søndag, juli 18, 2010

Interiørkupp og brannøvelse

I dag tidlig kom jeg over denne artikkelen om interiørkupp. Kanskje ikke alt som er like intressant, men likevel artig å vite når man er på tur....


I går hadde vi brannøvelse her i huset. Som jeg har nevnt før er jeg ekstremt redd for brann, og derfor testet vi ut rømningsveiene her i det nye huset. Vi har brannstige fra andre etasje , og det er jo greit å vite hvordan den utløses før vi står "midt i det"(den var faktisk ikke helt enkel å utløse før jeg tittet nærmere på det).   I tillegg så kjenner jeg en brannmann som fortalte meg hvor vanskelig (umulig) det var å kommunisere når det brenner. Man ser ingenting og hører ingenting. Vi har gjort en avtale om hvem som gjør hva, og hvor vi møtes utenfor. Det vile jo vært tragisk om vi stod på hver sin side av huset og en av oss flyr inn for å hente noen som allerede er ute.  Vi har også planlagt hvem som henter Celine og hvem som ringer hjelp. Jeg skjønner jo også at det er vanskelig å planlegge dette, men vi har i alle fall en grunn-plan.

Har din famile en brannplan eller hatt brannøvelse?

Husker dere på å stemme på meg i Postbankens Boligdrøm 2010 konkurranse?
Link her Tusen takk for stemmene, det setter jeg stor pris på!

Christine

9 comments:

Kort og Søm sa...

Ja, vi har jevnlig brannøvelser. det er veldig viktig!

God søndag :O)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Bra innlegg! :D Vi har nå avtalt hvem som gjør hva, og brannstige er bestemt på plass. Flere røykvarslere og nytt apparat skal også kjøpes inn!

Marit sa...

Takk for påminnelse! Å vite hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne er kjempeviktig! Nye røykvarslere er på plass, pulverapparatene er nylig sjekket, men vi mangler en skikkelig brannstige! Skal sette mannen i sving i den saken!

Ha en fin søndag :)

Karin sa...

Hei,jeg stemmer på deg å din familie hver dag Christine. Håper du vinner!! Det fortjener du! Syns det var helt fantastisk å lese om brannøvelsen deres,veldig smart å gjennomføre en sånn.Spesielt når man har stort hus å barn.Jeg er også livredd brann å skal tenke ut litt om det er noe smart vi kan gjøre om det skulle skje.Ha en flott uke.Klem fra Karin

susan`s side sa...

Det var jammen kjempelurt å ha en slik brannøvelse hjemme hos seg selv.Det har aldri vi hatt men nå skal vi jammen ha det. Tusen takk for du minte meg på det. Jeg har selvfølgelig stemt på deg og håper at du vinner.

Anonym sa...

Hei! Fint at du tar opp temaet. Hvis ulykken er ute, så teller hvert sekund, og da er det bra å vite hvem, hva og hvor. Vi har ikke hatt øvelse, men sjekker jevnlig røykvarslere. Vi har en kombinasjon av optiske og ioniske, seriekoblet, siden de reagerer litt forskjellig. Jeg tar meg av og til en runde i huset og memorerer hvor vi har brannslukningsapparat.

Mannen har prøveklatret brannstigen, og nå sa han at jeg må prøve også. Vi har en slik brannsele fra HH til minsten, så jeg får ta ei passe tung bør i den for å sjekke om det går å klatre med den. Jenta vår forteller vi med jevne mellomrom hva skal gjøre, og hvor hun skal gå ut hvis det blir brann.

Ha ei fin uke :)

S sa...

Viktig med brannøvelse, ja! Flott påminnelse. :-)

Men jeg har et spørsmål om hvilket firma som kunne spraymale dørene på kjøkkeninnredningen? Og vet du noe om dette er mulig på laminat-dører? Fikk en plan for den helt greie og nokså nye baderomsinnredningen, som har helt feil farge. ;-)

Anonym sa...

ja det var jo brann i huset for noen et år eller to siden så d kan jo være greit..

Frk Ligaard sa...

Vi hadde vår første brannøvelse for en og en halv mnd siden. Som du sier, er det veldig lurt å teste ut brannstigen slik at man vet at den fungerer. Barna fikk også trening i pulverapparatet. I tillegg ble det lagt ned forbud mot å bruke telefonen som vekkerklokke, eller å lade den ved siden av sengen. Dette kan nemlig være svært brannfarlig.

Ha en strålende dag videre!