Da vi var i Nord bakte "Mor i Nord" knekkebrød. Jeg var serdeles skeptisk og skyldte på allergien min for å slippe å smake. Jeg tror ikke jeg tåler frø heller sa jeg til Mor i Nord. Så slapp jeg å smake..... Helt til jeg var sulten og ikke fant noe nibbel- da smakte jeg..........mmmmmm. De var knallgode! Etter den innrømmelsen deler jeg oppskriften her:
Knekkis
4 dl havregryn
4 dl sammalt fin rug
2 dl solsikke
2 dl gresskar
1 dl linfrø
1dl sesam
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl vann
Rør sammen deig/røre. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir. Del røren på de tre brettene og smør det utover så tynt som det går. Bruk en kniv eller pizzarulle til å dele deigen i passe ruter! Set ovnen på 180 grader varmluft. Jeg stekte alle tre brettene på en gang. Stekes først i 40 minutter. Slå ned varmen til 170 grader og la døra til ovnen stå åpen i ti minutter. Avkjøles på rist. Veldig gode- men jeg vet ikke helt hvordan jeg oppbevarer dem? I en tett boks?
Jeg har en auksjon gående her til inntekt for brystkreft/rosa sløyfe. I tillegg har jeg startet en kronerulling her. Veldig enkelt- trykk på linken og betal med kort! Oppforderer alle bloggere og bloggbesøkere som kan, til å avse en femtilapp til en god sak!
Tusen takk
Christine
PS: Julebrusen(den aller beste fra Hamar) er i butikken nå! Jippi!
18 comments:
Nei, ikke oppbevar dem i en tett boks, da blir de myke. Jeg har en tøypose til knekkebrødene.
Hehe:)Det samme tenkte eg då eg blei tilbudt dei første gangen!!
Men,eg måtte og inrømme at dei var knall gode:)
Har alltid desse på lur i ei boks.Godt med brunost og kaffi:)
Kjempe fin blogg og eit nydelig hjem du har:)
heisann og takk for hilsen....disse e rågode, å æ har dem ikke boks da bi dem myk...men har dem i en kurv på kjøkkenet med et klede over.....
hehe..morsom du! Artig at du prøvde allikevel da:)Kunne tenke meg å smake på de der.. Kanskje jeg skal lage det en dag! Ha en fortsatt flott tirsdag:)
du kan jo sy deg en liten tøypose som du kan oppbevare knekkebrød i :)
Du som er så kreativ!
Ha en fin tirsdagskveld! :)
Oi- disse må prøves.. takk for deling av oppskrift :-)
ååå jeg synes de så kjempe gode ut jeg, noterer meg oppskriften, og skal prøve de ut snart...spennende med noe nytt...tusen takk for oppskriften...og ha en fortsatt herlig kveld, jeg har akkurat lagd meg eplekake...så da blir det det med vaniljeis til Greys i kveld...er ikke feil det;)klemmer
Neineineinei, Dahls Julebrus for alltid!! ;)
Veldig fin blogg du har (bortsett fra julebrussmaken(:)!
oi, de så jo kjempe gode ut! De må jeg prøve. har en liten en som elsker knekkebrød, så det blir sikkert stas hvis vi baker vårt eget!
veldig koselig blogg du har!
camilla
Synes det er flott at du støtter rosa sløyfe aksjonen! Og knekkis'ene så ikke verst ut de :)
Klem fra Elin
Nam! Takk for oppskriften :) Jeg ville oppbevart dem i papir- eller tøypose.
Natta! Klem
Oi det er jo ikke hvetemel, da jeg spise de også! Skal prøves. Takk for oppskrift! :)
God morgon! De ser mumsiga ut. Jag tar gärna en knäckebrödsmacka ihop med den svenska husmanskosten! ha en fin dag! kram Alexandra
Hei Christine:)
Vi lærte på Kulinarisk Akademi at alt som er tørrstekt (dvs ikke noe fuktighet igjen) kan oppbeveres i lukket boks opptil 1 mnd.
Det funker på crostiniene mine iallefall!
Gardinene kommer fra leverandøren "Borge" (mest kjent for tapeter), jeg kjøpte de i en lokal butikk som ikke tilhører noe kjedekonsept.
Nye gardiner på gang?
Jeg kjøpte først en høyde som jeg skulle trekke om min polstrede hodegavl med, men de var så fine at de endte i stua. Løp tilbake for å kjøpe en høyde til!
Så nå spørs det om ikke jeg må bytte ut i hele stua...
Ps: Savnet deg på bloggtreffet:)
(Vi snakket med Aase, hun regnet med at du var sliten etter reisen.)
Men neste gang kanskje...?
Åh, disse så herlige ut! Jeg noterer meg oppskriften og så blir det knekkebrødbaking her når jeg får ånden over meg!
heisann christine:) Takk for god hjelp anngående å lagre bildet på maskinen, fortod det med en gang ut i fra din forklaring også lærte jeg noe nytt, supert:) Min svigermor lager slike kb´nekkebrød og de er kjempegode og sunne:) Hun oppbevarer dem i en boks,og de holder seg gode og like knasende:) Klem monica
Jenta si det; Julebrusen fra Hamar er best! :)
Legg inn en kommentar