mandag, november 30, 2009

Broderi

Jeg hadde lenge lenge ønsket meg en broderimaskin og da pappan min døde veldig brått og alt for tidlig for 1,5 år siden bestemte jeg meg. Det var jo ikke noe å vente på. Jeg kjøpte meg en maskin. Senere har jeg byttet ut den jeg kjøpte med Janomen som jeg broderer med nå. Love it!

I fjor var så og si alle julegavene fra oss Bussoliene hjemmmlagde og jeg tror mottakerne likte det. I tillegg til broderte gaver var det glass med brente mandler og julekaker. I år har jeg ikke hatt like god tid som i fjor, men noe har jeg laget i år også.

Når jeg kommer til Narvik har jeg tenkt å lære meg lappeteknikk. Jeg ble så inspirert av boken Fairyland jeg kjøpte forrige uke. Jeg er usikker om jeg har tålmodigheten til det, men jeg skal prøve :)

I dag er jeg veldig inspirert av en av mine favoritt bloggere. Den gode feen. Hun hadde puttet ett enkelt kubbelys i ett norgesglass. Uten sløyfe og uten blonde-enkelt og superfint synes jeg. Det som er så gøy med Den gode Feen er at hun er så inspirerende at selv jeg som er hvitstil blir helt betatt av hennes farger og retromønster. Gøy.

Ha en herlig kveld
Christine

20 comments:

Jorid + NOE Blog sa...

Du kan virkelig å trylle med symaskinen din :-) Kjempeflott!

Håper du får en fin dag i morgen og at formen din er bra :-)
Klem J

Barbros lille atelier sa...

Så nydelig! Ønsker meg veldig en sånn maskin selv. Har så lyst på en som kan sy monogrammer. Kan jeg spørre hva den ligger på i pris?

Klem

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg har også stjålet ideen. Har Norgesglass med lys i. Problemet er jo at lyset renner ned i glasset - jeg får det jo ut igjen, men glasset ble så stygt. Har du noen gode tips for å få det rent og blankt igjen????

Nå er det natta, opp kl 7 for å reise på Ikea....... *gjesp*

Monja sa...

En slik maskin ønsker jeg meg også,men det for vel bli med drømmen enn så lenge,da jeg sikkert får nok med barn og studier i det nye året...men er jo så lekkert det du lager og broderer,at jeg får jo ikke akkuart noe mindre lyst:) Norgesglass er superdekorative,og som dem sier i Rema reklamen,det enkle er ofte det beste:)Mamma hadde en hel pappeske med slike glass,men tror du ikke at hun har kasta dem,sukk,det angrer hun på selv nå...ha en forsatt fin kveld..klemmer fra Monja

Hokusfiliokus sa...

Rett og slett nydelig!

Anonym sa...

heia:-)

Så flott lille prinsessa va i den nydelige fløyeskjolen. må vel ut å finne penklær til ungan.

Har dåkker funnet hus i Narvik?

God førjulstid ønsker deg og din familie:-)

Klem fra tina

Anonym sa...

Litt betatt av alle de flotte broderiene dine. Lurer derfor på hvilken Janome du bruker? Har vært å tittet litt på dem, og de er jo høye i pris.....Noen tips på broderingsmaskin?

TONE sa...

SÅ RENT OG PENT....LEKKERT....
ØNSKER DEG EN FIN KVELD OG 1 DESEMBER DAG I MORGEN....HAR 3 BARN SOM JEG REGNER MED STÅR OPP I MORGEN UTEN PROBLEMMER......=)

KOS DEG....OG JEG SAVNER PAPPAN MIN OGSÅ....HVER DAG OG DET ER 10 ÅR SIDEN HAN GIKK BORT...MEN GODE MINNER OG HENDELSER GJØR DET GODT...Å TENKE PÅ HAN...

KLEM TONE =)

MissFatty sa...

Hei Christine

jeg er en fersking i bloggeverden men har fulgt med på bloggen din en god stund nå. Den er inspirerende og fin.

Her er bloggen min, kanskje du finner den interessant etterhvert.. (man lærer mens man går, er det ikke det man sier?;)

Ha en fin kveld!

http://dagenidagermin.blogspot.com/

Klem "miss Fatty"

Tonje sa...

Hei! Fin font på servietten, heilt min stil :o) Kan eg få sørre kva maskin du har og evt kva program? Eg har nemmelig kjøpt meg ei Janome 350E med PRO-programmet. Har ikkje fått sett meg så godt inn i det enno. Tek gjerne imot tips og råd :o)
Ynskjer deg fortsatt god bedring!
Klem Tonje

hjem hos linda sa...

ønsker eg en sånn maskin jeg og..Var den veldig dyr???
Alle blir jo såå glade fo slike gaver som du lager...Beste å få personlige gaver da!
Klæm Linda

Kjeruben sa...

Oooo... eg hadde i alle fall blitt glad for julegåver med broderier... og spesielt om dei var heimelaga, laga spesielt til meg :D

Familien Tuv sa...

Jeg stiller meg på bestillings-venteliste om du lærer deg lappeteknikk! likte også den boken utrolig godt!!!

Tonje sa...

Ja, den som hadde hatt sy-genet ditt frøken! Og symaskina!;) Du lager masse lekkert, heldige er de som får hjemmelagde gaver fra deg. Enig i at julepynt ikke nødvendigvis må være så "dillete", norgesglass med kubbelys er et godt bevis på det. Ha en fortsatt fin dag! Klem

Anonym sa...

Så fine ting du lager:-)
- har også janome og drømmer om en STOR broderi-maskin..!
Håper du er bedre og at du får en fin dag, klem Hege.

Melissa sa...

Åh gud, du er bra heldig!!!
Jeg har den øverst på en usynlig ønskeliste, de er jo så dyre!
Finnes det noen som er bra og litt rimeligere?

Ha en trivelig dag :D

Mette sa...

Hallo fra England!

Jeg kom over bloggen din for noen uker siden og har blitt veldig inspirert av flere av dine prosjekter! Takk for det!
Gar na og lyster pa en broderimaskin, men det er jo sa mange a velge mellom fra Janome. Hvilken bruker du?
Ha en fin dag!

Christine Louise sa...

Såå flink du er :)

Therese fra huset med de rare i sa...

ÅÅÅ knallfint!!! Skulle ønske jeg hadde en slik maskin også- ;)

Den gode feen sa...

Hei kjære Christine.
Tusen takk for utruleg fin omtale. Eg er heilt rørt her eg sit. Eg har hatt så mange fleire treff på bloggen dei siste dagane. Måtte rett og slett inn for å sjekke loggen, og då ser eg at det er SÅÅÅÅ mange som kjem frå deg. Så gøy.

Eg kjøpte meg symaskin då farmor døydde, og har ikkje angra eit sekund. Eg har veldig lyst til å oppgradere til ei meir avansert maskin, men berre utset og utset det. Utan grunn. Typisk meg :)

Det er så trist og vondt når nokon døyr. Det er vondt at du også har mista pappaen din. Me har mista så mange unge menneske i min næraste familie. På fredag er det begravelse for fetteren min på 29 år. Han døydde i ei tragisk arbeidsulukke, og etterlet seg to små barn. Eg gruar meg ihjel for begravelsen. Det er nesten så eg er redd for å bli glad i nokon, for eg orkar ikkje miste fleire.

Uff, dette var ein forferdeleg lang kommentar. Håpar du ikkje syns eg overlesser deg med personleg info om død og sorg her nå.

ha ei god natt, og ta vare på dåko sjølve :) Klem frå Linda