fredag, juli 31, 2009

Fliser

I dag har vi kjøpt fliser på Right-price-tiles. I utganspunktet trodde vi at vi trengte noen fliser og litt lim, det er jo tross alt under to kvadrat vi skal flislegge, men neeeeeida, vi kom ut med fliser, bøtte, visp, lim, vannflisekutter, fuge, kryss, vaskesett, primer osv osv osv....


Vi (jeg)fant noen ganske lange hvite blanke fliser, som skal få pynte opp vaskerommet. Det som er litt dumt er at vi tidlig søndag skal reise på ferie, og egentlig kunne vi trengt tiden på å pakke. Som vanlig blir det nok natt-pakking i morgen før vi fyker til Stockholm. Vi er 12 stykker som skal på tur, og vi gleeeeder oss. Jeg har bestemt meg for å blogge underveis, så kan de som vil følge oss neste uke på tur:) I Stockholm skal jeg i alle fall på fantastiske Svensk Tenn!!! Jippi!

Krysser fingrene for at flisingen blir ferdig i dag!

Christine



torsdag, juli 30, 2009

Fra boden

Tidligere i uken sendte jeg i all hast ett mobilbilde fra nye ryddige boden vår. *stolt* Siden jeg fikk så masse hyggelig kommentarer bestemte jeg meg for å vise mere. 
 
Den lille boden vår inneholder også "barskapet" vårt. Jeg kjøpte en vinhylle på Bauhaus, som var alt for stor. men vi sagde til de vannrette pinnene (veldig mange) og fikk tilpasset vinhyllene til boden vår. (Siden jeg ikke har peiling på vin, så har husbonden laget en fin ordning, slik at vinflasker jeg kan forsyne meg av ligger nederst og de han samler på eller hva han gjør med dem ligger øverst.) I tillegg har vi begynt å sette lapper med navn på de flaskene vi får i gave, slik at vi kan sende kort/sms til giveren og takke når vi har drukket vinen. (så det tipset på Oprah og syntes det var veldig koselig)
 
Bokser bokser og bokser.
 
Vi hadde sikkert 4 verktøykasser(du vet slike man kjøper med 200 verktøydeler i) som inneholdt diverse verktøy. Jeg viste aldri hvor jeg skulle finne det jeg trengte, så vi kastet alle verktøyboksene og sorterte. Nå ligger skrujernene i egen eske osv. Mye bedre!
 

Alle esker er merket med lapper!

Asker kommune er ikke begynt med skikkelig kildesortering(fy skamme seg). Det eneste vi plukker vekk fra vanlig søppel er plast og papp. Vi har laget oss egene dunker i lilleboden som vi sorterer i.

Nå kaster vi oss i gang med vaskerommet. Fliser skal kjøpes og gjør-det-selv katalogen fra Maxbo skal hentes. (det er bare pyntefliser vi skal legge, vi skal selvfølgelig ikke begynne med membran og våtromsarbeid selv!)

Christine

mandag, juli 27, 2009

Kanelbullar

Fortsatt repriseinnlegg her...., men kanelbullane er det mange som har sagt til meg at de har bakt!!! Veldig gode!!!

Dette trenger du:
  • 125 gram margarin
  • 5 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1,3 liter hvetemel

Fyll:
  • margarin
  • kanel
  • sukker

Slik gjør du det:

  • Smelt margarin og ha i melk. Blandingen skal selvfølgelig være 37 grader. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut med den lunkene væsken. Ha i alt det tørre, men kun 1 liter av melet. Elt deigen og ha i de resterende 3 dl etterhvert til du synes deigen er passe.
  • Heve til dobbel størrelse.
  • Lag så fyllet. Mix sammen margarin, sukker og masse kanel til en deig. Her bruker jeg ingen mål, tar det bare litt på øyemål.
  • Elte ut luften av degen igjen og kjevle den flat. (ca 20 x40 cm).
  • Smør kanelblandingen på hele den utkjevla deigen. Brett deigen så dobbel. Del deigen så i stykker på 2 cm. Ta hver 2 cm del og del i 2 igjen nesten helt til bretten, slik at du har noe som ser ut som en bukse. Tvinn hvert bukseben mot venstre og knyt en valig knute av bena.
  • Legg på brett og la heve ca 20 min, må ikke stå for varmt for da smelter kanelblandingen inni bollene.
  • Pensle med egg og strø på perlesukker
  • Stek midt i ovnen på 200 grader (det er i alle fall passe i min ovn) i 7 min.
  • Spis og nyyyyt!






