torsdag, mai 14, 2009

Middagsproblem!

I Bussoli-heimen må vi skjerpe oss litt. Vi er ikke spesielt kreative av oss, så ofte har vi de samme rettene til middag. En venninne foreslo at vi skulle ha middags-brainstorming en dag, det har ikke blitt til enda, så nå tar jeg det her.
Etter å ha sett noen som hadde en femukersmeny har jeg gjort noe av det samme. (Vi trenger ikke følge den slavisk, men det er greit å ha ett utgangspunkt) Og ikke minst kan vi handle inn litt tidligere, så ingrediensene er i kjøleskapet, og vi slipper å haste i butikken. Jeg har prøvd å sette inn to fiskedager i uken og en suppedag.

Men nå trenger jeg forslag. Jeg har satt inn noe jeg kom på i farten, men skulle gjerne ha hatt flere middaggsideer. Hjelp oss. Kom med tips!

Christine

45 comments:

Anonym sa...

Du hadde mange gode forslag, ble inspirert til å gjøre akkurat det samme :) Kommer med nån gode helgeforlsag, som går veldig ofte igjen i dettan huset :)
*Biffsalat med fullkornsris, reddrik, rødløk, fetaost, sukkererter og ellers det man måtte ønske e virkelig til å anbefale på middgsmenyen! :)
*Hjemmelaga kyllingburgere med pesto
*Grilla laks med fennikel! (anbefales!!)
*Hjemmelaga lasagne med squash som pastaplate, og cottagecheese som ostesaus
Kjersti

Unknown sa...

Akkurat nå er jeg sengeliggende og helt tom for ideer, men vil bare si at vi har praktisert slik meny før og det er smart..!
Nå har barna blitt så store at de har fått to middagsdager, to og to. Jeg tror jeg skal lage en slik meny igjen, slik at de også lærer å planlegge over tid...
Takk for inspirasjonen!!!

Klem fra Nanni

Monicas sa...

Morsom og lur denne menyen din....
Ok....pølsegrateng. Hjemmelaget...meget god....ønska du oppskrifta, pekk i mæ.

Nanbrød med hvitløk og basilikum, med kyllingfilet og diverse snadder over...pekk om du ønsker denne også...meget god.....

Mye go middag, men av og til er fantasien borte....idag bli det fiskegrateng her..

sa...

Hei på deg :)

Har gjort akuratt det samme, det er en genial ide.! Vi har en sønn på 1 1/2 år vi må ta hensyn til, prøver å la være å kjøpe babyglassene til ham. Så da jeg så denne fem-ukersplanen på tv ble jeg veldig inspirert! og det funker veldig bra - selvom vi er i innkjøringsfasen ennå hehe...

Her er noen middagstips fra meg -kanskje dere liker noe?:

- tomatsuppe med macaroni og egg
- lapskaus
- hjemmelagede våruller (skikkelig godt, putt hva du vil inni og lag gjerne miniatyrer til barnet)
- pai (bare fantasien setter grenser for hva man kan ha i)
- seifilet (sønnen vår elsker sei)
- gresk mat (kjøpte en liten bok med mange gode og enkle oppskrifter)
- grillspyd
- plukkfisk
- risegrynsgøt

Jeg følger Ingrid Espelids råd (hønemor ja, hehe) om hvor mye man bør spise av de forskjellige tingene i løpet av uken, hun har forslag i boken sin :-)

Ps: de vårrull-lefsene kjøper man i asiatiske forretninger. Kjempelett å lage. Man kan ha kylling, kongereker, kjøtt, vegetar osv.. veldig populær her ivertfall :-)

LYKKE TIL!

Cathrine G sa...

Her er våre gjengangere:

- wok enten med kylling, biff- eller svinestrimler. Bruker frossen wokgrønnsaker og ferdige woksauser fra ulike glass og poser. Noen ganger bytter vi ut ris med enten eggnudler eller byggris.

- fullkorns båndspaghetti med tomatsaus og kjøttdeig + salat

- pytt-i-panne laget av frossen lapskausblanding og biter av småpølser eller annet småkjøtt man har for hånden. Fint å blande i rester av f.eks. poteter, purreløk, karbonader, o.l.

