søndag, april 19, 2009

Overlock- Janome eller babylock?

Jeg syr og broderer med denne drømmen av en maskin. Janome MC 11000. Den er fantastisk synes jeg. Den har alle funksjoner jeg kan drømme om.

Det jeg lurer på er overlockingen. (for 6 mnd siden viste jeg ikke hva overlock var...hihi)Jeg overlocker med Janomen min, men vet det finnes egen overlock maskin. Babylock.


Bør man ha en egen babylock, eller holder det med janomens egen overlock søm? Noen som vet forskjellene?

Christine

9 comments:

Lappesola sa...

Overlock maskinene har en kniv som kutter stoffet på utsiden av sømmen. Dermed blir sømmene veldig pene. Dessuten syr den veldig fort. Jeg trodde ikke jeg trengte overlockmaskin, men etter at jeg fikk den i hus er jeg blitt avhengig. En annen kjekk funksjon som jeg bruker mye er kjedesøm. Den kan nemmlig rekkes opp igjen med bare å dra i den riktige enden (du vet sånn som er på toppen av potetsekker eller grillkullsekker).

Hilsen Sol

Nooria sa...

Jeg vil anbefale deg å sjekke ut forumet www.sykroken.net. Der er det masse damer som har testet ut forskjellige overlockmaskiner. De kan sikkert gi deg råd.

Anonym sa...

Hei!
Kjempefin blogg du har. Bare lurer på en ting, hvor kjøper du hvite bodyer til Celine?

Fortsatt god søndag:)

Mette

hvitstil.com/Christine sa...

Mette:

Jeg kjøper hvir bodyer fra Petit Bateau. Det fåes kjøpt på bla fru lyng og tollungene(herter det det???) på CC west. Personlig synes jeg det er best å kjøpe dem utlands- MYE BILLIGERE. Vær obs på størrelsene. De er veeeeldig små.

Ellers har du Jacadi på Elisenberg. De har hvite ting. Lykke til. Chrisitne

Anonym sa...

Jeg lurer på en ting som jeg har tenkt å spørre deg om lenge :p kan du sy monogram du f. eks har tegnet på janomen?

Anonym sa...

Ja, gjerne!! :D Jeg skal komme tilbake til det, sender deg en mail :D

Anonym sa...

òverlock søm er det som er nederst på t skjortene etc??
Jeg irriterer meg nemlig grønn over enkelte ting som blir ødelagt der og så blir jo plagget stygt og ikke kan brukes mere

Venke sa...

Hva bestemte du deg for angående overlock? Jeg spekulerer fortsatt på om jeg skal kjøpe en lik maskin som deg - eller en pakke med mc5200 og overlockmaskin 665 eller noe sånt... Men om jge bestemmer meg for å legge i så mye penger som du har gjort håpa jeg jo å slippe overlocki tillegg!

Lyse drømmer sa...

Hei, vet ikke om du har kjøpt deg maskin, men anbefaler på det sterkeste babylocken! Den er veldig presis og enkel å stille inn. Den trer til og med seg selv praktisk talt! Bruker den mye til å sy puter, sengetøy, skøyte kapper ol. Har den på butikkken min hvor vi syr gatdiner på bestilling. Har hatt 2 overlocker før, men denne er den desidert beste! Hilsen Unn Eirin