tirsdag, august 18, 2009

Din mening om barnevakter.

Husbonden og jeg skal finne en barnevakt til Celine. En som kan passe henne innimellom om vi skulle ønske å gå ut på middag sammen....Vi er jo fersk på barnevaktområdet, men lurer hvor gammel en barnevakt bør være? Noen mammaer som har gode råd?
Foto: Celine med en hær av barnevakter hakk i hæl.

Det siste døgnet har jeg brukt til barnehageklær-innkjøp og merking av Celines-tøy. Det er jo deeeeeen jobben, men det er vel best å ta alt når jeg først er i gang.
Christine

39 comments:

En hvit drøm sa...

Hmm, ja det der er ikke lett!
Jeg tror i allefall jeg ville hatt referanser fra bekjente, slik at barnevakten ikke var helt ukjent i min omgangskrets. Jeg vet om flere som spør i barnehagen, det er jo ofte unge jenter som jobber der som assistenter, de er vel iallefall glade i barn, også ikke ukjent for datteren din etterhvert...
Lykke til i allefall:)

Marthe sa...

Jeg og Knut melder oss selvfølgelig som barnevakt en gang i blandt! Sitter gjerne noen timer ute hos dere, sånn at mor + husbonden får litt "aleinatid"! Just let me know! Klem

hvitstil.com/Christine sa...

Søte Marthe venninnen min.

Hvis du og Knut skulle komme og være barnevakt ville vi mye heller hatt tid med dere, og da trenger vi plutselig ikke barnevakt den dagen!

Søting. Klem

Anne sa...

Hei hei, min datter er 14 år og sitter barnevakt for ungene her i nabolaget. Hun legger de og leser og leker med de. Hun er veldig glad i kids, som hun kaller dem og jeg ser ute i gaten at alle kidsa løper bort til henne og vil leke. Har du kanskje noen i ditt nabolag?

Den gode feen sa...

Hei Christine. Eg syns dette er supervanskelig sjølv, og skal følge spent med på svara du får. For eit par helger sidan hadde me barnevakt for omtrent første gong, men då var det søskenbarnet mitt som ungane kjenner godt frå før :) Ha ein flott tirsdag!

torleif ann karin sa...

Jeg har heller ingen kjente/familie her jeg bor, så vi sliter med det samme. Men jeg liker og ha barnevaktene ganske vokse. Litt annerledes hvis en kjenner de godt fra før. Lykke til med merking av klær og barnehage.

Håper du finner noen da, så dere får litt alenetid.

Klem Ann<3

Agnethes fotoblogg sa...

Det ønsker vi oss også! Har noen jeg kan spørre, men hva er det vanlig å betale en 15-16 år gammel jente for en kveld?

Anonym sa...

Et lite tips fra en Nesøya mamma:
Her florerer det av nydelige og superbarnevennlige au pairer, som alltid er interessert i å tjene litt ekstra.

Lillan sa...

ønsker Celine lykke til i barnehagen:) merking av klær er kjedelig med av erfaring: virkelig er must...ting blir fort borte i barnehagen:/ (om man ikke har merket klær) Barnevakt...huff skummelt med ukjente folk synes jeg...personlig. Men jeg selv ble jo passet av halve nabolaget inniblandt når jeg var lita:)) var folk mer til å stole på før? Det vet jeg ikke...men jeg hører alt for mye på nyhetene og derfor synes jeg sånt er skummelt...men det er bare min egen skepsis.
Burde iallefall være 18 år synes jeg og ha litt referanser.

Ha en skjønn dag:)

Lillan

Anonym sa...

Hei! Da jeg var 15 år begynte jeg å passe en liten baby i nabolaget. Foreldrene "intervjuet" meg først og snakket også med mine foreldre. I starten trillet jeg han på tur i vogna bare, men etterhvert som han ble større hentet jeg han en dag i uken fast i barnehagen og passet han ganske ofte. I dag er jeg snart 30 år og mor selv. Har fortsatt god kontakt med familien og den lille gutten som i dag er stor tenåring :-) Vi har et nært og godt forhold og jeg lærte mye om barn av passe han. En god erfaring for meg og de fikk en ekstra "tante" i familien som kommer til å være der for alltid. Jeg har noen ganger etter at jeg selv ble mor undret meg over om jeg ville latt mitt barn bli passet av en fremmed ung jente. Men jeg tror som ellers i livet at om du undersøker litt i forkant og finner en ansvarlig, som er glad i barn og gjerne bor i nærheten og følger magefølelse så går det fint. Lykke til!

