torsdag, mars 04, 2010

Leke-tips og hemmelige oppskrifter.

En av de lekene Celine liker best er tegnetavla.  Den er veldig grei å ha med i bilen og på tur. Blyanten henger fast i en tråd- timesvis med gøy! Celine sin har jeg kjøpt på Smart Club. Er det noen som har bra leketips for en toåring så kom gjerne med dem! 
På bilde har Celine på seg en tunica fra 4children.

Personlig har jeg bare en hemmelig oppskrift. Det er fordi jeg sverget på å holde den hemmelig fra henne jeg fikk den av.  Utenom denne oppskriften deler jeg av det jeg har. Men er det sånn det er- at når man har en fantastisk god oppskrift så skal man ikke dele den?
Har du en hemmelig oppskrift? Noen som vil dele sin hemmelige oppskrift?
Kom gjerne med kommentar!

Christine

24 comments:

fru Storlien sa...

Men om man deler den er den jo ikke hemmelig lenger?

Familien vår sa...

Hei!

Har ei jente som akkurat ble 2 og en av dem leke hun leker mest med, er en babushka dukke (sånn dukke oppi dukke oppi dukke) -kjempe stas!

Red Hobbitt sa...

Jeg er veldig enig i at oppskrifter skal deles. Blir bare smigret dersom noen har lyst å lage noe jeg har laget. Derfor har jeg ingen hemmelige oppskrifter. Men i bloggen min har jeg ei oppskrift på karamellkake som jeg har delt med maaaange.

Anonym sa...

Ingen hemmeligheter her, men hun jenta di kommer til å bli nydelig som stor. Skjønn er hun. :)

Anonym sa...

Hemmelige oppskrifter blir vel delt litt for ofte..... De er ikke så hemmelige alikevell. Jeg har en "hemmelig" ingrediens som jeg ofte bruker. Vaniljesukker i risengrynsgrøt.
Kjempekoselig blogg foresten :-)

-monica-

Helena R sa...

Heia.. Koselig å følge dere der oppe i nord, og litt av en jobb dere har gjort på gjestehytta:)
Angående hemmelige oppskrifter så tenker jeg at det er jo ikke nødvendig å finne opp kruttet to ganger, så jeg synes det er greit å dele hvis jeg har en bra, og ta imot oppskrift hvis jeg smaker noe godt hos noen:) Gjelder egentlig alle tips... tas imot med takk:D
Helena
Ps Oppskriftboken min er rene minneboken, for jeg gir navn på oppskriften etter den jeg fikk den hos, og tenker på de hver gang jeg blar i den...
Helena

Tove sa...

Moren til en av min eldste venner har alltid laget verdens beste kokosboller. Etter prat om disse i 28 år, fikk jeg være med å lage de for 2 år siden. Oppskriften ble nøye oppskrevet for min del. Men jeg kan ikke og vil ikke dele den med noen. Da kan jeg heller lage kokosboller på bestilling. Føler at den som lager oppskrifta har førsterett på å dele den ut. Om hun vil at den skal være offentlig, så kan den være det. Men som jeg, som har fått den fra ei annen, jeg kan ikke bestemme over den..

Det var bare min mening i akkurat denne saken :)

by Siv sa...

Heihei Christine!
Jeg har også en to åring i hus som strekker seg etter storebror hele tiden. SKAL gjøre det samme som han...
* Hun elsker kjøkkenet med masse kjøkkenutstyr til
* Jeg er så heldig at jeg har fått mye hjemmestrikket tøy til dukken som hun kan kle av og på.
I tillegg til bursdagen nå så fikk hun disse/huske til dukken, vogn & trillekoffert. Utrolig nok kjempegøy
* Butikk med kasseapparat og penger, sysselsatt lenge
* Selv om hun er litt liten ennå er det gøy med lottospill. Trekker kort og skal finne samme motiv på brettet. De har noen som er for små barn med store bilder, greit å leke sammen med de...
* Panduro : kjøpe gummisnor og store perler/smykkestæsj. Utrolig kjekt å tre på snoren og lage smykker og armbånd (litt liten ennå, men hun må jo få lov når storebror holder på)
* På lekebutikker selger de brett som du stikker store perler (med hatt)nedi... Holder på i en evighet
* Lego = alltid poppis

Men disse tingene snur jo fort :)
Det enkle er ofte det beste som å "vaske" litt med en klut, støvsuge, hjelpe å lage middag :)

Ha en fortsatt strålende flott dag, kjempekjekt å følge dere i Narvik!
*Siv*

Anonym sa...

hei hei,
synd å si det men jeg husker faktisk ikke hva datteren min lekte med da hun var 2...og det er bare 1.5 år siden, skriv det ned underveis:) men av dvd`er så var det uten tvil MUMIDALEN og noddy som var toppen:)

Ingen hemmelige oppskrifter her i gården, deler det som deles kan, syns det er passe teit å ha hemmelige oppskrifter;)
ha en flott kveld
Elisabeth

Hege sa...

Hei Christine! Først må jeg si for en kjempefin blogg du har! Er inne her rett som det er og kikker. :)
Har en datter på straks 3 år, og det vi har lekt masse med er SingSang-kort. De bruker de i samlingsstunden i bhg også, men det er alikevel like stas hjemme og vi må trekke et kort hver og synge sangen etterpå. :)

Unknown sa...

