tirsdag, september 15, 2009

Her kommer jeg

I ettermiddag da jeg stod og gjorde ferdig middagen kom Celine løpende inn på kjøkkenet mens hun gjentok setningen "her komme jeg" på østlandsk. Hun lærer så fort i barnehagen. Til nå har det bare vært enkle ord og komandoen "sitt der", men nå altså kommer setningene. *smelt*
Her er Celine nå i kveld med sola rett i nesen mens hun spiser kvelds.

Er det noen som har ett sandkasse-tips å komme med til meg. Rett bak huset er en lekeplass med sandkasse, men jeg vil ikke la Celine leke der, for den er ful av kattebajs. Sanden byttes vært år, men kattene kommer med en gang. Hvordan holder vi dem borte??? Tips? (sandkassen er for stor til trelokk)
Christine
Posted by Picasa

33 comments:

Anonym sa...

En pressening

Anonym sa...

Hei
Hønsenetting kan være en løsning. Det er mulig å lage en treramme, og trekke hønsenettingen rundt. Vi gjorde det da barna var små, og det fungerte fint. Om kassen er veldig stor, kan en jo vurdere å lage 2 mindre rammer i stedet for
1 stor.
Nå har jeg problem med katter som går i bedene mine, så jeg vurderer noe av det samme der. Lager bare da hull til plantene.
Ha en fin kveld.

Klem,Mette

Jorid + NOE Blog sa...

Så søt Celine er :-D

Ha en fin kveld!
Klem J

Anonym sa...

Katter liker ikke appelsinskall. Prøv å legg noen rundt i sandkassen.

Hilde sa...

Dere kan prøve med fiskegarn/not. Mål slik at dere får et stykke not som er litt større enn sandkassen. Fest ene siden av noten langs hele den ene siden av sandkassen. I den siden av noten som er tvers over den festede siden fester dere en planke på langs. Dermed henger ene siden av noten fast i sandkassen og den andre i planken. Dra planken og noten over sandkassen når du forlater den, planken legger du på bakken utenfor. Da er nettet spent over slik at neste mann som bruker sandkassen må løfte opp planken og rulle til side noten. Det krever at alle brukere av sandkassen er flinke til å legge noten på etter bruk. Vi hadde en slik løsning der vi bodde før, og det fungerte greit. Kattene lærte seg fort at de viklet beina inn i noten hvis de prøvde å legge fra seg noe i sandkassen. Lykke til!

Villa von Krogh sa...

Så skjønn hun er!
Har ingen gode tips desverre...

God kveld!

Ida sa...

Det finnes sandkassenett - vet de brukes i mange barnehager. Søk på nettet - så kommer du sikkert over noe! Dette er nett som lett rulles sammen - i forhold til bruk av høsenetting f.eks.

Anonym sa...

Jeg har hørt at eddik holder kattene borte. Vi har desserre det samme problemet her vi bor, og her er det ikke lov å ha katter en gang!

Idun // Breidablikk sa...

vi har presenning som er spikret fast i 2 ender.. da ligger den stødig pluss at den blir enkel å "rulle" tilsides ved bruk :)

Stor og fin bhg-jente!! :)

Unknown sa...

Jeg har en venninne som har vært pedagogisk leder i en liten barnehage i Oslo. Der strødde de pepper ute i sanden for å holde kattene vekke. Hun mente at det virket. :)

Anonym sa...

I barnehagen jeg jobbet i før, hadde vi netting over, med strikk i kantene som vi bare hektet over når dagen var omme. Opplevde ikke noe mer katte bajs da..

camillaslykke sa...

Hei,Christine.
I barndomshjemmet mitt, lagde pappa en sandkasse, og hadde presenning, hvor den ene siden var rullet/festet med spiker. Slik at man kunne rulle sandkassen frem og tilbake! Den beste løsningen jeg har sett... :) he he.
Fantastisk når de begynner å snakke mer og mer.... Klem

Anette {foreldremanualen} sa...

Herlig bilde! Det er så stort når de setter sammen setninger og begynner å prate på "ordentlig"!

(skulle nevne kjerringråd også, men ser at mine allerede er nevnt...)

Ha en fin kveld! :-)

Anonym sa...

Jeg kjøpte sandkasse på maxbo, den har to "dører" som åpnes og lukkes. Veldig enkelt og greit!

torleif ann karin sa...

Ja det eneste forslaget jeg tenket å komme med , var å ta på lokk, men den er for stor sier du, så da vet jeg jammen ikke.

Herlig tulle du har. Mi er 3 år, og begynte i bhg ifjor. Jeg er Møring og faren fra Hardanger, så hun snakket litt sånn blandet vestlandsk, men etter noen dager i bhg, så var det Østlending ja. Moro å høre utviklingen for hver dag nesten.

Klem til deg... Ann<3

Villa Creme sa...