Min gutt skal og begynne i barnehage i disse dager, og vi handler og handler og merker og merker. Håper du poster mange fine innlegg om barnehagestart og gjerne tips om hva du handler inn til lille Celine.

Takk for flott blogg som jeg koser meg med hver dag :-)

ceciliegrut sa...

Nå er vi så heldige at det er hele 10 år mellom hvert "kull" her i huset. Men for å være helt ærlig så er gutten den som er flinkest når han sitter barnevakt. (Har en av hver på 14 år). Så ikke vær redd for å spørre gutter også. Hvis de har småsøsken fra før er det helt sikkert et stort pluss. Noen er jo oppriktig glad i barn i den alderen, så om du finner en "slik en" så ikke nøl med å spør.

Da mine var for små til å passe minsten brukte jeg datteren til ei venninne. De bor et lite stykke unna men hun tok taxi'en videre etter vi hadde brukt den. Det var supergreit. Da avtalte vi med sjåføren og betalte han på forskudd.

Betaling er ikke noe lett syns jeg. Men noen hundrelapper + pizza og brus har vært helt greit her. Vi har aldri kommet hjem så sent uansett. Sønnen min pleier også å få litt selv om han er storebror. Kanskje lettest å spørre om foreldrene han høre hva som er en grei pris, for de unge syns det er flaut, og tørr sikkert ikke si ifra om de får for lite.. Da sier de kanskje nei nestegang isteden.

Anonym sa...

Vet om mange som spør de ansatte i barnehagen :)

aase sa...

Vanskelig det med barnevakt Christine. Vi har vært superheldig å har hatt jenter som er barn av våre venner. Jeg må si jeg er veldig glad i de over 16,selvfølgelig forskjell på de også men.....) Vi har også brukt assistenter i barnehagen der jentene gikk. Det er et veldig godt forslag. Det som skjer er jo bare at de blir for store og får seg en annen jobb el skoleplass. Vi hadde et søskenpar de første 3 år, som faktisk var 18 og 20 når de begynte hos oss. De sluttet fordi de fikk barn selv nå.Buhu..

Jeg tror det er lurt å lete via kjente, naboer, venner ol. Om folk mener de er ok er det ikke sikkert du synes det samme, så det er jo greit å ta en prat både med vedkommende og barnevakten.

Jeg betaler ca. 50,- pr time for våre to jenter 7 og snart 10. De gjør jo alt selv, men vil nok aktiviseres alikevel ja...

De har aldri klaget på lønna og de holder jo ut, så jeg tror det er greit. Vet mange rundt her som betaler det samme. Når man tenker hva de tjener på MC. Donald så tror jeg det er greit svart liksom.

Håper du finner deg en flott barnevakt til gullet. Hadde du bare vært litt nærmere skulle jeg hjulpet deg.

Klem Aase

Photo-Me-Life sa...

Jeg tror det kommer mye an på personen. Noen barn er voksne for alderen mens andre er ikke nok ansvarlig. Jeg brendte meg en gang på at jeg hang opp oppslag, å jeg fikk ei jente som barnevakt. Etter den gang ville jeg ikke gjort det på den måten. Det beste er jo å gå via bekjente. Jeg ville sagt fra 12+ i alder.

Anonym sa...

Hei er det ikke du som er til venstre på bildet, har du klippt håret? det ser helt kort ut. du er uansett kjempesøt mamma til jenta de..

hvitstil.com/Christine sa...

Anonym:
Nope, har ikke klippet håret. Det er så langt som det aldri har vært før (frisør asap)
Akkurat den dagen er håret satt opp med masse klemmer!

Anonym sa...

Håper du finner en barnevakt som dere alle tre blir fornøyd med..

Flott om du kunne blogge litt om hva du handler inn til barnehagestarten ja:)
Ble det merkelapper fra Askeladden. Skal selv merke klær og kjenner at jeg kvier meg men må vel bare hoppe i det snart..

Ha en fin dag

hvitstil.com/Christine sa...

Det ble litt diverse merkelapper. Med lappene fra askeladden merker jeg vanlig tøy. Jeg har kjøpt noen andre i sølv og hvit fra sabo.no som jeg skal merke strikkeplagg, skjerf og annet tøy som lappene vises på.

