søndag, august 23, 2009

Back to the 80s- På folkemuseet.

Husbonden har vist Celine og meg rundt på 80-tallet i dag. Jeg husker en god del fra 80-tallet, men Husbonden husker ALT!

Celine i en rosa sekkestol fra 80 tallet. Flere ting vi husker og så i dag: commandore 64, nintendo, gryterett, gul sony walkman, Starlet, skrivemakin, Donky Kong og angora-pastell-gensere. 
Noe av utstillingen ble litt fremmed for meg, for vi hadde ikke bla. Mac Donalds og 7/11 i Narvik. Ikke var Kapteinslua der heller- og den hadde i alle fall alle i Narvik!

Husbonden ble overbegeistret for noen Izba sko med norgesglass-gummistrikk. (tydeligvis viktig at strikkene var røde...??....)

Artig var det at de viste frem noen sider fra 80-tallets Bonytt- og siste skrik i borddekking. HOHOHO!

Er det noen som husker noe annet spesielt godt fra 80-tallet???
 

23 comments:

Hilde sa...

Åh sukk, 80-tallet huskes veldig godt ja:-)

Da suste jeg rundt i Isba(med syltestrikker ja:-) Mephisto-sko, Docksides hvor vi knyttet sløyfe-endene på skoene på en spes måte, hadde grønn Millet-jakke og var überkul! Jeg hadde grønn Lacoste-genser, en drøss pastellfargete buksedresser, smale skinnbelter med buksa godt dratt opp og strikkete pusegensere:-)

Så det var tider det:-) Jeg er jo 40 år, så 80-årene var hele ungdomstida mi:-)

Anonym sa...

Jeg var også veldig glad i mine brune Izba støvler med rød syltestrikk... Ønsker meg Izba igjen jeg!!!

Prinsesse Elin sa...

Når det gjelder Bo nytt var det en reportasje fra min søsters hus. De bodde i et boligprosjekt som heter bygg for fremtiden i Kristiansand og der kom Bonytt og hvem andre enn jeg var på besøk hos sin søster....jo meg. Sitter så fint rundt et bord i fellesrommet i huset. he he

Noatunfrua sa...

Hei!
På 80-tallet var jeg ikke store spirrevippen da jeg er født i -81, men jeg hadde: gul sony walkman, rosa sakkosekk og jeg spiste garanter min andel gryterett! Forøvrig må jeg nevne Ball-genseren min! Hadde de ikke Ball-genser på museet?! ;)

Ha en flott uke :)

Hilsen
Laila Johanne

Photo-Me-Life sa...

Break danse!!! Husker jeg var fortvila fordi jeg ville også snurre som ei halvdau flue og bevege arma som en robot!

Hilde sa...

Ehm, ser det går igjen å skrive Isba med z...det er med s altså:-) Måtte bare få med det hehe-.)

Pink lady sa...

Jeg husker Jan Teigen og Anita Skorgan! Pasteller! Høyt hår! Skinnbukser! Ballgenser! Snowjogs! Aha! Saccosekk- rosa sef! Men nå er jeg 82 modell, så stort mye kan jeg vel ikke huske.. Pink lady

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Høyt hår, Ballgenser, Starlet og 80-tallspizza er det jeg kommer på i farta! :)

Cathrin sa...

Åååå, huske æ hadde sånn kapteinlue, den va jo bare helt rå hær i byen! Va åsså vældi inn me skinnpængbok i pastellfarga (æ hadde ei knallrosa), stappa full me passbilda og massevis av bindersa i pastellfarga. Di bindersan blei førrestn åsså brukt tel å håll oppe brættn på Levi`s 501 buksebeina så tennissokkan me grønne og gule stripe vistes (skikkeli høyvannbukse må vite). Seilersko me "snurr" på snøran, å hele stasn toppa me ei Ball-t-skjorte som va værtfall 4 ganga førr stor, stappa nedi den tilire nevnte Levi`sn me et syltynt brunt skinnbelte...Å en gedigen pannlugg! Hårspray va digg!! Va klar førr en skikkeli storkvell på Apollo da ja! :o)

Rådyrveien sa...

Knall rosa dunjakke, Isba m/syltestrikker, strekkbukse, Grorudpalme (håret i strikk midt oppå hodet), Grandiosa'n kom, permanent og hockeysveis, børstet mohairgenser i pastellfarger, Diana-bluse, skinnbukser, USA-sokker, skinnjakke, "sykkelsko" og hvite tennissokker i mokkasiner (på gutta til dress - Lekkert! :P).
Jeg er født i '67 så åttiåra var min ungdomstid.
Ta gjerne en titt på dette innlegget hos meg: http://radyrveien.blogspot.com/2009/01/tilbake-til-80-ra.html fra 11. januar i år.
Ha ei flott uke!

Ingunn sa...

Husker masse fra 80-tallet. Høyt hår, blå sminke på øyne, brede skuldre, rosa pusegenser og bukser som gikk høyyyt opp i livet.

Hvite vegger og rosalilla tilbehør. Helt sant.

Jeg hadde drakter og stresskoffert uten noe særlig inni (he he). Gikk på BI på kvelden.

Hadde kort og kom inn på smuget uten å stå i kø...

Klem og ha en fin uke.

Anonym sa...