Hihihi, husker du jeg nevnte for deg at Celine kom til å overraske deg med nye ting hver dag?
Blir stadig overrasket over hva de plukker opp i barnehagen hver eneste dag!
Ikke rart en mor smelter:)

Kjempefint bilde!

Vi har sandkasse med lokk her, så noen tips har jeg ikke desverre.

Anonym sa...

http://www.maxbo.no/upload/Produkter/Uterommet/Barn%20og%
- man kunne jo kopiere ideen hvis du allerede har sandkasse

HusmorDronninga sa...

Så herlig hun er!

Jeg har også hørt at pepper skal holde kattene borte.. verdt et forsøk i alle fall ;) Enkelt og billig!

Ocean showroom sa...

Søt jenta di:)Så moro når de starter å forme setninger!

Ser du har fått mange gode tips, tenkte også på presenning og garn...

Ha en fin kveld, nå er det Grey's her:)
Klem, Lene

interiør og foto sa...

Eg blei kjempe fasinert av bloggen din, den var kjempefin! Gledar meg verkeleg til å lese vidare på den :-) Og heimen din var utruleg flott! Du bør vere stolt :-)

Anonym sa...

Nett er tingen!
Søt jente i solnedgang :)
Håper det går fint i barnehagen!
klem til deg & Celine

Anonym sa...

Hei Christine!
Forsiktig med nett, garn, o.l, da småfuglene fort setter seg fast. Presenning fungerer fint for oss. De får man jo kjøpt i alle fasonger og størrelser. Festes med "strikk" og tau, slik at det blir elastisk og lett å ta av og på. Veldig fin blogg du har :-)

Hilsen Hilde

Photo-Me-Life sa...

Eddik og appelsinskall har jeg hørt skal funke. Jeg liker katter men irriterende da dem ødelegger lekeplassene til barna.

Anonym sa...

Hei!
Bruk kaffegrut! Bland det sammen med sanden det er genialt,det funker både til blomsterbedd og i sandkasser!
T.G

Karna sa...

Helledussen så skjønn hun er, selv om hun var livredd meg....kan du skjønne...he,he....

Det finnes presenninger med hullkanter i, som en kan trekke tau rundt. Det går sikkert å få sydd seg en presenning også, som en kan knappe på....

Husdraumen/Anita sa...

*Smelt* so skjønn!

Ønskedrøm sa...

I dyrebutikker får du en spray som heter noe sånt som get off eller lignende. Den sprayer du på steder du ikke vil at katten skal gå, den er egentlig til møbler ol inne, men kattene liker lukten så dårlig at de pleier å holde seg borte fra rommet helt - har jeg hvertfall hørt av noen som har prøvd det. Så er jo godt mulig at den duger like greit til "møbler" ute, for da er det jo bare å spraye litt rundt sandkassa, men det kan jo ekspeditøren i dyrebutikken svare deg på.

Ønsker deg en fin dag!

Anonym sa...

For en utrolig søt jente du har... Utrolig gøy når de små begynner å snakke ordentlig.Jeg har notert ned når de kommer med noen gullkorn,det syntes både vi og barna er morsomt å lese nå når de der blitt litt større.

Ocean showroom sa...

"Her kommer jeg" âr en fin mening att lära sig tidigt! :-)Ha en fin dag! Kram alexandra

susan`s side sa...

Litt jobb men du kan sette opp et stakitt gjerde rundt sandkassen med en grind til å lukke opp. Veldig sikkert også for at klarer ikke barna å komme ut selv hvis grinden er igjen. Vi har en slik sandkasse og hvis du er interssert kan jeg ta bilde av den

Kine sa...

Hei, kjempefin blogg! =)

Er selv katteeier og er veldig glad i katten min, men skammer meg stort over at den kanskje er med på slik ugang, nå har ikke vi sandkasser i nærheten, men hun gjør sikkert fra seg andre steder som kan være irriterende for feks. naboer. Dersom sandkassen er for stor til trelokk og hønsenetting, finnes det en spray som de selger på de fleste dyrebutikker/dyrleger, denne sprayen hindrer både katt og hund i å tisse/bæsje i nærheten av der den er sprayet. Flere av disse sprayene er også laget av naturlige stoffer, slik at de ikke er skadelige på møbler osv, dermed er de heller ikke skadelige for barn (som stapper sand i munnen og smaker på treverk). Sprayene har vert brukt i barnehager i området, men vet desverre ikke hva den heter, men er sikker på at de på dyrebutikken kjenner til den =)
Lykke til!

Stine sa...

Så nydelig hun er:)
Lykke til videre:)

nadja sa...

så utolig skjønn celine er! hvor gammel er hun? jeg har ei lita jente på 9 mnd er overrasket over hvor artig tiden med henne har vært. jeg skulle ha gjort dette før...;)