- kyllinggryte laget av en hel grillet kylling eller annen hel kylling. Denne deles i mindre biter og freses i litt olje i en passe stor kjele (gjerne jerngryte). Deretter tilsettes 2 løk og 1 paprika i grove biter som får steke litt sammen med kyllingen. Så tilsettes to-tre tomater som er grovhakket eller en boks med grovhakkete tomater og litt vann som får koke på lav varme videre til gryten får "satt seg" litt. Bruk de krydderene du liker, men vi bruker mye salt, pepper og middelhavsmiks. Man kan med fordel bruke en buljongterning også. Dette er egentlig en tager-hva-man-haver gryte så det er fritt frem å endre smak og konsistens. Til dette bruker vi ris, men potetmos eller kokte poteter er også sikkert nam-nam.

Håper du fikk litt mer ideer av dette.:)

Frk. T sa...

Heisann!

Så spennende, så ut som du hadde funnet mange gode forslag selv syntes jeg!
Vi har hatt en 3 ukers meny i ca. 6 mnd nå, og det fungerer kjempefint! Økonomisk og lettvint, da man slipper å dra på butikken hver dag. Dessverre så spiser ikke min samboer fisk (i det hele tatt!!!) så hver uke spiser jeg og bestevenninnen min fiskemiddag hos hverandre, og da må Simen finne på noe selv; ) Utenom det du allerede har på listen, lager vi pasta og kylling i fløte/pestosaus (nydelig), mye wok, diverse pastagratenger med forskjellig kjøtt, brød med karbonaderkaker og ovnsbakt kyllingfilet med urteost inni og med bacon surret rundt og m/ fløtegratinerte poteter til (anbefales).. Det finnes masse god mat!!: )

LYKKE TIL med det nye mat-programmet!

Tone sa...

Noen forslag:

- Ovnstekt lakse-/ørretfilet med amaldinepoteter, sukkererter, cherrytomater og saus laget av creme frachie med krydderurter og litt sitronsaft.

- Pakk inn kyllingfilet delt i to på langs/ strimler av hvit fisk i god spekeskinke, pesto inni. Serveres med hjemmelaget potetmos og grønne grønnsaker.

- Kjøper ofte en økonomipakke med kyllingfilet. Stekes i ildfast form på 200 grader i 20 min. Serveres med potetmos, grønnsaker og en god saus. Det som blir igjen av kjøttet bruker jeg dagen etter i salat eller suppe.

- Mac n`Cheese. Andreas Viestad har en god oppskrift. Serveres med en god, frisk salat.

Ha en god dag:)

Tomines hjem sa...

Nydelig.. jeg kjører også matplan, men her har du gjort jobben!! Noe som er veldig godt er krepsehaler i pesto!! du tager 1 boks creme frech og blander med ett glass pesto.. varmer i gryten.. kok pasta.. og bruk krepsehaler ( eller hva du vil... veldig godt!!
sussog klæm

Monicas sa...

Kjente du pekka:) om du går på bloggarkivet mitt under 25 april, ser du bildet av retten:
varm nanbrød med koriander og hvitløk. Brun kyllingfilet i biter, bland det med litt hvitløk, og brun bacon terninger. Ha roccola saltat(kan sikkert bruke en annen, da denne er litt sterk vet du), legg saltat, rødløk i skiver, søte cherrytomater lagvis på det varme nanbrødet. Ha kyllingfilet og bacon over dette. Et beger med rømme, blandet med hvitløk etter passe smak, haes over.... Det smaker vannvittig godt, å metter magen;:)

Hjemmelaget pølsegrateng; lag hvitsaus, men jeg bruker å kjøpe toro sine ferdig poser med halvfabrikate hvitsaus. lag den litt tykk,gjerne med litt av kraften av kokt makaroni og gulrotbiter. Smalk til med pepper evt annet krydder. Bland sammen makaroni, gulrot, pølsebiter og gjerne purreløk, og ha dette i ei ildfast form. Ha over enten revet ost, eller knust kavring..
Serveres med kokt potet og smelta smør... Kan ikke bli enklere, å det smaker godt....

Tomines hjem sa...

En god fiskemiddg til er den fiskeremsen man får kjøpt på Rema.. som du legger frossen i form, men en pose toro saus blandet med rømme.. inn i ovnen og server!! kan det bli mere enkelt??

Monica sa...

mange gode forslag du har fått:) her elsker jeg å bake laks i ovenen sammen med mase purre sitronpepper og rømme oppå:) helt nydelig:) Ellers er det veldig godt med biff stroganoff som en lørdagsmiddag, kyllingsalat elelr pastasalat, karbonader og potetstappe med gode grønnsaker, kyllingsuppe, meksikansk suppe... ja der er så mye godt:) det er vanskelig å komme på variert middagsretter!!

