Jeg har en oppskrift på loff som er veldig god, og som jeg bare må dele.
Til to store loff
50 gram gjær
5 dl vann
4 ts sirup
1 dl rapsolje (matolje)
1 ss flaksalt
hvetemel
Smuldre gjæren i lunket vann. Ha i sirup, salt olje. Elt hvetemel i væsken. Jeg begynner med 10 dl, også fyller jeg på til deigen er passelig.
(kanskje totalt 13 dl mel) hev deigen i nesten en time eller dobbel størrelse. Smør 2 former. Elt og del deigen i to, Ha i form. Jeg presser deigen litt flat og surrer den til en rull før jeg legger den i formen. Det for å få litt luft inni brødet. Hev brødene i formen i ca 30 min. Jeg sprayer på bolleglans for å få loffen til å bli blank, pensle vann oppå gjør sikkert samme nytten.
Stek på 200 grader i 25 minutter- midt i ovnen. Loffene blir så høye at jeg setter dem litt lengre ned i ovnen etter at de har stekt en stund for ikke å svi toppen.
I dag har vi grillet pølser til lunsj i solen. Her er grillmesteren og hans lærling.
Celine har funnet pappas påske egg og det er stas å leke med.I går var vi på middag hos venner. Fantastisk mat fikk vi servert hos herlige verter. Tusen takk- begge to. Dere er supre! Nå skal Celine bade og legges, før jeg skal ned å hilse på Janome'n i kjelleren. Jeg driver med ett lite prosjekt som jeg skal vise bilder av i slutten av mnd. Jeg har også fått noen bestillinger på servietter som skal gjøres ferdige i kveld og sendes.
Ha en fin påskekveld. Hvis været holder seg nå så blir det ski og pulk på Bussoliene i morgen.
Christine
13 comments:
Heihei!
Tusen takk for oppskriften, er skrevet ned i oppskriftsboken min nå :-)
Ha en fin påskekveld du ogsÅ!
Klem J
De brødene der så jo strøken ut....Jeg hadde aldri i livet fått til slike pene brød! :)
De brødene der så jo strøken ut....Jeg hadde aldri i livet fått til slike pene brød! :)
flott med nye oppskrifter:) her ska æ lage ostekake..me like:)
Godt vær, varmgang med heklekroken å alt vel....hei og hå fra nord
glemte en ting....: bolleglans? E du snill å førrtell korr du får tak i det? Syns aldri baksten blir ordenlig blank med eggehviter eller sammenhvispet egg....
Heisann!
Så flott blogg du har!:)
namnam :)ha en flott langfredag med de du er glad i <3
Heia Christine !!
Superbaker du !!
de brødene så deilige ut. Skal prøve den oppskriften .
Tusen hjerterlig takk for påskehilsen.
Ble helt rørt jeg.
Søte celina får jo plass i pappas egg !!
Kjemoestor påske klem fra irina til la familiga Bussolini :)
hei, herlig med gode oppskrifter...herlige påskebilder av engelene dine..påskeklem siv
nå måtte jeg teste ut oppskriften din, så nå står det brød deig på heving her i huset;) gleder meg til nystekt brød senere:)
ha en god påske:)
mmmm, den loffen så veldig god ut, må prøves en gang, takk skal du ha:)
www.sido.blogg.no
de loffene såg virkelig proffe ut, skal absolutt prøve de ut:)
Tusen takk for en nydelig oppskrift. Jeg får aldri til gjærbakst, men disse fikk jeg til. Jeg og poden har snart spist et helt brød til kvelds for de var farlig god :)
Legg inn en kommentar