I går kjøpte jeg barnehagetøy- altså joggedresser på Zara. De hadde mange søte både i bomull og velour.
Nå skal jeg en tur på babyshop......


Christine

Christina sa...

Hei

Jeg ville nok hørt med bekjente om de visste noen som kunne passet Celine!Slik at dere har en voksen som dere også kan "forholde" dere til hvis det skulle være noe.

Litt vanskelig i forhold til alderen,for det varierer jo veldig hvordan personene er.

Jeg & mannen har tilsammen 8 søsken som alltids kan passe + foreldrene våre,så vi har ikke hatt behov for andre!
Du får komme hit å få noen av våres...hehe
Håper det ordner det seg...!

Klem

Anonym sa...

Takk for tipset om sabo og merking av strikket tøy. Eirik fikk bunad til 17 mai og der var det brodert navnet hans og en traktor på et skråbånd lignende sak. Huff, jeg er dårlig på ord og uttrykk i stoff og stil verden :)

Du som har verdens beste Janome, du kunne jo brodert - men meget tidkrevende da kanskje.. :)

Lykke til med den blivende barnehage jenten Celine...

Anonym sa...

Jeg stoler mest på voksne barnevakter (over 18) og noen vi kjenner... Alder pga mulighet til å kjøre (legevakt?) og fordi tenåringer ofte inviterer med seg venn/venninne... og har lett for å bli distrahert...
Skal man først ut på middag er det jo deilig å kunne slappe HELT av. Ellers kunne man jo bare blitt hjemme;-)

Villa Creme sa...

Så spennede med barnehagestart, du kommer til å se at Celine lærer seg MYE nytt veldig fort i starten. Helt utrolig hvor mye de tar etter de andre, og de har jo andre barn rundt seg hele tiden!

Du endte opp med de Sabo lappene i sølv/hvitt ja, tenkte meg nesten det;) Jeg er veldig fornøyd med de iallefall!

Ang barnevakt så hadde jeg nok satset på "noen som kjenner noen" prinsippet, gjennom kollegaer eller venner/bekjente. Og deretter sett på erfaringen med barn. Tror det er greit at de er vant til å håntere unger hvis du skal bruke noen som er unge.

Vi har heldigvis mange familiemedlemmer til å passe i nærheten, og det setter jeg stooor pris på. Jeg vet det ikke er selvfølge for alle.

Ellers har svigermor en venninne med flere unge døttre, de bor rett borti gata her vi bor. Svigrmor har vært så smart at hun har tatt med en av de på babysvømmingen til Madeleine så de har badet og koset seg og blitt kjent i vannet. Madeleine ble til og med bedt i konfirmasjonen til denne jenta. Så håper de kan bli så trygge på hverandre at vi kan få barnevakt når vi bare skal ut for et par timer i helgene og slikt.

Lykke til fra meg:)

Nicoline sa...

Syns du har fått mange gode råd og tips og her er noe fra meg: Vi har ei jente som er 14 år som passer våre barn. Helt fra hun var 9 har hun passet hun som nå er snart 6. Begynte med noen trille turer også har det blitt mer og mer. Hun har to yngre søsken og har masse erfaring og er voksen for alderen. Hun henter i bhg, og passer hele dager innimellom (har vært veldig deilig å ha henne nå i oppussing og flytteperioden)og sitter på kveldene når det er behov. Ang. betaling så får hun forskjellig (dette har jeg og mammaen også snakket om på forhånd) passer hun 1 barn er det 40,- pr time, 2 barn 60,- og 3 barn får hun 80,- . Jeg har også passet barn siden jeg var 9 år så hadde ikke noe problemer med at hun passet mine da. Av og til passet jeg barn jeg ikke kjente så da tok jeg en tur noen dager før og ble kjent med de mens foreldrene var hjemme.
Hva med kollegaene deres, har de barn som kan passe ? Nabolaget er det ingen der, og eller andre vennepar som har barnevakter dere også kan bruke?. Inviter de hjem først så Celine blir trygg på de. Og ja hvorfor ikke spørre gutter! Merking her i gården også, og hun som skal begynne på skole ville også ha...så må bestille i dag ! Lykke til.

Lykkelita sa...

Lykke til med barnevakt-søken. Mitt beste tips: Flytt hit, så skal vi da passe når som helst! Plass, tid og omsorg for Celine har vi MASSEVIS av!
Stor klem:)

RMnorge sa...

Hei Christine!

