tirsdag, september 29, 2009

Hvor er alle klærne?

Jeg har fått noen kommentarer som går på: Hvor er alle klærne deres? Vi har ikke skap på vårt eller Celines rom, men vi har en ganske stor "walk in" rett ved vaskerommet.(Helt utrolig hva dette lille rekkehuset inneholder) Utenfor garderoberommet (som inneholder de voksenes klær)er en liten mellomgang med ett skap og kommode med Celines stæsj.
I går begynte jeg på ryddejobben i garderobe og vaskerom som har vært utsatt siden sommeren og det trengtes. Celine vokser så fort at vaskerommet har hopet seg opp med knøtt små strømpebukser og annet babydall. Nå er det slutt. Nå skal det bli orden.

Tusen takk til alle jentene som tok seg tid til å komme med dynetips. Dyneinnlegget var kanskje kjedelig lesning for alle de som er fornøyd med sine fjær, men for meg (og kanskje mange flere med meg) var det utrolig flott å få tips om renner og ruter, bæreevne og fjærtyper. Det skal bli ny dyne når vi kommer tilbake fra ferie.

Christine
Posted by Picasa

20 comments:

Unknown sa...

DER så det ut til å være ordning og reda... guriland så fint...! Påminner meg om ryddesjau hos egen liten prinsesse snupp, nå 10 år gammel. Jeg har 4 barn, så orden på vaskerommet er en evig kamp... pjiuuuhh!
Ha en god kveld!
Nanni

Monicas sa...

for en lykke med walk in...ikke my walk in her i gårn...sukk....jaja..her har æ mota mæ opp te å prøve bundaen...en uke til avreise....ser frem til å forlate snø og hagl byger for noen dager....ha en vakker dag i sør, uansett vær og vind

Photo-Me-Life sa...

Oh my oh my, dette var et rom jeg gjerne skulle hatt. Jeg føler jeg lever i et kleskaos men hos dere så det ryddig og oversiktlig ut. Oversikt er viktig både i klesskapet og utenfor;)

sylvia sa...

å så kjekt,deilig å få ryddet.
ja dyne står på handlelista mi å.
fra sylvia

Lykkelita sa...

Hmm, der var det ryddig, gitt:) *smask*
Dyner er vel ikke uinteressant... Syntes noen av tipsene du fikk var topp å ta med videre:)
SEES snart!! Jippi!!

Lyse drømmer sa...

Hei hei, føler meg kallet til å gi en aldri så liten kommentar i forhold til dette med dyner. Det er den hel del forskjeller på fiber og dun. Den aller viktigste er levetid. Mens en god fiberdyne har levetid på 7-8 år alt etter hvor mye man "knør" på dyna. Stort sett alle fibernyner kjennes like myke og gode ut i starten, men de beste holder spensten lengst. På fiber er det jo høyere vekt jo bedre, mens på god dun er det jo lavere vekt jo bedre(gjelder helårsdun). En annen faktor er fukt, om man blir veldig varm har ikke fiber evnen til å ta opp fukt, mens dun er temperaturregulerende og tar opp fukt. Er det varmt i rommet slipper de ut varme, mens er det kaldt vil luften i mellom dunene holde på varmen akkurat som en thermos. Jo finere dun, jo bedre isoleringsevne. Fjær blir ikke like luftige og det er luften som isolerer. Så er det dette med kanaler og rutesydde dundyner. Er duna fin nok vil du ikke oppleve at den siger selv om du har kanaler. Det er grovere dun/fjær som havner i enden. Dette med kuldebroer er så godt som eliminert på litt dyrere dundyner da rutene og kanalene er sydd som kassetter (vegg i mellom sømmene) Bredden på kanalene er også medvirkende i forhold til varme, 6 kanalers dyner er varmere men 7 kanaler ikke fullt så varme. Om du ikke er alergisk, vil jeg på det sterkeste anbefale dun. Se på bæreevne, vekt og type dun (gås/and) Dundyner med dun fra moskus and kaller man gjerne edderdunsligende. De har en helt utrolig isoleringsevne og som vinterdyne er dette virkelig for frosenpinner. Skal dere ha en dobbel dundyne anbefaler jeg en med vekt på ca. 1200 gr, og bæreevne ikke mindre enn 10-12. Dynen bør ikke være for tjukk når man skal ligge to under. Vi selger en kjempegod en til 1590.- på tilbud, førpris 3190.-. Har en Poulsson butikk. Kan også på det sterkeste anbefale sommerdun. Også i dobbel. Det stemmer at Princess solgte Høie tidligere. Høie sine dundyner er kjempegode, men nokså dyre. Man kan godt leve med en rimeligere, men det blir jo en vurderingssak, og man kjenner godt forskjell. En anne ting, er det fine dun i dyna er det mindre slitasje på trekket og lengre levetid! Dun har som regel 15 års garanti på fabrikasjonsfeil. Så sjekk det før du handler.
Navnet på dyna betyr ikke så mye, men om det er euroeisk eller kinesisk. Kinesisk lukter ofte nokså stygt... Man kan fryse ned dyna hvis man vil bli kvitt midd, 24 timer i fryseren f.eks. man kan vaske dun på 60 grader med milo og tørketromle etterpå, dette krever en litt kapasitet på maskina. Renserier kan lett gjøre dette. Det vil ikke forringe kvaliteten, vasker mine puter og sommerdyer stadig vekk og de blir bare luftigere etter en vask!
Håper det var til hjelp. Har mange gode tips både på dyner, valg av riktig hodepute, sengetøy m.m.
Ta gjerne kontakt.
M.v.h.
Unn Eirin

