mandag, april 12, 2010

En superfin bok og en middagsrett

I dag fikk jeg låne en fantastisk bok av en jeg kjenner. Det er så gøy med sånne bøker som virkelig inspirerer og spinner i gang fantasien.

Innholdet er perfekt variabelt med både oppskrifter, sy, hekle og treting man kan lage.

Ellers tenke jeg å dele en middagsrett. For mange er nok SEIBIFF en vanlig middagsrett. Jeg har vokst opp med den, men husbonden hadde aldri smakt det før. For han er det nå hans nye fiskefavoritt!! Billig er det også, husbonden kjøpte sei for 50 kroner i dag, og det var mat nok for oss og to stykker til!

Seibiff:
sei (så mye som du spiser)
hvetemel
div krydder
2 løk
margarin/olje
2 dl vann
poteter og råkostsalat

Stek løk gylden i en stekepanne. Strø over aromat, salt og litt sukker og stek videre. Bland mel og krydder til en blanding som fisken skal vendes i før steking. Jeg bruker hvetemel, malt pepper, salt, litt chillipulver og aromat. Del seifileen i stykker og vend bitene i melblandingen. Stek den i pannen til den får farge på begge sidene. Hell over 2 dl vann og la fisken trekke i vannet. Ha over den stekte løken og la alt surre litt. Serveres med poteter og råkost. 
Tips: smak litt på melblandingen og kjenn at krydderet kommer frem, det er fort gjort å ha for lite salt til fisken!

Ha en god kveld
Christine

PS: Husbonden og jeg er ute etter å kjøpe en liten båt med motor, hvis noen har noe eller vet noe som er for salg ta kontakt med meg på christine@hvitstil.com

10 comments:

Hos Farmor sa...

ikke smakt seibiff?? Da har han virkelig gått glipp av noe, så da var det på tide du serverte det ja ;) Vårgleder ja takk!! Lykke til med å finne båt :)
-Marte-

Pink lady sa...

Hei!

Vi har også begynt å ha seibiff til middag, lager den ganske lik til det du her forklarer! Og det er vår favorittfiskemiddag også! :)

Klem Pink Lady

Tidens tanke sa...

Hei!
Snuser rundt på litt nye blogger, flott blogg du har :) Seibiff er nydelig! Den boka er full av inspirasjon, jeg er igang med noen av idèene i den :)

Tove sa...

hei
Denne boken er bestilt å ligger i postkassen om få dager, gleder meg. Ser frem til å sette meg ned med nye prosjekter.

Fisk står vel ikke ofte nok på menyen. Oppskriften så spennende ut, kanskje jeg må prøve den.

Ha en fin dag.

Tove

Anonym sa...

Hei:) Ble litt nyskjerrig på "vår-boka", hvem har skrevet den? Hvor er den kjøpt? Kjempefin blogg du har;) -Monica-

Lillan sa...

Denne boka har jeg kjøpt meg og den er superfin!!! masse bra inspirasjon!!

klem fra Lillan

Anonym sa...

Vi også lager sei på lignende måte, men bruker melk i stedet for vann. Det er kjempegodt!

Beatemor sa...

Nam nam - hørtes herlig ut. Lenge siden jeg spiste seibiff sist. Tror nok det kommer på menyen igjen ganske snart! Takk for påminnelsen. Ha en fin dag!

Lille Persille sa...

Seibiff på morfars vis med fløte var min fiskefavoritt da jeg vokste opp. Nå er det så utrolig mye godt å velge i, men ligger vel på topp enda:)

Ha en fin dag i nord frøken!

Pie Design sa...

Så koselig at du likte boka vår. Takk for flott omtale. Veldig koselig å følge med bloggen din.
Hilsen Tone