lørdag, april 30, 2011

Pica/ Svangerskapsdilla

Sist jeg var gravid fortalte venninnen min meg om pica, som er når man er gravid og får helt sinnsykt lyst på en spesiell matvare eller en lukt. Sist gang hadde jeg ikke det i det hele tatt, snarere tvert imot. Kjøtt og sjokolade kunne ikke virke mere ekkelt, så i en lang periode var vi veggiser. (stakkar slanke husbond spiste endel bigmacer i bilen....)

Denne gangen har det vært noe av det samme, emn ikke så ekstremt som sist, men akkurat nå er softis det eneste jeg tenker på!

 Noen som har hatt PICA? Eller det motsatte av pica?


Christine

28 comments:

Vibeke / Mammas Hus sa...

Helt frem til 7. måned (tror jeg) av svangerskapet var lukten av stekt kjøtt forferdelig. Aldri har døra til kjøkkenet vært flittigere brukt. ;P Nå spiste jeg jo generelt lite hele svangerskapet, men lukten av kjøtt som ble stekt var drepen.

Gubben sier jeg ikke hadde noen pica, men jeg mener å huske at jeg slet mye med vond smak i munnen, så jeg mener at jeg spiste mye pastiller.

Rikke - fargesirkelen sa...

Vær litt forsiktig med soft-is, det kan være en ubehagelig bakteriebombe for gravide. Min JM sa at jeg burde holde meg unna, eller kun kjøpe det der jeg visste maskinene var flittig i bruk og omløpet var stort.

Gøril`s Kreativiteter - håndlaget med kjærlighet sa...

Har selv spist mye is i svangerskapet, men ordentlg dilla har jeg på lukter. Bensin, parafin, og gammel kjeller lukter bare helt himmelsk. Og ja: Jeg har stått ute på gårdsplassen med nesa inn i bensintanken. Men behovet blir aldri ordentlig tilfredsstilt. Skulle helst ha drukket bensin:-) Men det kan jeg jo ikke....

Klem

Anonym sa...

Har hørt at dersom det er noe man har spesilet dilla på i svangerskap så er sjansen stor for at barnet man bærer på vokser opp til å bli veldig glad i akkurat det, eller foretrekke det forran andre ting.
Moren til ei venninne av meg hadde dilla på grønne epler (av den sorten des surere des bedre), og grønne, supersure epler er det beste venninna mi vet om :P

Anonym sa...

Hardkokte egg med litt salt var min pica ...........mmmmmmmmmm

Fruen sa...

Jeg hadde det akkurat som deg: sjokolade og kjøtt (spesielt kjøttdeig)var ikke spesielt appetittvekkende;)

Lykke til videre i svangerskapet og kos deg masse med sparken som er rett rundt hjørnet - om de ikke allerede har kommet!

Jeg savner allerede magen, etter 6.5 mnd 'uten':)
Ha en flott helg!
Fruen i nord!

Komadyret sa...

Jeg hadde også softis dilla, med MASSE rosa strøssel på ;) NAM og for ikke å glemme NONSTOP, det hadde jeg dilla på med begge to ;) Jeg kunne heller ikke fordra lukta av rå fisk.....

Cathrin sa...

Har hørt mange historie om div dilla hos gravide, bensinlukt, spise et spesielt avispapir, lukt av trøkksverte, såpe osv. Sjøl starta æ me total dilla på mandarina i bynnelsn av svangerskape og på sluttn va æ totalt avhængi av at d va iskald cola i kjøleskape. Ikke sånn å førstå at æ drakk d, men d måtte være dær. Tilta helt etter at æ kom hjæm fra seinvakt og han Glenn hadde hadd besøk av vænna som hadde drokke opp colaen min...han fikk klar beskje om at næste gang så fikk dæm sørnmæ ta me sæ si egen brus og du kan tru han va nåkka oppgjedd når han slukøra måtte fær på Shell seinkvelln førr å kjøpe ny...hehe... :o)
I bynnelsn brakk æ mæ vær gang æ pussa tennern, takla ikke smaken av tannkræm. Ikke helt enkelt å få gjænnomført en skikkeli tannpuss når du må starte på nytt hele tia... dessutn hadde han Glenn en parfyme æ brakk mæ av vær gang æ kjente lukta, kan love dæ den gikk fort i søppla og har ikke vært innafør døra hær etter.
Trur nok mannfolkan kunne ha skreve ei vanvitti arti bok om alle di sinnsyke tingan dæm har måtta kjøpt og ikke minst tidspkt dæm har måtta gjort d på tel sine stormaga madammer. :o)

Mette sa...

