onsdag, april 07, 2010

God gammel klappekake


På 80 tallet pleide jeg å sitte på benken og se på pappa lage brød, men noe av det beste, var de gangene han lagde klappekake til meg. Altså: han klappet litt brøddeig flat og stekte den rett på gammeldags stekeplate. Siden vi har keramisk koketopp måtte jeg steke kaka i stekepannen. Nam. Serveres med smør og brunost. En klassiker.

20 comments:

Balke gård sa...

Å ja, det husker jeg mammaen min også gjorde, rett på kokeplaten...Retsene av brøddeigen...Hun er fra Senja, vet ikke hvor kjent den klappkaka er "sør for Sinsenkrysset?":-) Nyt kveldsmaten1 Mvh Marianne

salige lavendel sa...

Har aldri hørt om klappekake før jeg, men det hørtes ut som et veldig veldig koselig barndomsminne =)

Marianne's Blogg. sa...

åååå nydelig.. vekket gamle barndoms minner.. mamma pleide å bruke restedeig til å lage klappekaker :)

Miss Sophie sa...

..hrm...brun ost...finns ganske sjelten i Tyskland og er veldig dyr...men er saa lekker...

hilsen U.

Anonym sa...

Kjære deg!
Dette er egentlig et spørsmål til forrige innlegg. Har du den forrige boken av Leila Lindholm på engelsk eller svensk. Jeg kan ikke finne den på norsk...Er den i så fall grei å forstå?!

Monica sa...

har heller ikke hørt om det før, men det hørtes veldig godt ut og ikke minst som et koselig minne. Kjekt du fører det videre:) klem fra Monica

mona sa...

Ah, det pleide mamma også å lage (hun er fra Bogen, så spørs om det bare er vanlig på den kanten av landet, ja). Vi spiste den ofte med bare litt smør på. Etter at jeg ble voksen fortalte mamma at hun av og til strødde sukker på sin egen, men det fikk ikke vi barna. Hehe..

Unknown sa...

Kult! Aldri hørt om det før, men sikkert digg:o)) Rett i panna, uten smør ol?? Vanlig brøddeig?

Så koselig med slike barneminner ♥

klem Line ♥

sandra sa...

yammy:) skal prøves!! oppskrift på brød??? :)

Ellen sa...

Og minnene strømmer på. Jeg kjente smaken bare av å lese innlegget ditt. Må huske på å teste dette ut nest gang jeg baker brød!

Takk for en hyggelig påminnelse!

hvitstil.com/Christine sa...

brødoppskriften jeg bruker er den som ligger nederst i denne artikkelen:
http://dinmat.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/Hjemmelaget/Hjemmebakt-helsebrød-uten-søl

jeg har ikke nøtter i og bruker litt sirup i tilegg som ikke står i oppskriften

hvitstil.com/Christine sa...

Jeg har leila sin bok på svensk, og forstår det greit nok :)

Eli Betten sa...

Klappekake - jeg visste ikke det hadde navn :) Men det gjorde mamma da vi var små også, supergøy. Hun er fra Kragerø da - så det er ikke bare en sånn oppi-nord-greie :)

Ü Ha en fin kveld Ü

Turid sa...

Klapp kaka er godt!!! Har å keramisk topp , så det må bli i steikepanna - eller på ei steinhelle over bålet....
Artig at du vedlikeholder slike gamle tradisjoner.
En flott torsdag til deg!

Marthe sa...

Det er ometrent det beste jeg vet! Foretrekker den i dag med smør og sirup, som lita med smør og MASSE sukker.. Herlig! Ha en fin dag, Klem Marthe

Mette sa...

Mamma (fra Finnmark) har fortalt om at dette var matpakkematen hennes da hun gikk pa skolen under krigen. Ma nok prove det selv, na, ja!

Kristin sa...

Takke for alle gode tips du gir, dette skal prøves :-)

Maiken Andrea sa...

ååh.. samme her, bestemor pleide å lage det til meg når jeg var hos henne og hun lagde verdens beste brød ;)

Har forresten plate her så må nok prøve det ut en dag, smaken blir nok ikke det samme.. Men minnene, de vil vare :D

Gunhild sa...

Å, dette er minner! Mamma gjorde også alltid det. Her husker jeg med smør og sirup på hehe... kjempegodt!

Krommes lykke sa...

Ja,vi fra nordnorge har mange gode minner med varm Klappakake med brunost:)Nam! Ka søringan har gått glipp av Hi,hi. Lev vel!