onsdag, desember 08, 2010

Forskjellsbehandling?

Tidligere fortalte jeg i bloggen at jeg er klar for lokalpolitikken i Narvik. Jeg gleder meg over at nominasjonskomiteen har satt meg på 4. plass på mitt partis liste. Jeg er stolt og det gleder meg!

Jeg må innrømme at jeg er overrasket over responsen jeg har fått på at jeg begir meg inn i politikken. Blogg responsen har kun vært positiv og det setter jeg pris på. Mange bloggjenter og blogglesere som heier på meg. Tusen takk!

Responsen ellers har vært ganske så blandet. Ofte hørt de siste dagene: Klarer du dette da? Er du klar over hvor mye jobb det er med kommunestyre? (det fra folk som aldri har vært med) Vet du at du må stå på stand og sanke stemmer?

Jeg tar meg selv i å tenke: ville de sagt det samme om det var en mann i min situasjon som hadde stilt til valg? Er det fordi jeg er jente folk sier sånn? Jeg er nemmelig skråsikker på at min mann hadde fått helt andre reaksjoner enn det jeg har fått dersom han stilte.

 Det er jo klart at jeg ikke vet hva jeg begir meg inn på, men man må jo prøve. Hvis ingen kvinner med små barn er med å bestemmer- hvem skal snakke vår sak da? Hvis bare de med god tid skulle være med å bestemme, så ville jo kommunestyret vært fylt opp av pensjonister!

Jeg kaster meg i det og skal gjøre en så godt jeg kan. Sees på stand i Narvik :)Christine

PS: Jeg ønsker ikke å gjøre bloggen til en politisk arena, derfor skriver jeg ikke noe om partiet mitt her. Det er på ingen måte hemmelig, så om du er nyskjerrig finner du svaret ved hjelp av google :)

31 comments:

Anonym sa...

Jeg synes at du er supertøff! Det trengs damer som deg i politikken! Ha en fin førjulstid og kos deg med alle dine! God klem fra Eli

Linda & Jørgen sa...

Stå på Christine! Syns du er tøff! Har iallefall min støtte. Stor klæm

June sa...

Stå på Christine! Vi trenger så absolutt nån som kan tale vår (småbarnsfamiler)sak her i kommunen.

Ønsker dæ masse lykke til :)

Anonym sa...

Hei Christine.
Det er første gang jeg skriver kommentar til deg. ville bare si at jeg også heier på deg! Er helt enig i dine betraktninger rundt det å bli politiker. Jeg er også kommunestyremedlem, sitter i formannskap og en del andre råd. I tillegg er jeg trebarnsmor, leder i arbeidslivet og har det ganske travelt, men ikke helt uholdbart. Men alle har en mening om hvor travelt jeg har det, men ingen sier det til mannfolka! Irriterende! Men som mange politikere sier: skal dere få nye folk med, spørr folk som har det travelt fra før! det er de som stiller, ikke de som har god tid...og jeg har tid til interiør, husarbeid, dyr og familien min!

PS!Du har en fin butikk.

Klem fra nok en politiker.

Mariann sa...

Så spennende Christine :) You go girl!!

Tove `blogg verden sa...

Kjempe bra med jenter som er politisk interesert!! Jeg kommer fra en familie som er veldig engasjert, men selv har jeg holdt meg lavt i terenget ; ) !! Lykke til!!
Klem Tove

Anonym sa...

Klart du ska gjøre d du har lyst til,du virker som ei driftig dame:)Håper bare at du holder bloggen fri for politikk,da blir i alle fall jeg å fortsette å følge den.Lykke til:)

susan`s side sa...

Jeg heier på deg som bare det. Men lurer innimellom på; hvordan i all verden greier hun det??
Kjøpt nytt hus, ny butikk, nytt landsted, syr, leker, er på tur, lager mat og nå politikk. Du får liksom tid til alt mulig du.
Skulle nesten tro at du hadde en hjemmeværende mann:-)

Anonym sa...

Eg er så einig med deg! Lukke til! :D

Anonym sa...

Du klarer det!!!!!

Klem fra Caroline

Ragnhild sa...

Det er kjempeflott at du engasjerer deg og ønsker å påvirke avgjørelsene som tas der du bor. Spesielt i Narvik er det jo interessant med tanke på de økonomiske utfordringene etter de interessante investeringene som ble gjort for en tid tilbake. Jeg er også helt enig med deg i vurderingen av hvilke tilbakemeldinger du får og hva eventuelle menn ville fått høre. Jeg kan love deg at du får lære kjempemasse, men at det kommer til å bli travelt. Lykke til!