Softis står vel på fy-fy lista over ting å spise i svangerskapet - såvidt jeg vet. Men så lenge du tar sjansen så..

Livets små øyeblikk sa...

Med nr en ble jeg dårlig av stekeos, mens jeg cravet spaghetti og pop-corn. Med nr to hadde jeg ikke noen spesielle cravings. Av de mer spesielle pica har jeg ei venninne som spiste tavlekritt.

Tamaras sa...

Jeg klarte ikke lukta av nudler på kok eller karri æsj æsj æsj..

Cecilie sa...

Ja takk til softis. Tenker på det hver dag!!! (Har hatt en del iser også ja...)

VillaVanilje sa...

jeg hadde dilla på salmiakk lukt (vaskemiddelet ikke godteriet)

Måtte ha med meg en bitte liten flaske med det overalt som jeg drev å sniffet på.
Venninner og husbonden ble nesten gale ;)

Emmeline sa...

Jepp....Jeg spiste PLOMMER. Vi snakker 3 kilo for dagen....og så snek jeg med ned og kjøpte 3 kilo til hvis jeg fikk sjansen. Legen var helt hysterisk da min bedre halvdel sladret om plommemanien. Fikk plommeforbud, noe jeg ikke klarte å overholde. Plommedillen kom tilbake hver gang jeg var gravid... I det siste svangerskapet var det sånn at jeg begynte å spise plommer FØR jeg visste at jeg var gravid, ergo kjøpte min bedre halvdel en graviditetstest basert på plommespising!!!
Uansett: Du blir piandø ikke slank av plommer heller, og nå spiser jeg det bare en gang i blant!!

Anonym sa...

Jeg fikk dilla på å spise rå poteter(!!), av en eller annen grunn. Helt merkelig. Det gikk en del poteter for å si det sånn. Men etter at barnet kom til verden orket jeg ikke tanken på det. Også elsket jeg lukten av vindusspylevæske. Så etter hver kjøretur jeg hadde hatt var det alltid tomt for spylevæske...hehe!
Hadde en tante som i sin tid måtte tygge på gummi strikk!!

Anonym sa...

Hei!

Kanskje det bor en gutt i magen din ...?!?

Jeg hadde iallefall mye mer lyst på sånne utskeielser da jeg var gravid med gutten enn med jenta ;-)

Kos deg som du best kan <3

Klem til deg

Litt a` hvert sa...

Ha ha så masse morsomme kommentarer , ler.....utrolig mye rart man får lyst på under svangerskapet. Jeg for min del tålte ikke visse farger, brunt og grønt, ville spy( så da min daværende mann kom i en grønn joggedress som jeg hadde kjøpt til han fikk han klar beskjed om å ta den av å kaste eller brenne den.... hi hi tok mange år før jeg taklet de fargene)))

Monica sa...

Hihi det er morsomt å lese om alle dillene. Jeg er gravid nå og det er ikke lenge siden jeg sendte min kjære ned for å kjøpe ti pakker lefser. Har alltid synes lefse er godt, mennå er det helt ekstremt.

Ina sa...

Jeg drakk en periode VELDIG mye melk! Ble skikkelig stressa hvis jeg ikke hadde minst 3 liter melk i kjøleskapet, da jeg drakk hvertfall 2 liter om dagen ;) KAN jo ha noe med at jeg kastet opp døgnet rundt i 4 mnd? Tenker at kroppen helt sikkert trengte melken.
Og det skal sies at før det trakk jeg sjelden melk, men i ettertid har jeg blitt glad i det :)
Ellers var det mange lukter jeg reagerte på, særlig lukten av diesel.

Anonym sa...

