tirsdag, juni 16, 2009

Kjøkkenet: akkurat som det er!

I dag har jeg tatt bilder av kjøkkenet. Akkurat som det er. (bildene er ikke 100% fordi husbonden hadde tatt med god-kameraet på jobb.....)
Da vi flyttet inn på Nesøya var kjøkkenet ganske mørkt. Jeg ville gjerne ha det lysere, men siden det var mye som skulle gjøres i huset bestemte vi at det ikke skulle brukes mye penger der inne. Derfor tok jeg første etappe selv.
 
Jeg skrudde ned alle skapdørene og kjøpte nye dører på IKEA. (Billig: tror vi betalte 3-4 tusen)
Vi lot benkeplaten være, men byttet dem ut i andre etappe. Dette var litt for avansert for oss, så da brukte vi hjelp. Kjøleskapet byttet vi ut i 3. etappe. Jeg ville ha et helt kjøleskap og ikke halve fryser. Fryseboks har vi nede og jeg syntes kjøleplass var viktigere å prioritere. Mieleskapet er jeg utrolig fornøyd med. Verdt hver krone! Oppvaskmaskinen gikk i stykker i fjor og da kjøpte vi ny, billigste fra IKEA, og den er vi og fornøyd med. (hvor mange programmer trenger man egentlig på oppvaskmaskinen??)
 
Lyslistene i taket har vi byttet ut og gardinen i vinduet har jeg brodert  og sydd selv.
"Den gode feen" har malt sine benkplater hvite og det ble knallfint. Jeg har veeeeldig lyst å gjøre det, og prøver å overtale Hr Husbond.

 
Krydderhyllene er veldig praktiske. Alle ser like ut og under har jeg klistret en lapp med hva glassene inneholder.
 

Skrekk og gru. Pyramiden kaller jeg vifta vår. Jeg liker den ikke, men jeg tror det blir ett kostbart prosjekt å bytte den ut. Det blir i alle fall ikke før jeg begynner å jobbe igjen. 

Hyllene på hjørnet var hjemmesnekret. De måtte være der fordi de skjuler en stor gasstanke. Jeg fikk fargekoden til skapene på kjøkkenet og malte hele hylla i samme farge.
Vi har kjøpt en liten hvit tv på kjøkkenet. Det er så irriterende å stå på kjøkkenet når det er noe du følger med på i stuen..... Det høye skapet har rullegardindør og er veldig praktisk for å sette kjøkkenmaskiner i. Her stod det først ett gammeldags høyskap som jeg slo ned med slegge selv. Ho ho ho!

Jeg fikk satt inn en liten ekstra kjøkkenbenk  på kortsiden i kjøkkenet. Jeg tror aldri man kan få nok benkplass. Bestikkstativet er veldig praktisk på sommeren. Vi spiser mye på terrassen og tar med hele stativet ut.

På kjøkkenbenken har jeg durance vaskemiddelene. For at det ikke skal søle på benken har jeg dem stående på kubbelysfatene fra Ikea. Da blir det ingen stygge merker i benken.


Dette siste bildet er kjøkkenet slik det var da vi kjøpte. Bildet har jeg hentet fra prospektet.

Selvsagt kunne jeg ønsket meg ett drømmekjøkken, men alt i alt og bortsett fra vifta så er jeg veldig fornøyd med kjøkkenet vårt. Samtidig veldig fornøyd med at vi ikke trengte å bruke en formue på å gjøre det lyst.

Så da var kjøkkenet blogget!
Nå skal jeg bake god gammel 80 talls laupe! mmmmmmmm

Christine

20 comments:

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Hei. Syns du har et kjempefint kjøkken jeg. Mange ganger skulle jeg ønsker at jeg ikke hadde et nytt, dyrt kjøkken fordi jeg kan ikke "gjøre" noe med det. Male og sånn mener jeg. Det må være som det er og det er egentlig litt kjedelig. Ditt ser ihvertfall veldig koselig ut. Helt etter min smak. Hilsen Jorunn

Lykkelita sa...

Der har jeg nettopp vært - hi hi, kjøkkenet ditt er helt topp og nærheten til spiseplassen på terrassen er genial!!
Blei det bacon?
Glad i dæ!
Klem!

aase sa...