Ramme Alvor sa...

Supert at folk vil engasjere seg. har sete i kommunestyre og formannskap ei tid no, og det er myyykje jobb, men veldig kjekt!

Lukka til!!

Anonym sa...

Hei Christine!
Synes det du tar opp her er så riktig og så viktig. Vi trenger helt klart en talsperson som deg i politikken. Med alt det du har klart å utrette både som mamma,kone,forretningskvinne og blogger+++ VET jeg at du klarer det her også! ;) Har stor tro på deg. Stå på! Du har helt klart min støtte. Forskning viser dessuten at småbarnsmødre er mye flinkere til å multitaske og at dette er med på å gjøre "de små grå" enda smartere... ;) Dette lover bra Christine.
Hilsen fast bloggleser

Elin sa...

Flott skrevet, Christine!
Jeg har ikke kommentert mye her inne tidligere, men er stadig innom og leser. Jeg har sagt ja til den samme utfordringen som deg, og er også nominert av mitt parti (kanskje der samme partiet som deg?). Synes det er kjempespennende, og tenker at det kommer til å bli lærerikt og utfordrende. Ønsker deg lykke til!

Anonym sa...

Jeg er selv mamma til to på 10 og 13. Jeg har vært med i lokalpolitikken de siste 15 årene, derav de 7 siste i kommunestyret. Jeg har fulltids lederjobb. I tillegg er album og foto min store hobby, som får lov å ta en del tid. Dette går helt utmerket an! Noe må selvsagt prioriteres bort avhengig av hvilken situasjon man er i ellers. Det som er verdt å merke seg, er at uansett hvor travle vi med mange jern i ilden er, så er det vi som stiller opp på alle foreldremøter, dugnader o.l. De som evt bryr seg med hvor mye tid/arbeid det er med politikken, tar seg jo ikke en gang tid til å stille opp for sine egne. Stå på Christine!
Hilsen Annette

Vibeke / Mammas Hus sa...

Heia Christine! :D

Jeg leste i et foreldreblad om ei som reiste til Afghanistan, mens mannen stelte hjemme. Han fortalte om alle som var så bekymret for ham, som ville hjelpe osv. Og han sa at om det hadde vært omvendt hadde ikke kona hans fått de samme tilbudene eller bekymringene.

Det er typisk at vi damer skal være hjemme vettu.


Stå på - du er FLINK!!!! :D


*kjempeklem*

hobbyvimsa sa...

Stå på for saken din:)Klem linda:)

Anonym sa...

Jeg støtter deg og ønsker deg lykke til. Er egentlig enig i alt som er skrevet her.. Men det jeg tenker er.. blir det noe tid igjen til familien, blir det tid til gode stunder sammen med de som betyr noe? Jeg vet du aabsolutt tar vare på familien din og jenta di. :) Men husk og nyte livet og ta det med ro. Årene går så altfor fort.
"Alle disse dagene, som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet"
Lykke til med alt du driver med, jeg hadde ikke klart halvparten!
Men stopp opp og bare nyt i blandt:)
Bare velmenende og ikke kritikk til dine valg her i livet. :)
God førjulstid, kos dere masse med lille nydelige, Celine.
Klem

Anonym sa...

Synes du påpeker noe viktig her! Men jeg er sikker på at du kommer til å gjøre alle slike kommentarer til skamme, og det er FLOTT,

Vi trenger tøffe jenter som endrer holdninger og kanskje pløyer litt vei for alle de andre tøffe jentene, men som likevel ikke helt tørr å ta den helt ut (kanskje nettopp på grunn av slike kommentarer....)

HEIA!

Annika sa...

Kommune-Norge treng unge damer i politikken! Har vore ei periode som fast medlem, og ei periode som 1. vara til kommunestyret, samt i nokre utval/styre dei siste åtte åra. Har rett nok ingen born, men elles mange jern i ilden.

Det tek tid, men det er også veldig givande - og spesielt givande når ein ser at DU kan gjere ein skilnad!

Er heilt enig i betraktninga di, forventningane til mannfolka er heilt anna enn oss damene. Vi skal jo først og fremst ta oss av hus og heim - liksom....