Jeg gleder meg hver dag til nye morsomme innlegg fra deg.

Først nå har jeg startet en egen blogg, og jeg håper selvfølgelig at du vil ta en titt...

Kanskje jeg kan inspirere DEG for en gangs skyld! :)

www.rivieramandc.blogspot.com

Tudelu!

Kreative drømmer.. sa...

Hei Christine.
Jeg kan gjerne si litt om det med barnevakter. Jeg er jo fortsatt i midten av tjueårene, men har lang erfaring med å sitte barnevakt. Jeg har passet alle mulige forskjellige aldre. Da jeg var bare 13 hadde jeg ei jente som knapt hadde fylt et år. Det gikk jo supert og foreldrene var veldig fornøyde. Jeg hadde hun til og med på stranda. Ettersom tiden gikk fikk de flere barn og det endte med at jeg tilslutt hadde alle tre alene i en skikkelig "herlig" alder. Jeg gikk ikke så mye opp i lønn og jeg husker det plaget meg litt. Jeg fikk 50kr timen, og det var litt lite. Det hjelper å legge til ti kroner faktisk ;) Ble også intervjuet og vært på besøk litt før jeg haddde de alene.

I ettertid synes jeg det var galskap at når jeg var 13 år hadde ei lita jente på under et år, og i tillegg endte med 3 barn alene som 16 åring. Alt gikk jo bra, men jeg ser at foreldrene må ha vært utrolig tillitsfulle til meg. 15-16 år vil jeg si er en passende alder å passe barn. Da er de for unge for butikkjobber og leter gjerne etter noe å gjøre. Følg magefølelsen og stol på dine valg. Det går som oftest veldig bra:)

Lykke til!

Den Lille Prinsesse sa...

Hei.
Har fulgt bloggen din en stund, blir så inspirert av interiør delen = )

Skjønner at dere har familien langt borte...

Vi har familien her, og kun min mor og min svigermor har passet jentene mine. De har en tante på 20 år og det kunne faktisk aldri falt meg inn å la henne passe jentene. Altfor uansvarlig ellers at jeg ikke stoler på henne... Når det er sagt, så kommer det opp til personen med tanke på modenhet. En jente på 15 kan være langt mer moden og ansvarsfull enn en på 20...

Et tips er å spørre en i barnehagen dere og Celine får et godt forhold til etterhvert. Det er en stor trygghet da det ikke blir en fremmed hun eller dere må lære å kjenne.

CasaGroth sa...

Hei!

Jeg tror jeg ville kontaktet helsestasjonen jeg. Her vi bor (Østfold) så er det slik at man kan kontakte helsestasjonen som har kontakter som veldig gjerne vil passe barn. Sikkert veldig greit å ha et "mellomledd" føler jeg da.. Håper dere finner ut av det!:) Deilig å ha litt voksentid også:)

Mvh Silje

Anonym sa...

Hei. Søker litt råd til deg siden du er så glad i interiør. Kanskje du vet hva som er skjedd med hjemmesidene til Lene Bjerre? Vet du av noen nettbutikker som selger varene hennes? Har letet hele kvelden, men finner ikke :S

hvitstil.com/Christine sa...

Anonym.
Jeg ville ha ringt Lene Bjerre consept store i kirkeveien på Majorstua. De har sikkert oversikt. Jeg pleier å handle LB der.

Klem C

Heidi sa...

Du har ikke vurdert å spørre døtrene til nabo'n..? ;)
Åssen går det forresten med stolen? Venter på beskjed om glidelås..

hvitstil.com/Christine sa...

Hei Heidi

Hvis døtrene til naboen er hypp på å sitte barnevakt er jeg overlykkelig. Bedre barnevakter kunne jeg vel ikke finne. Når passer det. Vi tar hva som helst. Joda, stolen står her i systua, og er ikke kommet så mye lengre.....

Christine

Lena sa...

Ser at du har fått mange gode tips her!!! Jeg synes det der er utrolig vanskelig selv, jeg... Som alene-mamma har jeg nok bittelitt ekstra problem med å overlate "gullet" mitt til unge jenter jeg knapt kjenner... Nå har jo datteren min blitt over fem, så det burde i grunnen ikke være noe problem - men det er mulig jeg er en smule overdreven... *ler* Var selv barnepike i tidlig tenår - og det gikk jo fint det?

