lørdag, mai 30, 2009

Orkide

Preben og jeg fikk denne nydelige blomsten av venninnen min på 17. mai. Jeg har hatt orkide noen ganger før, men da har jeg tatt livet av den ganske fort. Nå trenger jeg ditt beste orkide tips, for jeg vil at den skal stå så lenge som mulig!
 
Til Celine har jeg kjøpt et bitte lite basseng i hagen. Det er veldig stas. Hun plasker i vei og storkoser seg med vannmelon. Det er en fantastisk sommerdag på Nesøya i dag!!!
 
I går arrangerte Husbonden utdrikkningslag for kameraten sin. Siden jeg gikk glipp av utdrikkningslaget til den kommende brud, hadde vi vårt eget lille utdrikkningslag i går med hummer og champagne! Som vi koste oss!

Nå skal vi hvile ut og kose oss med god mat på terrassen. Til uken kommer "Mor i Nord" og Jens (jippi) så snart må vi ha seriøst ryddings i gjesterom/systuen.(og resten av huset)

God Pinsehelg!

Christine
Posted by Picasa

6 comments:

RA/finetingtingeling sa...

Jeg har aldri vært kjent for å ha grønne fingre, men orkidéer får jeg til! Jeg gir den en dæsj vann én fast dag i uken, den står nesten aldri i direkte sollys og når den visner klipper jeg den ned et par ledd og lar den stå på akkurat samme plass som den alltid gjør når den står i blomst. Hvis du finner en plass orkidéen trives så la den få bo der hele tiden. :9

Dette fungerer hvertfall her i Heiå! :o) God pinsehelg til deg og dine!

Anonym sa...

jeg har også langt fra grønnefingre - men denne orkideen jeg har nå har blomstret for 3 gang ( og den er fra Ikea!) Jeg hørte en gang at orkideer skal få stå i vann i 15 min og så ta den vekk med det vannnet den har sugd til seg, en gang i uka - det har fungert for meg hittil - men nå ser jeg at for 2. gang må jeg klippe ned hele stilken som står og tørker og det med blomster på, men det gjør ingenting - for stilken kommer og blomstrer har den gjordt siden i februar!!

Nora, Paul og Astrid sa...

Hei skatten! Orkidè; flytt til Tromsø!! Jeg er ikke eier av grønne fingre, men jeg er særs god på orkieer. Aner ikke hvorfor men den eldste har jeg hatt i 4 år og den blomstrer igjen og igjen. Vi har funnet ut at det er så hyggelig å bo hos oss samt at vi ikke vanner veldig ofte ;) Rent bortsett fra det gremmes vi over at vi ikke er hos dere NUH! Vi skulle vært spontane!! ;-D

Anonym sa...

Mitt beste orkidetips må være å vanne ofte og relativt mye. Mine orkideer blir faktisk finest og beholder blomstene lengst hvis de får stå i litt vann. Jeg vanner dem så mye at det ligger litt vann i potta slik at de kan suge opp de det trenger. Den ene orkideen min har faktisk aldri hatt blomstene sine så lenge som etter at jeg begynte med det.
Ellers vet jeg at ei venninne gjør det samme som Minimum sa, nemlig å la dem stå i vann ei viss tid pr uke.
Lykke til - orkideer er den fineste stueplanten jeg vet om!

Monicas sa...

orkideen skal ikke ha det for tørt...da kan den miste knoppene...mine tar jeg under springen hver mandag, å lar røttene bli våte. De står også i glass krukker, slik at røttene får lys..et tips jeg fikk av en flink mann med orkideer, å den en min strå med 9 knopper på..lykke til

jenny sa...

jeg må bare slenge inn mitt "orkide-tips" også ;) For jeg gjør vel noe som er imot alle bøkenes regler..? Mine orkidéer trives aller best i det mest solrike vinduet. Jeg vanner ca én gang i uka og da lar jeg bare vannet stå i potta (dette fordamper jo også etterhvert iom at de står i direkte sollys) Men orkidéene stortrives :) Har hatt noen av mine i 5 år og de kommer igjen hele tiden. Akkurat nå sitter jeg og ser på en orkidé med hele 41 blomster!! hehe.. ja, jeg måtte bare telle.

Orkide er uansett en nydelig blomst, så jeg håper den står seg lenge hos deg også!

God pinsedag :)
-jenny