Vi er ikkje heilt på same parti, men partiet ditt er vårt samarbeidsparti i kommunestyret, så så velidg langt unna er det ikkje :)

Lukke til med valkampen!

Annie sa...

Signerer den!
Spiller ingen rolle hvilket parti du brenner for. Syns det er kjempetøft at du engasjerer deg. Vi trenger flere sånne :)

Heidi sa...

Som andre bloggelsere syns jeg dette er supert, og som ei som planlegger retur til Narvik etterhvert så syns jeg det er enda mer supert! Som du sier, det er viktig at de som styrer gjenspeiler de som bor i kommunen, og unge småbarnsmødre trengs :)

Masse lykke til!

Anonym sa...

http://www.dagbladet.no/2010/12/09/kultur/kommentar/debatt/pisa/kjonnsforskjeller/14637168/

Her er en jobb for deg:p Neida. Men artikkelkommentaren står litt til innlegget ditt.

Esther sa...

Vi vet jo ingen helt hva vi begir oss utpå før vi har prøvd ting! Bare tenk på det å få barn; vi vet jo ikke eksakt hva det vil si og hvor mye jobb det er ov osv før vi har prøvd!

Synes du er knalltøff!Stå på! Om noen klarer dette, så er det deg!

På en prikk sa...

er ikke helt daglig leser av bloggen din - men dette måtte jeg bare kommentere! utrolig bra at du stiller til valg! Jeg har også selv sittet, men måtte gi meg etter kort tid da jeg flyttet til en annen bydel. Men jeg skal nok bli aktiv i politikken igjen. men må si jeg er imponert og inspirert at du hopper i det med små barn osv. stå på! og lykke til med valget.
:)

Anonym sa...

Hei! Må innrømme at jeg lurer på hvor du henter tid og krefter til alt du gjør, men på en positiv måte. Jeg blir imponert og motivert av deg og alt du får til. Du er positiv og hardt arbeidende uten å klage, verken på tidsklemma eller noe annet. I like! Det får meg til å ville noe selv også. Alt går an hvis man bare vil det!! Hilsen "snart mamma".

Vårt Hus sa...

Jeg synes de er heldige som får deg med i politikken. I vår by har vi kvinnelig ordfører,hun er engasjert som få. Hun har riktig nok ikke små barn, men på den andre siden hadde hun sikkert hatt nok av andre ting og fylle tiden sin med likevel.
Stå på, jeg ønsker deg ihvertfall all mulig lykke til.
Klem Yvonne

Anonym sa...

utrolig flott og inspirerende blogg:) mye fint! http://www.facebook.com/pages/Ahlens/180976951919879 For de som liker Interiør;)

Anonym sa...

Jeg synes også du er supertøff, men jeg vet også hva en lokalpolitiker bruker av tid til politikken. Har en mann som var lokalpolitiker og satt i kommunestyret i 4 år. Han ble valgt inn da vår 2 datter var nyfødt, og det var ikke bestandig så lett med 2 små barn som meg som satt igjen hjemme med dem. I tillegg bodde vi på en gård som lå nokså øde, og jeg hadde aldri noe hjelp til barna, da familie og venner ikke bodde i nærheten.
Har også en kollega som er lokalpolitiker, og nå orker hun ikke mere etter 12 år. Hun bruker over halvparten av sin fritid til politikken - dette betyr ikke at jeg ikke støtter deg. Du må være veldig flink til å prioritere.
Skjønner at du reagerer på at noen sier slikt til deg (og kanskje ikke til en mann), men jeg ville nok spurt en mann også!
Jeg vet jo hvordan det også kan by på problemer for menn også!!!
Klem, Mette

Anonym sa...

Heisann

Du virker som ei jente med masse resursser og slike som deg trenger kommunenorge.
Det er jo også sikkert en positiv utfordring for deg, og det å drive med ting man liker og brenner for gir positiv energi.
Nå har jo kommunen din økonomiske utfordringer så det holder, og trenger kanskje nye hoder som tenker friskt.
Masse lykke til :)

hannem sa...

Gratulerer med nominasjonen! Har drevet med litt av det tidligere, mest organisatorisk, men har nå lagt det på hylla. Har ikke lenger den energien som kreves, har nok med jobb og familie og er på vei til å bli delvis ufør. Derfor er det godt å høre at det er andre som vil inn i politikken!