For mitt eget vedkommende (jeg jobber jo i bhg) så hadde jeg nok blitt satt pris på å bli spurt om jeg kunne være barnevakt, men ha i bakhodet at vi faktisk også ser etter og passer på barn, gjerne mange barn - HELE dagen. Kanskje litt annerledes om jeg hadde vært yngre og uten barn, men slik er det nå for meg. Så er det jo slik at noen av barna smyger seg mer enn hjem i hjertet på en - og da er det overhodet ikkeno problem allikevel!

Og så må jeg legge til på tampen : så flink du er som merker!!! Kan trøste deg med at ting sjelden blir borte i barnehagen (til datteren min har ingentingblitt borte...) og at det som ikke er stjålet som regel kommer tilbake!!! ;o)

Lykke til i jakten på en god barnevakt!

Emmeline sa...

Min eldste jente begynte å passe barn det samme året som hun var konfirmant. Hun jobbet til slutt fast for fire ulike familier og må nå si nei til nye familier som spør. Den første mammaen som spurte henne var selvfølgelig en kollega av meg som hadde møtt henne før.
Med andre ord kan det være greit å sjekke litt i barnehagen med de andre mødrene osv. Josefine har hatt en policy om at hun ønsker å bli kjent med ungene før hun begynner å passe alene. Hun besøker dem gjerne noen ganger før hun begynner passejobben. men så er hun også veldig pliktoppfyllende og glad i unger. En av de små guttene som hun passer liker så godt hardingfele, så da danser den lille på tre år og min datter sammen.
I timesvis, rundt og rundt med hallingkast. Når Barnevakten kommer hjem-tørker hun svetten og sier at hun ikke skal gifte seg med en nasjonalromantisk bunadskledd leikarringtype...Hehe!
Du finner helt sikkert en super grei jente til jobben. Eller gutt:) Broren til venninnen min jobbet fast som passegutt da han gikk på ungdomsskolen...Han var den mest populære barnevakten i bydelen. Ungene var helt VILLE etter han, og foreldrene brukte han selv om huset FLØT når han hadde vært der. Da hadde iallefall ungene lekt det de var gode for.....

Lykke til iallefall:) Klems

Tonje sa...

Hei!

Så stort med bhg jente:)) Nydelig liten tulle du har.
Jeg har en niese på 23 år som bor og studerer i Oslo. Hun studerte tidligere barnevernspedagog, men er nå midt i ingeniørutd.

Hun har passet (og passer når hun er hjemme) vår sønn masse. Hun er en utrolig flott, rolig og nydelig jente, som er kjempeflink med barn, og har passet alle familie og venners barn i alle år.

Hun har nå søkt seg inn i barnvaktstjenesten\barnepasseren i Oslo.. Du kan jo se der også, de har nettside.
Hvis du er interresert vet jeg at hun ønsker en liten bi-inntekt og ønsker barnepass jobber:o)
Kan ihvertfall anbefale henne på det sterkeste!

Ha en fin tirsdag.

klem Tonje

små og store drømmer sa...

Jeg og min samboer stiller gjerne. Vi pleier å passe tvillingene til fetteren min på 3 år. Også barna til kusinen min på 7 og 5.
Bare å siifra Christine :)

Barneboden sa...

Her kan du kjøpe barnehageklær :
( billig , så du slipper å være redd for de :-)

www.barneboden.no


...

Anonym sa...

Hei Christine!
Har selv en datter på snart femten som har sittet barnevakt et par år allerede, men helst for smårollinger og oppover-ikke babyer:-)
Veeldig personavhengig (min er jo eldst av fire og vant til ansvar), men det er det som er en del av det å være forelder..(bekymre seg mener jeg!)
En pekepinn er en ungdom som er moden mellom fjorten og seksten, da er det vanskelig å få but. jobber osv.
Snakk med foreldrene til vedkommende og sørg for at de er " med på laget"- slik at de kan være til støtte for barnevakten(ringe å spørre mamma el. pappa er lettere)når han/hun er fersk:-)
Jeg hadde en fjorten år gammel gutt, før min datter.
Helt topp gutt og en kjempe-ansvarlig person!(Sønnen til et vennepar)
Uansett , du må bare prøve deg frem..., lykke til:-)
Klem Hege.

Unknown sa...

Hei alle dere!

Sjekk ut www.etpusterom.com, det er en side hvor familier og barnevakter kan møtes under sikre forhold. Siden er relativt ny, og man regner med å få flere barnevakter tilgjengelig snarest!