Christine

søndag, juli 26, 2009

Til inspirasjon kanskje


Jeg måtte bare ta ett bilde at boden som ble ryddet tidligere i uka. Kanskje inspirasjon til andre med stappa boder? Christine

lørdag, juli 25, 2009

Fra bruktbutikken

Reprise innlegg fra april 2007:






Tenkte jeg at jeg kunne vise frem kaffe-serviset jeg kjøpte for noen uker siden. Jeg synes det er helt nydelig. Mannen min syntes det hadde passet bedre for oldemødre ;)

Christine

tirsdag, juli 21, 2009

Smykkeramma

Noen dager nå kommer det til å bli repriser på bloggen. Repriseinnlegg tar ikke så mye tid å lage, og siden vi har gjester synes jeg det er greit. (Jeg har blogget i 2,5 år nå, så det er litt å ta av.....)

*    *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

I dag har jeg tenkt å ta frem bildene av smykkeramma som jeg laget før jul



Jeg kjøpte en brukt gammel ramme på loppemarked, som jeg pusset, sparkla og malte medblank maling.
Skjærte til en sponplate som jeg trakk med litt hvitt stoff. I plata slo jeg små sølvstifter.
Alle de store ørepyntene mine henger nå pent i ramma, og holder seg fine- framfor å ligge innerst i nattbordskuffen og blir ødelagte der.

Tips: jeg vasket(/lot dem ligge)  smykkene mine i zalovann før jeg hang dem opp  og de ble kjempefine!

Christine

Bon Voyage

Hot tips til mammaer: Jeg var innom Jacadi på Frogner/Elisenberg og de har 50 % salg på masse sommervarer. Siden vi skal på cruise i august kjøpte jeg ett  "Bon Voyage" antrekk til Celine.
 

 
Nå lurer jeg bare på hvor det ble av sommeren! Den er i alle fall ikke her!

Christine

mandag, juli 20, 2009

Jeg er forelsket i ett servise!

I dag har jeg vært hos frisøren, mens Husbonden og celine hentet enda flere plastkasser på IKEA. Mens jeg ventet på å bli hentet gikk jeg en tur inn på Loftet Interiør på Slepeenden. Og hva finner jeg???
Kjærlighet!
 
Sjekk det serviset! De hadde 3 deller inne til utstilling, og flaks for meg hadde de en spise tallerken med B, som jeg fikk kjøpe. De er akkurat like store som Spode tallerkene vi har fra før!
 
Serviset heter Les Monogrammes fra Gien. Vi har mere enn nok servise fra før her hjemme, men skulle skaffe oss egen hytte i fremtiden vet jeg nøyaktig hva vi skal ha der.......
 
Jeg skal se om jeg klarer å lage servietter med det samme monogrammet. På Janomen kan jeg faktisk legge inn bilder som den konverterer til broderi! Gleder meg.....

Christine
Posted by Picasa

søndag, juli 19, 2009

Vi trenger tips til barnehagestart

Celine skal begynne i barnehage snart, og jeg skal begynne å merke tøyet hennes. Her trenger jeg tips. Skal jeg merke det med penn på lappen i tøyet, merker som strykes på eller merker man syr i tøyet??? Noen tips til hva som fungerer best?

Matbokser og flasker må og merkes, noen tips der til klistrelapper som ikke ramler av eller vasker bort printen?

Noen som vet av firmaer som er flinke?

Christine (uerfaren, men snart barnehagebarn mamma!)

Oppussing i Oslo og audiens!

I dag var vi å hentet sushi på vår favo-sushi plass i Oslo. Rett over gaten til sushien lå det grufulle blitzhuset og sjekk hva som har skjedd:
 
Det er jo blitt knallfint! Selfølgelig var det allerede "pyntet" opp med noen tagginger. Jeg forstår forøvrig ikke greia med tagging. Hvorfor driver dem med det? 
Her er Blitzhuset slik det så ut da jeg var der for ikke så alt for lenge siden: (i tillegg var det en kar med høy hanekam som masjerte opp og ned gaten med enorme svarte flagg....)
Foto: wikipedia.org

I dag har vi vært i audiens hos Kongen, i alle fall nesten. Vi var på omvisning og lærte litt historie. Kulest av alt synes jeg det var å se på møblene, som er helt fantastiske. Artig var det også å se hvordan de dekket bordet til selskap. Kult, men veldig varmt. Finn for all del ikke på å dra dit når det er på det varmeste. Tips nummer to må være å kjøpe biletter på forhånd. Har du ikke billett, så står du der og ser alle andre går forbi køen!