Jeg husker ikke helt om det var slik i første svangerskapet, men i mitt andre (og absolutt siste!!!) svangerskap var jeg veldig dårlig hele svangerskapet. Da var litt sjokolade om kvelden det eneste jeg spiste omtrent i lange perioder.(Fikk alltid i meg multivitaminer altså). Og ikke bare spiste jeg det, men det smakte også godt, og jeg følte meg litt bedre i formen etterpå. Sjokolade var min medisin og energikilde. Jeg la ikke på meg mer enn normalt, fikk ikke i meg mye mat utenom sjokoladen nei. Resultatet ble en velskapt liten gutt som nå er et halvt år! Hehe, nå lever jeg et tilnærmet sukkerfritt liv,- så det sier jo litt om hvor lite ønskelig den sjokoladespisingen egentlig var fra min side. Men MÅ man, så MÅ man. Gravide kropper styrer seg selv:) Lykke til videre med svangerskapet, jeg heier på deg! Du har en fin blogg, artig å følge dere! KLEM, HEIDI:D

Line og lille Noah sa...

jeg måtte ha isbiter(spiste hvertfall 2 brett med isbiter hver dag),gulrøtter og kruspersille var også et must!

Fra uke 12 klarte jeg ikke drikke kaffe(det smakte rett og slett forferdelig)og røyk sluttet jeg med på dagen fordi det var kvalmende! Røyken var det jo veldig bra jeg klarte og kutte ut med,men savnet veldig å kunne kose meg med kaffekoppen!

Bjørkely sa...

Hobby!

Jeg vil bare ha Hobby-sjokoladen!
mmmmm :)

garnguru sa...

Hei:)

Ja sånne spesielle "lyster" er kjent fra graviditeten...Jeg hadde kick på ostepop og krokodiller...tuktet han jeg bodde sammen med ut midt på natta for å kjøpe disse krokodillene...ganske ofte..hehe..Men derimot fisk klarte jeg ikke..da ble jeg dårlig bare av lukten..*ler* Må også fortelle at min mor spiste det sorte på fyrstikkene etter de ble brent av..jaja..litt forskjellig hva man får kick på...:)

Klem garnguru

Anonym sa...

Det du snakker om er å få dilla på noe, i ditt tilfelle softis. Da jeg gikk gravid med førstemann hadde jeg dilla på vaniljeis med pandalakris, og skolebrød, fikk helt dilla på det gule i midten :)Fikk pica på murpuss. Hadde lyst til å spise det, men nøyde meg med å bare lukte på det. Det lukta jo så vanvittig godt :)
Med nr.2 fikk jeg dilla på melonyoghurt og appelsinjuice. Jeg fikk også pica på bark. Syntes lukta av bark var bare helt himmelsk god, og sto og snuste og lukta på bark store deler av svangerskapet. Hadde lyst til å spise det, men lot være...
Nå, med nr. 3 har jeg igjen dilla på melonyoghurt og appelsinjuice. Ingen pica så langt i dette svangerskapet, men er ikke så mange uker ¨på vei ennå...

Husfrua sa...

Jeg hadde ikke pica, men hadde noen matkravings (plommetomater, oboy, pasta di parma, økologisk cola, innbakt kyllingfilet). Pica er kun når man har kjempe lyst på ikke-spiselige ting som sement, vaskemidler, bensin, kjellerlukt osv.

guro sa...

Heisann.
Jeg er 29uker på vei med min første. Jeg har alltid vært avhengig av pepsi max, med en gang jeg ble gravid klarte jeg ikke det mere. Noe jeg tenker på hver dag hele tiden, er pæreis :) namm..
lykke til på ultralyd!

Anonym sa...

hmmm..jeg elsket isbiter, knust is med appelsinjuice...forrige sv skap, nå elsker jeg det igjen!hihi!

Anonym sa...

Måtte bare henge meg på denne, spesiellt etter siste med isbiter her...Det var nemlig min dille med sistemann og lurte veldig på om det var fler som hadde opplevd det. Jeg behøvde ingen ting til, bare isbiter, gjerne litt knust, mmm..trodde aldri det ville gå over igjen, men det gjorde det.Måtte også ha egg hver dag fra andre trimester, litt synd, for min lille frøken har eggeallergi..Antagelig mangler kroppen noe når vi får disse dillene, men ikke alltid bra for den lille, men absolutt ikke alltid sånn altså. Lykke til videre. klem