mandag, september 28, 2009

Dyne???

Jeg skal kjøpe ny dyne til husbonden og meg, men vet ikke hva som er bra. Jeg vet at jeg ikke liker når fjærene samler seg nederst i dyna, og det blir tomt øverst. Bildet her har jeg lånt fra nettsidene til hotellkjeden Sofitel. De har butikk og selger senger, madrasser og dyner maken til det de har på hotellene. På en ferie bodde vi på Sofitel, og overmadrassen var fantastisk. Derfor hender det at jeg er innom nettsiden og titter på overmadrassvidunderet! Kanskje en gang i fremtiden.....
Men nå var det altså dyne vi trengte mest. Kom gjerne med forslag på gode dyner. Da blir jeg veldig glad. (vi bruker dobbeldyne, men de fleste dynemodeller lages vel i både enkel og dobbel dyne????)

Christine

29 comments:

Anonym sa...

Spennende innlegg...

Vibeke / Mammas Hus sa...

*ler av anonym*

Jeg har høie-dyner kjøpt på salg på Jysk. Er veldig fornøyd med de, men kan egentlig ikke komme med noe råd.... *ler*

PS: Fine bilder av dere i går!

Strikkelaura sa...

Moskusand er visst veldig gode dyner, følg med på dyne utsalg. Lurer på om de ikke har et i nærheten av Lillestrøm, kansje noen andre vet?

Jeg(vi) ønsker oss det til jul i år..og det er ganske sikker at vi får. Jippi! Nye dyner altså ;-)

Fjasevas Huset sa...

det er viktig med gode dyner og dun er det eneste vi sverger til. Dobbeldyne har vi også. Vår er kjøpt på IKEA:) vi har den største, 240x260 da vi har stooor seng. Har både sommerdun dyna og vinterdun dyna. Anbefales. De er sydd i ruter, som gjør at alt holder seg der det skal! Lykke til

Anonym sa...

Jeg har kjøpt dobbel dyne på sten og strøm i Oslo. Den er helt fantastisk!!! Den er så lett og den er sydd sånn at dunet ikke kan samler seg nederst. De er ganske dyre, men pass på å kjøpe når de har salg. Da kan du gjøre et godt kjøp. Den beste investeringen jeg har gjort!

Unknown sa...

Hei... Vi bruker også dobbel dyne,, Kjøpte Høie dyne vi også,,,den har så gode sømmer,, og holder dunen godt på plass... Den ble kjøpt på prinsess.. Nydelig blogg du har... Ha en strålende kveld videre... Har ikke kommet så langt på min egen blogg enda... Men mulig mørke kvelder får meg til å sette meg inn i det... Hilsen cecilie fra Tønsberg

hvitstil.com/Christine sa...

Hei Jenter
Kom gjerne med konkrete navn på dynene, tipper de har masse utvalg alle merkene

Hege sa...

Høie exclusive er kjempegode dyner. Vi kjøpte for mange år siden, men investerte i nye nå i nytt hus og det er meget vel anvendte kroner!

Det er thermodyner og lager den gode knitrelyden som vinterdyner lager - noe av det beste med kaldt vær!

http://www.hoie.no/Inventory/Navision/11010020

Beate, A Brighter Day sa...

Vi kjøpte dundyner for første gang for to uker siden; Dreamline på Hemtex. Fantastisk! Kunne ikke vært mer fornøyd :)

Villa Creme sa...

Jeg har akuratt adoptert bort mine dyner til kr 2000,- pr stk, mamma og pappa har fått de til å bruke på hytta si.
De var altfor varme for oss pluss at fjærene havnet i fotenden.
Synd for meg, bra for de;)

Nå har jeg kjøpt Kronborg dyner(husker ikke modellnavn, men det er den modellen med hvitt og blåstripete trekk)
Har herlig "stivt" stofftrekk slik at de holder seg "fluffy".
Men bakdelen er at det stripete trekket skimtes igjennom når man har på tynt, lyst sengetøy:(
Ellers får de terningkast 6 av meg!

Lykke til!

Anonym sa...

vi bruker dobbeltdyne - men så er det det som er vanlig her!! Våre dun dyner ( vi har 3 stk) er sydd opp i små ruter for at ikke fjæra skal samle seg bare et sted!! Den siste kjøpte vi også på Ikea - vi trengte en veldig tynn en - vi har også 240 X 260 til vår 160 X 200 seng

Kjersti sa...