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg har laget fireukers meny (siden vi har et ekstra barn å ta hensyn til annenhver helg). Matbudsjettet har gått ned masse etter vi sluttet å småhandle annenhver dag. Skal se på lista di (jeg mangler noen dager fortsatt) og se om jeg kan komme på noe til deg også. ;)

*klem*

Ingrid bloggar sa...

Hjemme hos oss lager vi en ukemeny. Hver fredag handler jeg alt for kommende uke, ettersom mannen min da vet at alt finnes på plats når han skal lage middag. Jeg jobber "ute" og han har gartneri, så under vårmånedene er det vår eneste mulighet til å få det til..
En rett som vi har hatt nesten hver uke i vår er min jukse-Gulasj-suppe:
300 gr kjöttdeig (okse eller gris)
2 gule lök
2 ss tomatpuré
1 ss paprikapulver
1 liter buljong
4-5 poteter i store biter
1 Hvitlöksfedd

Bryn kjöttdeigen i ei gryte. Ha i resten av ingrediensene og kok på middels varme til potetene er kokt.

Denne uka ser ut som fölger:
Måndag: Falukorv (korvstroganoff)
Tisdag: Hamburgare & hemmagjorda pommes i ugnen.
Onsdag: Pannkakor (mamma hem från Danmark)
Torsdag. Panerad, stekt fisk. Pressad pot.
Fredag: Köttfärslimpa med ruccola, parmaskinka och mozzarella.
Lördag: Kyckling i sötsut sås (uncle Bens sås)
Söndag: Grilla?

Håper du legger ut hele menyen når den er klar! Så kan jeg få litt inspirasjon også. Det blir lett at de samme rettene lages uke etter uke...

/ingrid

Anonym sa...

hei hei
vi sliter med samme problemet...HVA SKAL VI HA TIL MIDDAG!!!
Jeg er tilhenger av minst mulig fett og karbohydrater i ukedagene så her blir det lite potet til oss voksne og minstemann på 2 år er ikke så glad i poteter men vet at det kommer av seg selv:)
Ville brukt mest mulig reine kjøtt produkter (laks, kylling fileter og karbonade deig) det kjøper du billig på rema 1000, porsjoner i brødposer og frys det. Kjøp inn i store kvantum sånn at du bare suplerer med grønnsaker Ha fullkorns ris, fullkorns pasta og poteter i hus. Jeg får middagstips fra grete rode hver dag på mail (melder deg på på siden hennes for middags tips/gratis). Utrolig praktisk. Dette hjelper oss masse i middagsforslag og vi får alle i oss det vi trenger av rene produkter.

Håper dette var til hjelp selv om det ikke var oppskrifter med:)

ha en flott uke

Hilsen Silje

mariann sa...

Dette har vi tenkt på å lage i flere uker... men har ikke fått ut fingeren, tror jeg skal tyvlåne litt fra din jeg. Hva med litt sushi som fiskerett en dag. Takket være salmalaksen har husbonden her i heimen blitt en kløpper på å lage både sushi og maki :-)

Monicas sa...

Æ igjen....
Gratinert blomkål e og en rett vi ofte bruka.:
Rens og kok blomkålshodet så vidt. Brun bacon i småbiter. Smelt smør,rør inn mel, og spe med melk til en passe tykk saus. Kok opp i noen minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i reven ost. legg blomkålen i en ildfast form, hell over varm saus, og dryss over med bacon..(du kan også unngå ost i sausen, men ha reven ost over alt, og gratiner dette i ovn). Server med baguetter eller hva den unge fruen måtte ha tilgjengelig.....velbekomme....

Vibeke / Mammas Hus sa...

Du har jo allerede fått mye av andre, og alle er sunnere enn meg. *ler* Men her er noe vi liker godt:

Pølseform; http://mammashus.blogspot.com/2009/04/takkekort-og-middag.html (litt nedi innlegget ;P)

Og jeg har stjålet fra Camilla; genial mat! Jeg har i tillegg oppi hvitløk og vanlig løk, for det elsker vi...