Nå skal vi fortsette ryddingen. Vi er veldig flinke, og nok en gang- takk til Prinsesse Elin for ryddeinspirasjon.

Christine


lørdag, juli 18, 2009

Opprydding delux

Vi har vært på IKEA og handlet plastbokser til den stor gullmedalje- nå skal det virkelig bli orden i sysakene. Jeg skriver lapper og klistrer på boksene, så vi skal slippe å åpne alle boksene neste gang vi leter etter bærplukkerne....
 
Det føles vidundelig å ha orden, så med det samme vi er i gang tar vi all ryddingen fra grunnen av! I går begynte jeg å pakke opp julepynten for å merke hva som virkelig lå i plasteska. I det jeg åpnet veltet det mot meg en gruuuuuusom muggstink. Vi fikk hevet ut hele boksen, så begynte vi å strø innholdet utover plenen....... Tro om vi har pakket ned utegilanderen som hang rundt ytterdøren men den var våt????? Å nei da....... Da husbonden pakket ned utejulepynten har han likeså gjerne slengt den enorme grandørkransen ned i eska også!!! Han trodde den var plastikk sa han til meg!!! Vi lo så tårene trillet i går- mens vi kasta hele julepynteska- er det mulig?????
Christine

fredag, juli 17, 2009

Ny klipper!

Jippi. Vi har gjort en tabbe to ganger(link her) og hadde ikke tenkt å gå i fellen en tredje gang, så når vi nå skulle gå til anskaffelse av ny gressklipper gikk vi ikke for den merkeløse billige sorten. Kvalitet skulle vi ha.

Det har vært slik i det siste at jeg har skammet meg over hagen vår, og for å si det mildt har vi ikke kunne vært i nærheten av å vinne "pen plett prisen" som går til sameiets fineste hage.... Uten en gressklipper som fungerte har det vært rene jungelen i bakhagen her......
 
Men nå, med den nye og ledningsløse Bosch rotak 43 er saken en hel annen. Jeg tipper at Tiger Woods ikke har sett maken til veltrimmet plen. Husbonden var faktisk så fornøyd med det ledningsløse vidunderet at han klippet fellesarealer og lekeplassen i samme slengen!

Vi er virkelig i en god arbeidsstim her ute på Nesøya. (godt vær får nå bare være, for her jobbes det) Vi har gått løs på" grøss og gru boden", som er stappet til taket med ting og tank vi ikke helt vet hva eller hvor vi skal med. Husbonden har vært en tur på fyllinga, jeg har vasket tøy som skal gies bort til fretex og noe har vi lagt ut og solgt på finn. Skikkelige arbeidsflinkiser!

Arbeidet kaller!
Christine
Posted by Picasa

torsdag, juli 16, 2009

Fra Celines hagehytte

I dag har jeg bakt noen knallgode loff som jeg virkelig kan anbefale. Oppskrift finnes her. Vi har laget smoothies og dinglet i hengebenken. Deilig.
Så har jeg tatt noen bilder fra den knøttlille hytta til Celine
 
På veggen har jeg hengt to kort med maileg kaniner som jeg har rammet inn.  Jeg har skrudd fast rammene iveggen, slik at de ikke skal falle i gulvet og knuse. Gardinene er et sammarbeidsprosjekt mellom meg og Janome´n, men vi mangler til døren og det ene vindu........
 
Hytteeieren har også bildet sitt på veggen.
 
Innerst i hytta har jeg skrudd opp en hylle (i ekte blogger-stil), og pyntet med de søte koppene fra IKEA. Koppene er knuselige, men det har ramlet endel kopper i bakken, men ingen har knust!
 
Det er flere enn meg som digger den nye hengebenken..........

Christine
Posted by Picasa

onsdag, juli 15, 2009

Sommer i Norge

Det er sommer i Norge. Været er ustabilt. Øsende regnvær klokken ni, sol kvart over! Enda mere regn kan vi vente oss her. Vi lurte på om vi skule hive oss på en sydentur, men det var ikke ledig dit vi villle reise.