En hemmelig oppskrift er ikke lenger så hemmelig om den deles som det skrives flere steder her og det er for dumt å dele den da :( Mitt "hemmelige" triks er å ha Oksebuljong i brødene mine for å få mer smak på deigen, et tips jeg fikk av en samisk foreleser jeg hadde for mange år siden :)

Anonym sa...

Har en datter på 4 år. Hun fikk kassapperat og penger for 1 1/2 år siden, og det har vært stor suksess fra dag en. Det leker hun fremdeles med daglig. Ellers har hun også vært ivrig med tegnetavla og Brio togbane:)

Det er forresten en kjempefin blogg du har, følger den stort sett daglig, og blir kjempeinnspirert av deg:)


Riktig god helg til deg og dine.
Mvh Maria (som ikke har egen blogg)

Lisas hjem og skatter sa...

hihi :) jeg har ingen hemmelige :) del den gjerne med oss! Vi skal ikke si det til noen :) haha!

Forstår om du ikke deler den, for da er den jo liksom ikke hemmelig lengre..

ha en fin kveld!

klem

Anonym sa...

Hei! Tulla mi ble to idag og har fått et kjempefint tea service i tre! 2 kopper med skåler,tea poser, skjeer, teakanne og brett -kjempefint og trivelig med treleker istedet for plast synest jeg! Gaven ble kjøpt på butikken Marihøna, Lillehammer. Den drives av utviklingshemmede tror jeg....
Klem Ingrid e

Kari sa...

Blir så glad og smigret når noen ber om oppskrift på maten jeg lager, så ingen hemmeligeheter her i gården.

Kari :-)

Anonym sa...

Superteit med hemmelige oppskrifter!
Og uansett, i disse Internett-tider er "ingenting" hemmelig uansett.
Mamsen til min venninnne lager verdens beste iskake med marengs og ene med det andre i, men oppskriften skulle gå i arv.....men, jeg og datteren fant den etter langt om lenge på nettet! ;-)

Så nesa ble lang da hun fikk servert den gitt! ;-)

Mvh,
SivM.

Hege sa...

Litt kanel i pannekakerøra gjør susen.

Anonym sa...

Ja som ei anna her sa ...hvorfor finne opp kruttet to ganger ??? Det kjekkeste er å dele med andre synes nå jeg :)
Kjedelig hvis en god oppskrift skal forsvinne i intet etter at den som har holdt den hemmemlig og disket opp med det gode...vandrer hen ?;)
Hilsen AK

Filippa sa...

Når det gjelder leker til barn i to års alderen, vil jeg anbefale duplo figurer. De begynner så smått å oppdage rolleleken og da er disse figurene fine. Plastelina er også populært, eller de store perlene de kan putte på brett. Koppestell er også ofte stor stas. Har du sånn putteball med forskjellige former så er dette spennende og lærerikt.
Ha en flott helg!

Anonym sa...

Hei hei Christine..
Kassa apparatet fra Fisher Price er helt supert.Super kvalitet. Har hatt det til mine tre små!!! Passer fra to års alder og er faktisk like gøy for de eldre barna også...

Loise sa...

Her i huset er det ingen hemmelige oppskrifter, synes at gode matgleder er til for å deles:-) Men forstår jo godt at om man har lovet å holde en oppskrift for seg selv så må man jo respektere det. Selv blir jeg i alle fall veldig glad for at andre deler sine oppskrifter, nye middagstips er alltid velkomne, både til hverdag og fest. Det er noen år siden mine var to, så her må det graves i hukommelsen. Tegnebrettet jentene hadde ble i allefall godt brukt, memoryspill og lotto, utrolig hva disse små husker, alt sånt som kan puttes og plukkes på faller i smak. Det kommer jo an på hvor man er på det finmotoriske og hva en klarer, så vil jo være individuet hva som er gøy.

Bjerkmobakken sa...

Hemmelige oppskrifter er jo bare tull, eller...? God mat er jo til for å lages... og spises! Jeg blir bare kjempeglad hvis noen spør meg etter en oppskrift.

Jeg har en rååååågod glasur til sjokoladekake. Den skal has på mens kaka er varm. Før du heller den på skal man prikke med gaffel i kaka slik at glasuren smelter ned i kaka. Den blir så utrolig saftig og god! Funker ypperlig sammen med langpannekaka fra Toro... ;)

Elisabeth Helland sa...

sier som innlegger over meg.....mat må jo lages og deles..... :o)

Jeg har en oppskrift som er "litt hemmelig", på brownies i langpanne....mmmmmmm 1 kg sukker bl.a -need I say more..hihi

Leketips til de små, vel å lage figurer av fimoleire kan jo være morsomt, eller stanse ut med pepperkakeformene, lime på en magnet og vips så har du hjemmelagde julegaver fra lillemor... får kjøpt dette i hobbybutikker og skal stekes i stekeovnen en halvtimes tid sånn ca.

Sessan ☆ Prinsessan sa...

Finaste lilla juvelen ♡

Vi har faktiskt en liknande rit tavla som är stor succé ännu. I bilen har vi en liten variant som hon roar sig med om sommaren när vi åker långt ;D

Klemmer
//Sessan