I tilleg; kyllingenchiladaes - pakken finnes i tacohyllene. Bare følg oppskriften på baksiden, jeg har i tillegg garlicsalsa (også i de hyllene) og løk oppi sausen. Nam! http://oldelpaso.no/?show=enchiladadinnerkit
http://villacreme.blogspot.com/2009/02/middagsmaten-er-servert.html

Dette er kooosemat :)))

Håper du har gode dager!

*klem* (igjen)

Drøm sa...

Så mye god mat...genialt med ukes meny da..tror vi og må fikse oss det....
Hvis jeg skal komme med tips er det Kylling al forno... Du koker pasta og steker kylling i biter. Har over et glass dolmio al forn som man kjøper på butikken. Ha i en ildfast form og strø litt ost over og stek til osten blir gylden..veldig godt...eller kylling og taglitelle med hjemmelaget kremet pesto bestående av fersk basilikum,pinjekjerner som man kjører i foodprosessor. koker opp dette i matfløte eller kremfløte..nydelig....

Anonym sa...

Pai er topp, det lager man i alle slags varianter. Laksepai(med løk og spinat, nam, nam) og kyllingpai(med sjampinjong og brokkoli, herlig) er favoritter her. Men det er jo bare å putte i alt mulig. Pølser, karbonadedeig osv Så får man alltid masse grønnsaker i seg da det er godt med salat til pai. Sunt og godt. Lykke til!

vennlig hilsen Hilde J

Camilla G sa...

Pløsegrateng, en slager, god til dagen etter og enkel å slenge sammen.
Kokt pasta,stekt pølse og bacon i terninger sammen med to poser hvit saus ( eller hjemmelaget:) i en ildfast form, toppes med ost og gratineres i stekeovnen. Jeg liker å slenge en pakke med brokkoliblanding oppi også.
-kjøttkaker
-pastasalat (rester brukes dagen etter i pitabrød!)
-kjøttkaker
-pølse poteter og kålrabistappe
-fiskegrateng med godt tilbehør
-betasuppe
-lasagne
-moussaka
-hjemmelagede karbonadeburgere
-fyllte pannekaker
- ja det var det jeg kom på i øyeblikket

Fregnepetra sa...

jeg så ikke nærmere på listen din over middager. men jeg kan på det varmeste anbefale ingrid espelid hovigs (hvordan skriver egentlig den damen navnet sitt?) sin kokebok som heter noe sånt som 365 sunne retter på 20 min. den er fantastisk å lage mat fra. hverdagsmat. den har ingen bilder (slipper å føle at maten jeg lager ikke er like lekker og stylet som i kokebøkene) og alt lages fra scratch. gode og sunne middager. Og det er ikke kompliserte retter. Jeg lager mnd's liste og så gå vi etter den. Det tar kun 20 min å lage hver middag. Vel vært hvert øre av kostnaden for boken.

christin sa...

anbefaler denn oppskriften: http://www.dagbladet.no/2009/03/23/magasinet/oppskrift/dagens_mattips/5423718/

ida sa...

veldig smart med sånn plan, i lagde det her i huset å får noen uker siden etter å ha sett det på skogheims på tv 2. er så greit får man slipper å vri hodet hver uke eller hver dag over hva man skal ha til middag og jeg føler det går lenger tid mellom man har de samme middagene med en sånn liste enn uten.
er jo vannskelig å komme med middags tips, vi har mye hverdags og det man kaller husmannskost på vår, veldig greit å enkel. så er tanken at lille tulla også kan spise noe av det når ho etterhvert(forhåpentligvis snart) liker annet en middagsglass.men ser du har fått mange gode tips her ellers. kommer nok til å trives med en slik plan, det gjør ihvartfall vi :)

Ingun sa...

For meg ble det for mye farsemat.
Forslag...

Bit rent kjøtt, deles i små biter stekes med løk og olivenolje.
Tilsett 1-2 poser lapskausblanding, buljong og 2 paprika.
La det trekke til grønnsakene er møre.

Ferske, grønnsaker i en ildfast form og potet. Varier. Tilsett kyllingfilet, fisk, kalkunpølser etter humør;-)) Krydder, urter,etter smak. Stekes i ovn. Allt i ett.til fisk smaker det godt med purre og masse tomat.

Kyllingfilet stekes
Rødløk og paprika i flere farger stekes.
Allt bl. med 1 dl mango chutney, og sambal oelek etter smak(sterkt)
Surr allt i 3 dl matfløte.
Krydre med salt,pepper, litt sukker etter smak.
Naturris til og en Vidigal rødvin fra Portugal;-))

Enjoy;-) og god helg!!