 
Norske moreller er noe av det beste som er. I dag fikk jeg lov å forsyne meg av naboens tre. Mmmmmmm.
Siden det regnet gikk planene vår i vasken i dag. Derfor endte vi med å dra på IKEA.(Vi tok med Celines nye sykkel, så hun har syklet IKEA rundt i dag- slå den du Hushovd :D) Vi har hatt opprydding på kjøkkenet(inspirert av Prinsesse Elin). Meningen var at vi skulle bytte håndtak på kjøkkenet, men de vi kjøpte var kritthvite, og kjøkkenet vårt er offwhite. Med de hvite håndtakene ble kjøkkenet så mørkt syntes jeg, så vi lot de gamle stå. 

Nå baker jeg kneipbrød mens vi koser oss med naboens moreller.

God sommerkveld!
Christine

Posted by Picasa

tirsdag, juli 14, 2009

Teater på barnerommet

I disse dager kommer det en journalist fra Dagbladet Søndag til oss, som skal skrive en artikkel om barnerom. Celine sitt rom er ett av rommene som skal være med i artikkelen.
I den anledning har jeg fullført noen prosjekter jeg har hatt gående.
 
Celine har fått ett dukketeater på rommet sitt. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å vente litt med å lage det, men siden Dagbladet kom gjorde jeg det like så gjerne med en gang.
 
Det skal komme litt mere pynt på teateret, men jeg må bare vente til jeg vet hva jeg skal lage.  Vi skal til Russland i august, så da tenkt jeg å kjøpe dukker til teateret der.
 
I utgangspunktet skulle vi lage hele teateret, men da jeg var innom Sprell så jeg at de hadde slike for salg. Det viste seg at det ble dyrere å kjøpe utstyr til å lage teateret enn å kjøpe det ferdig på Sprell- men det på Sprell hadde så GRELLE farger, at vi malte det!

De små stolene til ludobordet er også malt nå. Deilig å endelig gjort det.
 

Lekeoppbevaringssekken jeg har sydd er nå plassert på sengen til Celine.
Living fant jeg kurver som passet perfekt inn i IKEA lekeoppbevaringshyllen fra IKEA. Vimplene fra Hadeland er hengt opp.
Celine på ny-sykkelen.

Vi syklet ned på lekeplassen, der vi desset litt, før det begynte å regne!

Christine

mandag, juli 13, 2009

Her bor:

Jeg har hengt opp bokstavene til Celine på døren hennes. Jeg fikk tips om å lime bokstavene opp med fotoklistrelapper (veldig lurt-tusen takk), og det skulle jeg gjøre........helt til jeg oppdaget at det var tomt for klistrelapper. Da ble det limpistol, så nå er døren og rommet Celine sitt for evig :)
 
Vi har kjøpt sykkel til Celine i dag. Hun fikk låne Tomines sykkel i går og det var så stas at vi måtte kjøpe henne en i dag. 
 
Celine malte for noen dager siden med fingermaling. Nå har jeg kuttet maleriet hennes i biter, og det er blitt til postkort/sommerhilsen vi skal sende til familien vår.

Christine
Posted by Picasa

søndag, juli 12, 2009

Fra Hadeland Glassverk

Jeg digger Hadeland Glassverk. Vi har vært der i dag. Spist deilige kanelsnurr og drukket nydelig eplesaft. Handlet litt i de små butikkene. Sett og klappet på dyrene. Lekt  på lekeplassene. Tittet enda litt til i butikkene.
 
Jeg kjøpte noen vimpler til Celine sitt rom. Passer godt med de tallene på vimplene for Celine har begynt å telle med oss. Hun sier en- to-tje- fem- ådde og ti
 
Det ble også noen små bokstaver. Lurer på å ha dem på Celines romdør. Tro om jeg kan lime de fast på døren med limpistolen???
 
Tomine og Celine leker veldig godt sammen. Her er de to på vandring mens vi spiser litt boller på Bakeriet på Hadeland.
 
Celine i sila! Så gøy!!


Her står hun og hoier på dyrene. "Du du hade oi oi  se der der" ropte hun, men pipa fikk en litt annen lyd når den ene bukken kom nærmere.

Etterpå dro vi å så på huset til "Tomines hjem" som er under bygging. Det blir så flott! Jeg blir så fristet til å starte ett eget byggeprosjekt.....

Så var det deilige reker hjemme hos "Tomine".Celine var veldig heldig i dag. Hun fikk med seg ett lass med nyyyydelige klær som var blitt for små til Tomine. Tusen tusen takk. Dere er så gode mennesker!

Ha en god søndag

Christine