs i flatbrødbaking på Solvang ungdomsskole i Asker og NaKuHel-senteret oppe ved Sems vannet, men som en annen sier er det nok rett før jul.
Men jeg vet ikke. Ta noen tlf rundt å hør litt.
Lykke til i alle fall ;-)