søndag, mars 28, 2010

Vi har vært på Ice Hotel Jukkasjärvi

I går hadde vi bestemt oss for å reise til gamle sovjetunionen Kiruna. Byen var en skikkelig nedtur og det var egentlig ingen shopping eller noe som helst annet å se.....bortsett fra ICE HOTEL som ligger noen minutter utenfor byen. Det synesvi var utrolig gøy å se hvordan de kan lage ALT av is.
Her er ett av kunst rommene. Det finnes også vanlige rom som ikke har skulpturer, de er billigere å overnatte på enn kunstrommene. Vi var bare på dagstur og overnattet ikke i det hele tatt.

En av icesuitene med kunst. Jeg tror kanskje jeg kunne blitt bitte litte redd av å våkne opp med den jenta rett foran meg

Liten sofagruppe hører jo hjemme på et greit hotell.

Lysekrone i is selvsagt!Så staselig som det skulle vært Grand i Oslo. Lysekroner på rekke og rad!

Ice-kirken. Hadde vi ikke vært gift allerede tror jeg vi kunne giftet oss her. Tenk for en spesiell opplevelse som ALLE skulle minnes for livet!

Foreldrene med isprinsessen, som aldeles ikke ville forlate dansegulvet i Absolutt Ice Bar. Hun danset til den store gullmedalje. (note to me: sette minivideokamera på ønskelisten til bursdagen)

Konklusjonen må være: alle burde få med seg en tur til ICE HOTEL. Neste gang vi skal dit har jeg lyst å prøve noen av aktivitetene. Man kan dra på snøskuter safari, besøke samene(høyt på ønskelista), skiturer....massevis! Kiruna derimot- synes ikke vi var vært ett beøsk, med mindere det finnes noe der som ikke vi så!

Christine

6 comments:

ELIN sa...

Det så virkelig flott ut på is hotellet. Utolig at de har fått det til. Ønsker deg en riktig god påske. Klemmer fra Elin

Unknown sa...

Kiruna har en butikk som er verdt et besøk.Samer driver den og der får du alt av rein og elgkjøtt i alle varianta.Besøker den hvert år i desember. De har også samisk brukskunst..

Marianne's Blogg. sa...

heia Christina..
Jeg liker Kiruna veldig godt.. de har noen butikker som er verd et besøk, men de ligger liksom litt gjemt.. en hobby butikk bak senteret hvor systembolaget ligger. og en interiør butikk inne i samme senter som systembolaget. et par dill dall butikker nede på torget. så MÅ man få med seg overskuddsbolaget som ligger nede ved coop forum, på andre siden av rundkjøringen.( svinger ned til venstre istede for til høyre i rundkjøringa,). når du kommer fra selve byen.. der kan man gjøre MANGE kupp. så har de også åpnet et "hoppe loppe land" i sommer. som ligger ikke så langt fra coop forum, ved siden av ishallen. det kalles gruvtrollets lekeland.
http://www.gruvtrolletslekland.se/
de har også noen spisesteder som er verd å spise på. blandt annet en utlendings-restaurant som ligger like ved hobbybutikken bak systembolag-sentret.. å et viktig MUST i kiruna.. GODISGRUVAN!!!! på torget :)
klem fra marianne

Ellen sa...

Så lykkelige dere ser ut til å være. Blir i godt humør av å være innom bloggen din. Bare 3 uker igjen til vi gifter oss, vi hadde nok ikke valgt ishotellet selv om det så utrolig fint ut der.

Karin sa...

Gurimalla,så nydelig det var der. At det går an lage så mye fint av snø å is. Fantastisk!

Rock'n Roll Ballerina sa...

WOW! Dette var jammen meg flott! Så utrolig kult, fikk veldig lyst til å oppleve det hotellet! ;)