Hei. Jeg har verken dobbeltdyne eller navn på dyner, men det som er viktig for meg er at de er 220 lage og ikke 200. Fantastisk. Tips til alle og særlig til dem som er høye. Når jeg får vanlig lengde på dynene nå føles det som barnedyne :)
Lykke til med kjøp.
Kjersti

Anonym sa...

Hei hei!! Jeg har jobbet med salg av dyner i mange år, og det er dun som er dyner for meg. Har det selv, både sommer og vinterutg. Skal du velge dobbel dyne, blr ikke de aller varmeste laget i den str.Det blir for varmt! Str på Ikea er vanskelige da du også må kjøpe alt sengetøyet der.. ikke norske str som er 200x220. Velg gåsedun, som er lettere og luftiger enn andedun. Dyner som fjæra samler seg i ene enden er fordi de enten er noen år, det er grov dun (ala and,) eller de ikke blir ristet og luftet tilstrekkelig. Det er absolutt nødvendig. Det er en investering, men det har dere igjen for i mange år.. Dun puster, transporterer fukt,og gir en mye bedre sovekomfort enn syntetiske dyner, synes jeg. De oppruta dynene er helårsdyner, da det blir en "kuldebro" dr sømmene er, men nåt to sover under samme dyne, trenger men vel ike velge den varmeste utgaven! ps. skal snart legge meg unde min hvite gåsedunsdyne. Den er 7-8 år, og like fluffy.ZZZ..
MOR TIL 4

Lise sa...

Jeg sverger til dun da det er det beste med tanke på hygene varme og allergi :) men det bør være over 90% dun i den for at den skal være både lett og allergi vennlig:)
Kjøper du dyne på ikea kan du vel kun kjøpe sengesett derifra da de har andre standar størrelser enn det som er vanlig i Norge.
Jeg kjøpte min dobbelt dyne når jeg jobbet på Kid, så litt peiling har jeg på det området. Så bare spør om det er noe mer du lurer på. I "kanalsydde" dun dyner sklir dunen lett i enen enden, men om du er flink til å snu den så holder den seg ganske godt. Jeg rister min veldig hver dag, så holder den seg ganske jevnt fordelt..:)
oh.. ble en lang kommentar dette, men håper du fikk noen tips ;)

Ingunn sa...

Gåsedun liker jeg. Den kostet mange tusen, men er verdt det.

Lykke til med valget.

Bjørg sa...

Besøk Duxiana butikken i Drammensveien 126 B, der har de bl.a.dynen Duxiana royal. Dux sengene er jo helt suverene også.

Little Cottage sa...

Pass paa at du iallefall har en god prosent gaasefjaer i......
Godt raad: Dun puter & dyner kan legges i toerketrommelen, bruk hoeyeste temp. minimum 30min. Det tar knekken paa midden!!!

Anonym sa...

Jeg jobber på Princess og vil anbefale en som heter "gåsedundyne lun" Den er punktsydd, så du trenger ikke bekymre deg for om dunen havner i den ene enden av dyna, den har 90% dun og 10% fjær. Litt fjær må man ha for å beholde spensten i dyna. Jeg ser v kommentarene at det er endel misforståelser ute å går ang dundyner. Man bør ikke ta dem i tørketrommel på høyeste temp, f.eks. Man KAN, men det anbefales ikke, levetiden på dyna kortes ned da. Det blir faktisk mer midd og andre allergifremkallende ting i fiberdyner fordi de ikke puster så godt som dun, og dermed blir det mer fuktighet.

Ser noen har kjøpt dyne fra Høie hos Princess, og det er nok ikke riktig, Princess selger bare dyner fra Nordic Form (dun) og Princess sitt eget merke (fiber). Fort gjort å ta feil i jubgelen av butikker;)
Ellers vil jeg anbefale deg å gå innom en Princessbutikk å få med deg dyne-heftet, utrolig godt verktøy for å finne ut av hvilken dyne som passer akkurat deres behov.
Lykke til med jakten!

Hilsen
Jeanette A :)

Ingrid sa...

Vi har Allergo-dyner fra Høie både til oss og ungene og er veldig fornøyd!

Anonym sa...

Har dundyner fra Høie og Ikea og har aldri hatt trøbbel med sengesett som ikke passer. Her får Høie dyna Ikea sett og Ikea dyna det fra Høie. Utenlandske dyner-særlig de doble-har "sære" mål men de skandinaviske har jeg ikke merket noe forskjell på.
Gåsemor

Anonym sa...

