tirsdag, januar 12, 2010

Salsa og Guacamole- Hot stuff!

I går malte vi utrolig masse her på Gjestehytta. Siden vi var så flinke ble det belønning. Nachos, guacamole og salsa. Første gang jeg har laget det, og det ble utrolig godt! Desverre har jeg ingen bilder- fordi det glemte jeg og ta- dessuten tror jeg det er umulig å laste opp noe bilde herfra i dag. Jeg deler heller oppskriftene:
Salsa:
2 bokser hele tomater
2 hele tomater
litt sitronsaft
litt salt
litt pepper
2 fedd hvitløk
en liten rød løk
en liiiiten skvett olivenolje
1 chili

Hel og klem saften av tomatene på boks. Kutt opp i små biter. Hakk opp de friske tomatene- husk å skvis vekk litt av tomatsaften. Hakk løken i knøttebiter og rasp/press hvitløken. Fjern frøene fra chillien og hakk den i minibiter. Ha i resten :) La stå litt før du skooper i deg mengder med salsa med deilig nachos.

Guacamole:
2 modene avokado
sitronsaft etter smak
1 liten rød løk
1 fedd hvitløk
litt salt og pepper

Hakk løken i minibiter og pres eller rasp hvitløken. Mos avokadoen og ha på sitronsaft med en gang så avokadomosen ikke blir brun. Mmmmmmmm. Godt!

I dag har jeg igjen kost meg med familien min. Kusine M er akkurat kommet fra bryllupsreise, så vi har vanket rundt i Narvik i dag. Jeg kjøpte en fin bok som jeg skal vise så snart tåken forsvinner og nettforholdene her på landet bedrer seg. I fiskehallen fikk jeg tak i den ferskeste mølje (skrei, lever og rogn), så nå ligger vi på sofaen og lurer på om vi noen gang skal bli klar for å male i kveld. Vi er for mett!

Christine

11 comments:

Mats sa...

Er sikker på at noen som leser bloggen din har en mening om hva som skal drikkes til mølje...
Tenker øl jeg da, men er ganske enkel av meg :)

Er nettforholdene der inne best når det blåser inn eller ut fjorn? hehe

hvitstil.com/Christine sa...

Mats:
Faktisk best nett når Preben står ved mottakeren, har ikke samvittighet til å la han stå der en hel kveld :D

Vi er faktisk så enkle at det ble vann til mølja i dag. Husbonden foretrekker saft(søring), men han har måttet slutte med det, for da er det ei lita ei som også skal ha saft.....

Inga sa...

Hei!

Takk for fine opskrifter. Skal teste de ut neste gang vi har taco :-)

Ocean showroom sa...

Hej på dig! Lät som ett gott recept. Har ni kommit iordning lite nu? Jag kan skriva under på att jag också är lite över medel intresserad av kennedys. Speciellt Jackie. En sådan stilikon! Ha en fin kväll. Kram alexandra

Monja sa...

hahaha, overforing er et velkjent problem her i heimen også:)mat er så godt....og guacomole er bare snadder:)jeg spiser to avocadoer glatt om dagen, vet ikke hvor heldig det er, men noe må man jo unne seg. Prøv en skive av det på knekkebrød,sammen med favorittskinka di,og litt pepper...yammi,,,,helt herlig:)

Klemmer fra monja, som nå tror hun må gå å lage seg litt guacamole;)

Hege sa...

Oj.. salsa har jeg aldri prøvd å lage selv.. men det spørs nok om jeg ikke må prøve nå..! Guacamole er nesten fast kost i helgen nå.. syntes det er så godt! Har etterhvert droppet hvitløken, men har finhakka tomat i.. nam:)
Ha en fin kveld!
Klem Hege

Anonym sa...

til mølja drikk man kulturmelk:)))
ihverfall hvis du kommer fra min familie som er fra Tromsø.
Anne-Grethe

(husk den råe løken og flatbrød som er bløtlagt i fiskekrafta som står god og varm på plata)

Monicas sa...

dette hørtes godt ut....fersk fisk..ja, man blir alt for mett til å kunne yte etter noe etter ett slikt nordnorsk måltid...å du; har ett hvitt englemaskesjal som jubileumsgave i ett av innleggene mine om du skulle være intr...ha en vakkerfin og mettende aften...

Lykkelita sa...

Mmm, når kommer middagsinvitasjonen? Eller du, vi nøyer oss med nachos med tilbehør - det er jo sååå snadder!
PS: Mats drikker øl til ALT! Thihii:)

Anette Willemine sa...

Dette må testes! Takk for idé!

Ønsker deg en deilig dag!

Klem fra Anette Willemine

Lille Persille sa...

Åj så bra du kom med ei skikkelig salsa-oppskrift nå! Har akkurat vært på grensa til Mexico, der er den nydelig! Gleder meg til å prøve din til helgen:)