My little Pony, krepp i håret, rosa saccosekk og gul walkman :)

Monicas sa...

80 ja...catalinajakkene som skulle være lyseblå helst...sweet mint...tyggisen som var innmari god med ble steinhard etter litt tygging. Hokeysveisen, syltrange bukser hvor kleshengeren va te stor hjelp med tanke på å glide igjen..brune og orange tapeter med stoooore blomster...ei arti tid iallefall...men sweet minten savner jeg

aase sa...

Jeg husker mye fra 80 tallet ja. Først Isba støvlene som jeg aldri fikk. Har det nå da, kjøpte for et par år siden....bytter litt på lissene der nå da men. Min Kongeblå Millet jakke med grønne armer, snekkerbukse høyt opp med t-sjkorte, sokker og smalt belte i samme matchende farge. Alikevel var nok det største BALL genser og POCO LOCO joggedress i hvit med neonfarger på skriften!! Dere, de lange mohairgensere i ûberkule farger, de er snart inn igjen altså!!!! Gled dere!!

Anonym sa...

Husker MYE fra 80 tallet, gitt!
Da var det Ball gensere, Busnel, pringle, poco loco, in wear, lacoste, permanent, hockeysveis, masse hårspray!!! Pastellfarger og neon-logoer. Min første 501 lewisbukse med smalt skinnbelte! Da var jeg i himmelen!!! Gul walkmann maste jeg meg til, gitt. Spilte donkey kong på orange spillemaskin. (apen som hoppet over tønner, fortere og fortere).
Nye matopplevelser som gryterett og pizza.
80 tallet var min tid! Moro å tenke tilbake på dette : )Så ble det førerkort i 86, og kjørte rundt i knallgul boble!! Bra smaken har forandret seg siden den gang.
Rosa

Lykkeliten sa...

Så artig med minner fra 80-tallet!
Jeg var for liten til Ball genserne, men fikk mørkeblå cordbukser, mørkeblå Pringel V-genser med hvit høyhalset genser inni. Og så et matchende skjerf - da var jeg sossete da ;-)
Gikk også med pappas ullgensere, minst 10 nummer for stor, og Sixpence!
Skjønner nå hvem datteren min har arvet hattedilla av.

Ellemeller sa...

*sukk*
No kjenner eg igjen følelsane eg hadde på 80-talet. Alle hadde Milletjakke, Poco Loco-klede og Seilersko av rett merke... eg var den litt rare... Som sydde mine egne klede i litt punkestil og som eigentleg var litt misunneleg på alle dei andre kule jentene. *s*
Men eg hadde lyseblå Catalinajakke då. Og den blei ikkje brukt saman med naglebelte og store svarte toppar, solbriller med speil i glaset og "fotsoppsko" (slike høge joggesko)
80-talet var ein merkeleg periode, eg trudde eg var vaksen og var det slettes ikkje. Men kjøpte hus gjorde eg og eg er glad eg ikkje blogga på den tida;)

Anita

Anne sa...

Hihhaaaaa, 80 tallet sukk, Limahl, never ending story... Pat Sharp, bugg,10 i skuddet, Madonna, tyllsløyfer, naglebelter. Jeg var på Bik Bok med min datter i våres, der fikk jeg flash back til 80 tallet.

Og by the way, det var da jeg ble venninne med Hilde, som har skrevet første innlegget her, og vi hadde selvsagt helt like Milet dunjakker:) Vi var 80 tallet vi :)

Linda & Jørgen sa...

Huske vi handball jentn iallefall va vældi glad i Islendingen :-) Helst i størrelse ekstra for stor :-)

Anonym sa...

Det kjære kjære 80 tallet:-)
Det første som slår meg er Sky Tv med Pat Sharp som jeg forøverig også møtte , og tok bilde sammen med i en fotoboks ha ha.
Ball genser og bestefar underbukser. Millet jakke var jo must. Lady Fix og Clynol sørget for høyt hår, og etterhvert slitte tupper. Rulleskøyter med DIGRE hjul som ble brukt til min gule Sony walkman.Her var det 10 i skuddet listen som ble spilt.
Og selvf Poco Loco dressen , jeg var liten og nett, men NEKTET plent å kjøpe Pocolino, så min var noen str for stor ha ha .
Alt det hemmelige ble skrevet ned i Pusur dagboken.
Klem 69 mod.

Lykkelita sa...

Husker at jeg passet deg og vi fikk penger av tante til å gå på ACB (American Chicken and Burger.)
Og så husker jeg selvfølgelig masse av musikken. Driver og lager et treningsopplegg nå og da bruker jeg noe av musikken fra den gang - hoho, moro:)
Stor klem:)

Anonym sa...

Ja de 80-åra mimre mimre... good old times... Var kanskje de åra moten var mest utprega også? Husker iallefall alt det som nevnes fra åtti-åra her ;)

men var det flere som hadde vannseng? jeg hadde rosa og hvit og søstra mi mintgrønn og hvit... Så digga vi milli vanilli (eller no sånt), helt til vi fant ut at de var fake... det var jo egentlig ikke de som sang... de bare lata som og tok all kred for det...

tror jeg må ha et 80-talls party snart! ;)

Anette {foreldremanualen} sa...

Så vittig.

Kapteinslue var faktisk "hot" på mørekysten også! (grøss...)