My little footprints sa...

Her hadde du virkelig mange godsaker! Og for en lur ide! Synes det er skikkelig pyton å finne på middag selv alltid, for når jeg spør Roy sier han bare; Vet ikke jeg.. Jeg har noen forslag:
* Jegergryte(eller annen gryterett)
* Løvstek med ris/potetbåter, saus og salalt
*Mousaka
*koteletter
Jeg kan vel kanskje sitte en stund.. skal ta med meg ideene selv ;)

Fire Hjerter sa...

SÅ smart med en 5-ukers plan. Det blir jo gjerne til at man lager det samme omattatt og omattatt.
Men jeg kan anbefale en bok som heter 356 middager på en halv time. Der er det mange idder til lettvinte og greie middager:
http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1934974

Lise sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Lurt å ha en slik plan å følge. Har tenkt tanken flere ganger, men det har blitt med det;-)
Har et forslag.... Har den fra middagstips kortene i Spar butikken.
Grønnsaksuppe med strimlet svinekjøtt. Den er laget med brokkoli, og til og med min mann som ikke spiser brokkoli syns denne er veldig god.
http://www.spar.no/spar/spar/oppskrifter/article184284.ece?eceExpr=suppe*

Janne

Anonym sa...

Det er kjempelurt med en ukesmeny, om det er en uke eller for flere. Veldig besparende med tanke på innkjøp også. Om en tror det eller ie! Vi har prøvd denne retten (http://www.tv2underholdning.no/suntoggodt/article2729391.ece) i dag etter inspirasjon fra sunt og godt på tv 2, og denne var kjempegod!(Lakseburgere) Lettvin å lage og litt anna enn vanlig middag med poteter osv. Må bare få si at du har en utrolig bra blogg. Har fulgt den en stund og jeg er bare stum av beundring av hvordan du får til alt. Helt topp!
-ingunn-

Anonym sa...

jeg er oppvokst på middags mnd planer - sånn ble det når man skulle holde økonomien under kontroll og det var pappaen som skulle lage de fleste middager;-) Selv klarer jeg det ikke - jeg må ha lyst på det jeg lager og det får jeg tydeligvis ikke når jeg vet det i flere uker i forveien:-)
Men vi er flinke til å ha 2 - 3 fiske middager vi også og har funnet metoden til å få det til. En av mine favoritter er å dampe laks i papir folie sammen med en god olje, salt og pepper, aspargis, purre og gullerøtter - jeg damper de faktisk oppå risen og det blir kjempe godt!!!
En annen fiske favoritt her er en eller annen hvit fisk i pene biter - først tar du og steker oppskjært hvitløk i panna - tar vekk hvitløken - steker fisken i samme panne - på svak varme og under lokk så den ikke blir hard STEKT - når fisken er ferdig tar man hvitløken oppi panna igjen og heller på med en god eddik - vær forsiktig for i varm panne freser og spruter eddiken ganske mye - la det godtgjøre seg litt i panna så eddiken fordamper litt - det er kjempe godt syns vi - litt spesiell smak - men godt!! serveres med hva du måtte ønske!
En annen fiske favoritt er å koke spinat spagetti - når den er ferdig har man det oppi ei panne hvor man allerede har stekt litt purre og hatt oppi fløte - bland alt sammen og legg laksefileene oppå og legg på lokk - snu fisken når den er dampa halvferdig og la den bare ligge og godgjøre seg der
Så der var det 3 fiskemiddag tips fra meg!!

Anita sa...

Her var det KJEMPEMANGE forslag som jeg også kan bruke;o)
Har dessverre ikke noe å komme med, det meste er vel skrevet - og jeg er ingen racer på kjøkkenet.
Ha en flott kommende 17. mai:o))

Strikkelaura sa...

Jeg hadde kansje spist mer ren fisk, og ikke av farse (fiskekaker, fiskeboller,fiskepudding o.l) .

Laks (eks. Salma laks), torske filè, quinoa (utrolig godt) bruker det i stede for pasta & ris (smaker myyyee bedre!!!), ovnsbakt kyllingfilè med ovnsbakte grønnsaker, yoghurt naturell dressing, hjemmelaga kyllingnuggets (se senseoflife bloggen) ...