Dette er jo nettopp et slikt innlegg jeg ikke kan vise Aasemannen. Han får helt dillerium om jeg begynner å si jeg skal male kjøkkendørene. Jeg mener det trengs, men han er absolutt ikke enig!! Kjøkkenet ditt er lekkert og du er jo sååå flink med stæsj og pynt at her er ingen fare nei!!

Christine Louise sa...

Hei hei,

Kjempe fint kjøkken det da :)

Ha en flott tirsdag..

Klem fra meg

Ocean showroom sa...

Synes også kjøkkenet var veldig fint:-)
Oppskriften på veggen var kjempedekorativ!

Ha en fin dag!
-Lene-

White Heart Line sa...

Hei hei. Så kjekt at jeg fikk se fra kjøkkenet ditt. Du er jammen kreativ. Det ble litt av en forandring:).
Jeg har lest fra bloggen din en stund nå. Synes den er kjempe fin. Leste om din far. Ble tårevått da:).
Du må hilse "Mor i Nord", ikke det at jeg kjenner henne, men har lest mye om henne. Virker som ei flott Mor:)))

Elin:)

Victorias Inspirasjon sa...

Hei! Jeg falt pladask for ideen med å slenge en oppskrift opp på veggen. Den likte jeg! Når jeg skal ha stort kjøkken en dag, må jeg finne frem en god oppskrift å få den opp på veggen.

Takk for inspirasjon!

Mvh
victoriasinspirasjon.blogspot.com

Oss på Tverråmoen sa...

Du hadde da fått ett koslig kjøkken til slutt, store forandringer, selv med små endringer!

Mette sa...

Liker også kjøkkenet ditt, Christine! Vi har sett på alt fra Ikea til Kvänum, og må si at Ikea er en god konkurrent. Det eneste jeg har å utsette på Ikea er færre innredningsløsninger/lite mulighet til skreddersying...Prismessig stiller det jo mye sterkere enn heltrekjøkkenet Kvänum, feks. Men det er "dessverre" drømmekjøkkenet mitt - uansett hva jeg velger. Hva synes du om å ha komfyren i hjørnet? Vurderer det her hos oss. Enten vask eller komfyr...

Ønsker deg en fortsatt god dag!

Mette

et kjært hjem sa...

Det ble veldig fint, ikea er helt supert!

Ingvild B sa...

Kjempe flott! :)

lise sa...

Kjempefint:) Ha en fin tirsdagskveld:) Hilsen Lise

Havets Datter sa...

Ja det er ikke mye som skal til!! Kjøkkenet ditt er kjempekoselig!! Har vurdert nye skapdører jeg også. IKEA er genial da :o)

Ha en flott kveld!

Huset på Planen sa...

Fint kjøkken. Supert tips å kjøpe kubbelysholdere fra Ikea til såpedispensere - det skal jeg huske.

Ocean showroom sa...

Det var ett fint kök. smart med kryddorna!! kram alexandra

Anonym sa...

Kjøkkenet ditt ser så koselig ut! Disse Durance-oppvaskmidlene - hvordan er de? Jeg har bare tøymykner selv, men den er så god at jeg finner alltid en unnskyldning for å vaske noen klær ;-)

Anonym sa...

Hei Christine:)

Det var sååå nydelig med den skriften på veggen, kan du fortelle meg hvordan jeg får det til? Fikk så lyst til å gjøre noe lignende på soverommet:)

Du har nydelig stil, helt min smak:)=

På forhånd takk:)

Hilsen Marie

hvitstil.com/Christine sa...

Marie:
Jeg bestilte min sjablong på vollywood i Vollen. Snakk med Marianne der, hun er fantastisk og ordner det du måtte ønske!

Christine

Little Cottage sa...

Hei,
Jeg synes kjoekkenet ditt er veldig, veldig pent og vifta er verdt ett kompliment ogsaa!
Ha en nydelig dag paa Nesoeya!
- Sylvi

Photo-Me-Life sa...

OI for en forskjell. Det ble som et annet kjøkken. Har en venn som også bare skiftet dørene istede for hele greia, så man kan jo gjøre ting billigere enn hva det egentlig koster.