Minka sa...

Så kjekt å ha det slikt da, også så innmari orden du hadde. Virkelig lekkert.
Klem Kristin

Havets Datter sa...

Ohlala... Det var jammen lekkert!! Ikke ofte man kan si det om et "kleskap" men det kan man uten tvil om dette!!

*ønsker meg*

Ha en finfin dag :)

Ocean showroom sa...

WOW! Der var det "litt" mer orden enn på vårt "walk in closet"! Jeg er imponert!

Ha en fin kveld!
Klem, Lene

Husdraumen/Anita sa...

Hehe...eg ler her eg sit.
Ofte tenkjer eg at det er ein grunn til at nokon ikkje viser fram enkelte rom....OG det har eg tenkt med deg ang garderobe( og bad) som det ikkje har vore bilete frå! MEN den gong ei, du har sjølvsagt orden i sakene der òg Christine! *Imponert* :)

Smil frå Anita;)

MizzBelle sa...

Hei du! Jeg lånte noen bilder fra bloggen din i et innlegg på min blogg som jeg har skrevet om hvit stil. Har linket til bloggen din. Gi meg beskjed dersom du ikke synes dette er greit, så skal jeg selvfølgelig fjerne bildene.

Du er en flott inspirasjonskilde :-) Elsker stilen.

Klem

Rikke sa...

Wow for et klesskap - det så utrolig deilig ut å ha det sånn:)

Mitt lille hjem sa...

Åh, et slikt 'walk in' vil jeg og ha ;)
Så flott og oversiktelig!

Ann-Merete sa...

Er det noe du ikke har på stell? Satt akkurat å pratet med min samboer om klesskap da jeg gikk inn på siden din.
Hvor har du kjøpt innredningen til garderoberommet?

hvitstil.com/Christine sa...

Ann-Merete:
Innredningen er fra IKEA, pax uten dører. PS: tro ikke at alt er på stell her...he he....bilde er tatt i fjor :)

I de dype skoger sa...

En av de viktigste rommene for meg når vi bygde nå, var nettopp walk-in rommet. Utrolig deilig å ha noe sånt! Når har vi brukt hyller og garderobestenger fra Ikea og bare skrudd fast i veggene, så det ser ikke så flott ut som deres. Men, men det gjør nytta si :D

Liv - Livs rom sa...

Der var det orden og god plass! Herlig!
Vi har en sånn halvveis walk-in på soverommet, men skråtaket ødelegger for størrelsen hvis du skjønner, selv om jeg kan gå inn :-)
Så en ordentlig walk-in er jo såklart drømmen :-)

Tonje sa...

Skulle gjerne hatt eit slikt ro. Vi er på loftet og ungane i kjellaren, vakerommet i hovudetasjen...hmmm blir litt bæring.

Vedr ditt siste innlegg ang ny dyne, her er mitt tips; Lun dundyne frå Princess. Fins både i enkel og dobbel. Har den sjøl og kan verkelig anbefale!
Lykke til :o)
Helsing Tonje

C ♥ sa...

Selvsagt har du et så lekkert walk-in-closet! *misunnelig*

Ønsker deg en fin dag.
klem C

Hege sa...

Imponert! Hos deg var det orden i rekkene! Vi har skap på alle rom, men jeg har allerede bestemt meg for at vi skal ha walk-inn når vi en gang skal bygge hus! Så praktisk da!! Helt klart et "must" syntes jeg:)

Klem Hege