Bruke mye disse bloggen for inspirasjon etter middag, og bytter ofte ut ingridienser for å få de sunnere (fetesauser, farsemat, mye pasta o.l er ikke lov i min hverdag):

http://pepperkverna.blogspot.com
http://trineblogg.blogspot.com
http://senseoflife.blogg.no
http://lekkermunn.blogspot.com

Ingunn sa...

Kylling wraps har vi på tirsdager. Ellers laks bakt på grønnsaker (purre, gulerøtter mm) og litt balamiko eddik. Ellers sunne pølser og pasta. Salat og grovt brød og salater til alle måltider. Da blir man pigg og glad. Drikke: Vann med limeskiver i.

Ingunn :)

Havets Datter sa...

Så digg!! Nå fikk jeg MANGE gode middagstips :D Jeg har lenge tenkt å gjøre dette selv, men det blir liksom aldri til det. Nå skal jeg gjøre det!! I morra den dag skal jeg handle inn. Lurt å ta handledagen på fredager.. da blir det kanskje ikke så mye godis-spising i ukedagene ;p

Takk for et supert innlegg :D

Karina

Anonym sa...

Har fulgt bloggen din en stund,og synes du er så flink.Og nå må jeg bare takke for den gode ideen.Så alle de supre bloggvennene dine da,som har så mange fristende forslag som de deler.Har lyst å prøve alt, jeg.Takk! Alle gode ønsker til deg. Catharina

Anonym sa...

Hei,
Her var noe jeg kjente meg igjen i ja :) Ukesmeny er noe jeg har praktisert i mange år, er selv mor til to på 7 og 10.
Ukesmeny gjør at vi bruker mindre tid på planlegging og innhandling av middag. Det blir billigere siden jeg handler kun det jeg trenger og ikke mye annet av råvarer som frister der og da, men som blir glemt når de havner i kjøleskapet. Men, det aller viktigste for meg er at jeg gir familien et bedre kosthold. Dette fordi jeg planlegger måltidene med variasjon i råvarer, hver uke sørger jeg for at vi får et balansert kosthold bestående av kjøtt, fisk og grønnsaker. Det får jeg ikke til uten ukesmenyene.
Vi har det slik at hver uke har vi to fiskemåltider der minst et består av fet fisk. Vi har to middager bestående av kylling eller annet hvitt kjøtt. Vi har en dag kun med vegetar og to måltider jeg varierer på, suppe, rødt kjøtt, svin etc. Det er også lettere og variere grønnsaker på denne måten. Vi har siden jeg startet med ukesmenyer, spist mer grønnsaker enn noen gang.
Jeg har laget en ukesmeny mal på data´n og fyller inn måltidene etterhvert som jeg får ideer. Har gjerne flere uker klare til å skrive ut, forandrer gjerne også litt underveis.
Så til middagstips, der sleit jeg en god stund. Mitt tips til deg er å føre lister over favorittmiddagene. Jeg har en liste over kyllingretter, en for fisk, en vegetar, en med grønnsaker og annet tilbehør, en med svin osv. ja jeg har til og med en med forskjellige måter å tilbrede poteter. Disse listene blir utvidet etterhvert som vi prøver nye retter. jeg noterer gjerne også hvilken side i kokeboken disse oppskriftene finnes. Disse listene gjør det så mye raskere og planlegge menyen. Jeg bruker aldri lang tid på å finne på middager lenger.

mannen min vet alltid hva han skal lage når det er hans tur, barna vet alltid hva de skal ha til middag og de kommer med egne forslag. Det beste av alt er at vi får et velbalansert og sunnere kosthold OG jeg og mannen slipper å diskutere i evigheter over hva vi skal ha til middag. Noe som resulterte i at midagen alltid kom sent på bordet.

Hehe, du skjønner sikker at dette er noe jeg brenner for :)

Lykke til med ukesmenyene dine!

Rine

p.s Jeg må få si at vi ikke alltid skriver ukesmenyer, men havner alltid tilbake på dem, ganske enkelt fordi vi har bedre middager.

små og store drømmer sa...

Det er så bra med sånn plan..
Vi har hatt det, men skal virkelig ta det opp igjen nå. Bruker altfor mye tid og penger når vi stopper innom butikken hver dag. Enten er man ikke sulten og ikke har lyst på noe, eller så er man så sulten at man kjøper alt.
Vi har også startet med "Flight Plan" når det gjelder rengjøring.
Fikk inspirasjon av Moderne Retro bloggerinnen, som alltid har orden i heimen! Det har også vært en genial løsning for oss med hund. Litt hver dag. I steden for halve eller hele søndagen slik vi holdt på før.

