torsdag, mai 28, 2009

Christiania Glasmagasin

Tro om Christiania Glasmagasin er på randen til å gå konk, eller om de seriøst mener at de feirer 270 årsjubileum, med å tømme butikken for varer???? Skalkesjul???? Samme for meg, jeg er glad for salg. (og jeg var ikke alene om det, for å si det mildt- det var sikkert 800 grader der inne og 800 meter lange køer)

Hovedtanken var at jeg skulle kjøpe bryllupspresang til venninnen min. Jeg tenkte at jeg skulle være lur og få kjøpt dobbelt så mye for pengene jeg hadde tenkt å bruke. Den gang ei. Ikke en eneste ting på lista fantes igjen i dag! Ikke en!!! Derimot fant jeg noen ting fra min egen private liste:
 
I forrige uke var Husbonden, Celine og jeg på middag hos snille naboene(tidligere referert til som snille strikke Gunhild). Herren i huset hadde laget en helt super fiskegrateng, og jeg ble inspirert. Nå har jeg kjøpt en ildfast form med høye kanter, så nå skal det bli grateng!
Jeg kjøpte dene fuglemateren fra Eva Solo. Har hengt den opp utenfor vinduet Celine pleier å stå å titte i. Pappa hadde den samme på landestedet vårt i Nord, det tok en stund før de små pipene turte ta den i bruk, men når de endelig kom- da var det stas!!!
Jeg kjøpte også denne tempraturmåleren fra Georg Jensen. Bilde måtte jeg hente fra Georgs hjemmeside, for min ligger enda i eska!

Elles kjøpte jeg en haug med greier på bestilling fra Nord. I tillegg fant jeg champagne korker, ostehøvel og en knøtte kakeform til Celine.
Sist vi hadde besøk av en av Prebens venner kommenterte han at jeg serverte kake med ostehøvel og fiskespade. Han mente han skulle ta bilde av det og vise det på bloggen *ler* Ja, for jeg hadde faktisk bare en kakespade, men ikke nå lengre!

Nå skal jeg sy litt på Janome´n, han har jeg savnet den siste uka. Jeg sydde en gul joggebukse til Celine for to uker siden, den ble litt i største laget, så jeg skal prøve meg på en ny nå! Utrolig gøy er det, og veldig tilfredstillende å se at jeg kan lage noe selv! Anbefales.
"Mor i Nord" har gått på kurs og laget sin egen kniv (samekniv), og det frister veldig! Hvis noen vet av slike kurs i Oslo/Asker/Bærum, så er det bare å pirke meg i skulderen.

Christine

13 comments:

Berit sa...

Mulig friundervisningen har knivkurs, mener onkelen min har gått på et slikt i Asker.

Anonym sa...

Christiania glassmagasin har slitt i flere år.
Sist gang berget de seg med å ha 30% salg i et halvt år var det vel.
Mon tro hvor lenge de kan klamre seg fast.

Knallfine bilder fra ferien:)
Ser utrolig deilig ut, med en sånn ferie:)

Havets Datter sa...

Kjenner det skjelver i kroppen når jeg leser om innkjøpene dine! Skulle så gjerne hatt den butikken i nærheten (nærmere enn 4 timer med båt) De har jo så mye fiiiint *sukk*

Prinsesse Elin sa...

Har ikke de her lengre for de gikk konk her allerede i fjor i april så der kan jeg ikke sette meg inn men det er skummelt hvis disse også som er så innetablerte må gi seg. Ha en deilig fredag. Klem fra Elin:O)

Monicas sa...

Flotte bilder fra ferien ja....du verden som du ha handlet..men det e arti å vær på salg....ildfaste formen var flott...ha en glitrende pinsefredag...unge frk sjøl har arb.helg

Tomines hjem sa...

hejja blånst! i kjæm ikveld, og henta serviettan-- du e en ræser med maskina.. SÆLVSAGT kjæm dokker søndagen, det e jo familiebursdag, og dåkker e jo sællskrevven!! kom tidlig.. æ træng hjælp tel baking!! *ho Ho* sees ikveld!!

Mette sa...

Hei!

Undersøk med Husflidslaget i Asker, de kan nok hjelpe deg skulle jeg tro. Evnt bladet Norsk Husflid (og redaksjonen der), Heimen eller Husfliden/Norsk Flid.

Jeg laget kniv da jeg gikk på folkehøgskole, og det kan anbefales ja!

CG ja...jobbet der (Sandvika Storsenter) før jeg flyttet på landet (fjellet). PP i Porsgrunn har visst flagget ut og Atle Brynestad vil(le) jo selge Steninge Slott i Sverige...

Synd om selskapet går konkurs :o( Hadeland Glassverk er vel kanskje den eneste delen av selskapet jeg ikke har hørt har problemer (skjønt det kan vel tenkes de har det likevel...)

Turen deres fristet virkelig! Har lysst på en tur i løpet av sommeren, til en storby (bare oss voksne). For shopping og kultur:o)

Lykkelita sa...

Hei snuppa! Så mye fint du har kjøpt, kan tenke meg du var på oppdrag fra Nord, her har hun jo kjøpt opp det som var i butikken.. (neida, men hørte rykter om at hun fant mye hun "trengte") *Smil*
Haåper alt er bra og at vi sees snart! Klem:)

mariann & emilie sa...

Så mye fint du har fått deg Christine. Den fuglemateren har jeg ønsket meg lenge. Men kaos på Glasmagasinet orker jeg ikke nå :-)
Har forresten fått mail om at de fikser kullsyremaskinen, med lang utredning om hvorfor, så snart blir vi miljøvennlige her i heimen også.

Så ut som dere hadde en toppen tur på cruise. Håper "vennen" ble godkjent.

KLEM MARIANN & EMILIE

annegrete sa...

Jeg lurer meg inn her:)
Vil bare si, at det finnes veldig mange fine bøker om å lage kniver- og at det ikke er en vanskelig operasjon:) På gode jernvarebutikker har de alt du trenger, og så er det bare å kose seg videre. Kurs er jo mer sosialt selvfølgelig, og morsomt! Men som kveldspuslehobby er det heller ikke å forakte altså:)

Mariette sa...

Veit at Christiania Glasmagasin skal legge ned fleire filialar. Kanskje eit forsøk på å berge nåkkren av dei største butikkane?

Havets Datter sa...

Jeg har noe til deg på bloggen min... :o)

Monicas sa...

hei....pakke er herved avsendt celine...gi meg ei tilbakemeldig dersom de ikke faller ismak, eller ikke passer, så ordner jeg det...vil at du/henne skal bli fornøyd