fredag, mars 12, 2010

Oppskriften på hihats´n og Vinterfestuka!

Aller først må jeg si at det er litt vanskelig å fåt til. (det synes i alle fall jeg) Det er tungt og hardt  arbeid, men om man lykkes- så er de nydelig å spise og fine å se på! Les hele oppskriften før du begynner.

Aller først: Lag 12 sjokolade cupcakes. Min oppskrift på selve cupcaken er dårlig, så her ville jeg tatt en du selv synes er god. Et lite tips kan være å lage litt mindre utgaver av kakene- for eksempel heller lage 24 stykker i mindre former, for de er ganske drøye å få ned :)
Da forutsetter jeg at du har 12 eller 24 cupcakes ferdig og avkjølt. Begynn da med toppene:
Til det trenger du 6 eggehviter, 8 1/2 dl sukker, saft av en sitron, 2 ts vaniljesukker.  Bland eggehviter, sukker og sitron i en sånn metall bolle (må være stor). Visp for hand i ca 1 min.

Sett bollen over kokende vann og visp for hånd til sukkerkrystallene smelter og det blir en luftig marengs. (viktig at krystallene smelter-ellers blir det helt feil-her har jeg bommet flere ganger)

Ta vekk bollen fra det varme vannet og visp med elektrisk visp til marengsen er tykknet og kjøles ned.

Putt massen i en spisspose og lag noe som ser ut som softiser oppå cupcaken. Sett kaldt.

Så trenger du 350 gram sjokolade 70% og tre ss matolje. Hakk sjokoladen og smelt sammen med oljen i vannbad. Ha sjokoladen over i en skål og kjøl ned. Hell/dypp cupcaken/softistoppen i sjokolade. Sett kaldt.

Celine svinger seg i kjolen fra Tante Mimmi og Jan.

Klar til selskap i jakke fra Mimmi og Jan. Snillinger!

 Her hjemme i Narvik gjør vi oss klar til den STORE VINTERFESTUKEN som begynner i morgen. I morgen er det Barnas Dag med kostymetog i byen.  Da er tradisjonene at min kusine innviterer til barnefest og sikkert disko etter kostymetoget i byen. De voksene går rundt med Rallar og SvartaBjørn kostyme hele uken. Husbonden ha akkurat kjøpt seg en flunkende ny rallarhatt. Hele uken er stappet full med kultur og fest. Jeg skal på flere konserter. Les mere om Vinterfestuka her.

Christine

16 comments:

Kort og Søm sa...

Gurimalla...det så da syndig godt ut...*ler*..
God helg,
klem Fredrikke :o)

Hege sa...

Mmmm, får helt vann i munnen her eg sitter!! Dette må prøves ut...
Og gjestehytten blir jo helt nydelig!
Ønsker deg en strålende helg :)

Hege sa...

Takker :)
Jeg er ikke så god baker, så har i grunn ingen sjokolademuffinsoppskrift heller, men de i pose som man bare tilsetter smør og vann er ikke så gale, så går kanskje ann å ta utgangspunkt i dem :)
Dette må iallefall prøves:)

Nydelig kjole og kåpe da:)
klem Hege

ELIN sa...

Oj, dette høres litt for avansert ut for en amatør baker som meg he he. Så flott Celine var. Ønsker dere en riktig god helg. Klemmer fra Elin

Tessi sa...

Nammmm!De så gode ut!! Så søt liten pike du har:)http://www.tessi-la-la-land.blogspot.com/

Mette sa...

Nei, sa fin lillefrokna var! Nydelig kjole og kape.

Ha en fin vinterfestuke!

Jenny sa...

Hei!

Jeg har akkurat oppdaget bloggen din gjennom bloggen til Dentinista, og synes du har en flott blogg med mye inspirasjon. Bare lurer på hvilken symaskin du bruker til de flotte broderimonogrammene. Jeg blir snart 30 og tenkte også å skeie ut med symaskin i gave til meg selv !

Silje Andrea sa...

For et nyyydelig antrekk på snuppa! ♥

Ha ei koselig vinterfestuke!

Pearls Of Zelma sa...

Åh vad gott det låter - helt i min smak. Jag har ett bra recept på kladdmuffins. Tror du det skulle passa, eller blir det "to much" tro?
Ha en underbar helg /
Agneta

Ocean showroom sa...

Det såg riktigt mumsigt ut! Ni får ha en strålande Vinterfestuka! :-) Kram Alexandra

Anonym sa...

Jeg melder dessverre PASS ....
Søren åh, de ser så knallgode ut ...!
Celine var nydelig som alltid,
er jakke/blazeren fra Zara ?
God helg!
Klem

Lille Persille sa...

De må bli super i små muffinsformer! Dette må jeg prøve. Lille C var nydelig i den lille kåpen.

Ha en fin helg:)

Monica sa...

denne oppskriften skal garantert prøves:)

Maio sa...

Tusen takk for oppskrift av hi-hats`n- (skal prøves) Har fulgt bloggen din ei stund -og er alltid kjekt å kikke innom her ;) Ønsker dåke ei fin vinterfestveke. Hilsen fra Hardanger;)

Anonym sa...

Hei. I dag prøvde jeg meg på hihat`s ....men det ble ikke vellykket....jeg pisket og rørte i det uendelige over vannbadet ...UTEN at sukkeret smeltet :( Holdt på såååå lenge uten at det ble noe bedre ...så til slutt laget jeg dem til og dyppet i sjokolade ...men det ble ikke bra :( men jeg har prøvd ... he he he ...aldri mer !! Heldig du som får de til !! Og grattis med 2-åringen :D Klem AK

Anonym sa...

Kan det være en idé å bytte ut sukkeret med melis? Ser skikkelig gode ut...

Emily