Ha en strålende dag i solen.
Klem

Lille Sitrone sa...

Først må jeg si at du har en helt herlig blogg ; )

Jeg har tenkt på det samme lenge, en middagsplan er jo helt genialt.
Men jeg vil anbefale en enkel og veldig god rett. Det er kylling i karri, superlett og raskt å lage.

Man tar en kyllingfilet til hver, kyllingen kuttes i biter og stekes sammen med løk i båter, samt en presset hvitløksfedd. Deretter tilsetter du 1 boks kokosmelk (holder til 2 voksne og et barn) og ca. 2 ss Currypasta på glass (det får du tak i på velassorterte matvarebutikker). Jeg bruker den milde typen. Liker du det sterkt er det bare å ha i mer currypasta.
Serveres med ris. mmm...nydelig..

Lykke til!

Ellen sa...

Så bra forslag! Har også tenkt det samme blant annet etter at jeg så Skogheims på tv2, men har ikke kommet så langt. Kanskje jeg får gjort noe med det nå?? Mange gode tips du hadde også.
Jeg kan dele en veldig god og superenkel pastarett, like god til hverdags som til lørdagskvelden.
*2 pakker fyldt pasta, vi bruker ofte en med pesto og en med godt krydret kjøttfyll. Kok disse al dente ;)
*Lag en deilig tomatsaus av hakkede tomater, hvitløk, gul løk, litt tomatpure og diverse krydder, gjerne pizzakrydder, litt sukker, salt og pepper. Ha sausen i en ildfast form og bland i den kokte pastaen. Ha over revet ost og gratiner i ovnen på 200-225 grader til osten er gyllen. Serveres med en god salat og gjerne hvitløksbaguetter. Dette er supergodt for pasta- og tomatelskere!
Ha en deilig helg og en fiin 17.mai! Ellen

Englefryd sa...

Det var jammen smart. Tror nok vi også må finne på noe sånt. Er jo så vanskelig å finne på middag hver dag.

Anonym sa...

- Stekt fisk & båtpoteter (m olje , salt, pepper i ovn) + salat

- Uncle Bens Chili con carne & ris & salat

:D

Anonym sa...

Og: Laks i folie, fullkornsspaghetti som du rører ut et glass barilla pesto i etter den er ferdig & tomatsalat (tomatbiter med litt basilikumkrydder og EVOO)! Enkelt & restaurant-smak! :D

Kosene mine sa...

Her har du fått mange gode forslag, nok for maaange uker. Men vil dele en god oppskrift allikevel.
Kremet brokkolisuppe:
1-2 brokkoli, grovdeles og kokes i 1.5-2 liter vann
stek evt bacon og del i små biter(kan sløyfes om man vil være litt sunn)
Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og mos brokkoli med noe av vannet.
Legg i kjelen igjen med kraften (så mye kraft du ønsker/trenger) pluss 1 grønnsaksterning/buljong
1 boks matfløte/soyafløte (har laktoseintoleranse her i huset)
Smak til med salt og pepper

Spises med skavet parmesan og baguetter/flatbrød til..nam nam!

Anonym sa...

utrolig mange gode retter folk kommer med men jeg er overasket over hvor mange utrolig usunne retter det er som er full i smør og fløte... Det er jo selvsagt veldig godt med\n vil vi/dere at barna våre skal vokse opp på den kosten nå som barn sitter så mye i ro med data og tv?? jeg er lærer og jeg kan si ar ca 40 % av elevene på skolen er det jeg vil kalle overvektig pga mye fett og stillesittende "aktiviteter". Dette fører til mobbing. Nei gå for fettfattig mat i ukedagene og husk at kose helgen er IKKE fra fredag til søndag:) tenk på kroppen. Spis rene produkter med masse grønnsaker og gode fettfattige dressinger og sauser

Hilsen Lena, en vanlig jente med barn

heidi sa...

kjempe god ider og mangen gode forslag.Som tilbehør til fisk kan du raspe gulerøtter og ei appelsin i biter.til ovnsteikt fisk kan du drøsse over fenikkel,paprika,vårløk,knall godt....eg tenkte og på steik ris. kok ris,steik 3 egg m litt melk(rør sammen) ,legg til side,steik svine file i biter,litt champignon,løk,ha den kokte risen over og steik litt,bruk gjerne wok.bare noen ider...