Dersom man skal ha dun, så sjekk om produsentene ribber fuglene levende. IKEA sine dun dyner for eksempel kommer fra dyretortur.
Skal man handle produkter fra dyr, så kan man i det minste kreve at de blir behandlet bra.
Men du bruker jo pels...

Anonym sa...

Hei! jeg har også jobbet på Princess, og solgt dyner og sengetøy fra Høie, men det er noen år siden.. Da dyner kun i syntetisk, som de klarer å lage like bra, men bare nesten som dun!
Husk at det er mennesker som er allergisk for fjær,men de aller fleste som har astma og allergi bør faktisk helst bruke dundyner..
Dyner i hvit gås, m høy bæreevne 10-12, er helt topp, og det kan du få til kr.1100 på Kid nå! str 200x220 Ha mange gode neter fremover. Mor til 4

Anonym sa...

Hei!

Jeg synes du har en flott blogg. Ble insperiert av den til å lage en egen blogg :)

Er helt fersk i gamet, kanskje de proffe blogg leserene her inne og kanskje du ville gitt meg en tilbakemelding på min?

http://momentinterior.blogspot.com/

Marie

KATRINES INTERIØR sa...

Hei! Bloggen din er veldig flott og spennende med mange gode tips og interessante innlegg!

Jeg og min mann har denne dyne:

http://jysk.no/4/31/39/617/4003851/a/catalog

Det er enkeltdyne i 220cm lengde. Kan ikke se at den finnes i dobbeltdyne i akkurat "Embla" som vi har, men den finnes i "Odin" som absolutt ikke er et dårlig nr 2 valg. Det er de beste dynene som finnes, og jeg kjenner flere som har vår dyne. Jysk var jo før sengetøylageret og har veldig gode priser på dyner. Akkurat nå har de kampanje på vår dyne, også dobbeltdyna. Lykke til!

Anonym sa...

Hei,

tusen takk for en fin blogg:)

Jeg kjøpte meg dyner i fjor fra Linen Factory i Oslo og er veldig fornøyd. Den jeg kjøpte er sydd i ruter og er 220. Tror de har et bra utvalg, du kan jo sjekke ut hjemmesiden deres:

http://www.linenfactory.com/

Cecilie

Emmeline sa...

Ser at de har gåsedunsdyne på halv pris på Kid nå. Det er gode dyner uten at jeg har de helt store erfaringen innen dynefaget...

Anonym sa...

Embla fra Høie, selges på Jysk er kjempegod, men finnes desverre ikke i dob. Det er en thermodyne som er sydd i kassetter (holder dunen på plass. Den er på tilbud no 2 for prisen av 1.

Det er den beste dyna "ever". Uten om ederdun da offkårs;).

Anonym sa...

jeg har alle dynene i vårt hjem fra kid.
Dobbeldyner og enkelt dyner.
Alle kan vaskes på 60grader i vaskemaskin, og jeg har vasket mine, både sommer dun og vinterdun flere ganger, og de blir nesten bare finere og finere for hver gang.
Når dynen er kanalsydd, er det fordi den inneholder så mye fyll(dun) at hvis du skulle sy den i kvadrater vil duna bli presset i sammen og dynen vil ikke klare å isolere optimalt og vil bli kaldere.
Et godt råd er å sjekke hvor mange gram fyll dynen har i forhold til pris. hvor mye dun kontra fjær det er i den og hvor høy bære evne den har. Bære evne er rett og slett hvor varm dyna er.
mine 10-12 og det er varmt i massevis for meg. jeg sover med vinduet åpent hele året og bor i nord-norge. :)
Denne og neste uke er det halv pris på disse dynene som jeg har på kid og de er det 15 års garanti på.
Jeg er fast leser og stooor fan av bloggen din. Har vært borte noen dager og leser desperat igjenom aaalt jeg har gått glipp av :)

Lykke til med dynekjøp!
Klem fra Monika fra Senja:)

Inger Vik sa...

Hei, jeg er også ute etter en god ny dyne, dobbeltdyne. Men jeg er opptatt av (som bare en annen her inne har skrevet noe om!) av at det ikke er tortur av fugler som ligger bak. Har noen som jobber med dyner innspill til dette? Jeg har skrevet epost til H&D som jeg kanskje har mest tro på. Noen tips om etisk handel/ikke-tortur og samtidig gode dyner? På forhånd takk